Bralec Blaž se obrača po nasvet, saj je obupan zaradi površne partnerke, s katero sta si popolnoma različna

Pred dvema letoma sem začel razmerje z žensko, ki sem jo opazoval že dolga leta. Končno se mi je odprla in prepustila in takoj po tem, ko sva se intimno zapletla, sva se dogovorila, da nadaljujeva resno razmerje. Prvi trije meseci so bili sanjski, delala sva stvari, ki so bile obema všeč, veliko sva se družila in si zaupala. Ves čas je želela biti z mano. Nato sva se odločila, da se preseli k meni, kar je tudi naredila. Tukaj pa so se težave začele vrstiti.

Bralec Blaž se obrača po nasvet, saj je obupan zaradi površne partnerke, s katero sta si popolnoma različna

S sabo je pripeljala dve muci in ogromen kup svoje prtljage. 

Ob pogledu na vse to se mi je dobesedno zavrtelo, saj sem sam zelo redoljuben in uživam v pospravljenem stanovanju. Mislil sem si, ljubiš jo, moraš jo sprejeti takšna kot je, sigurno se bo počasi navadila na moj tempo mojega stanovanja. Vendar ni niti približno tako.

Imate težave? Svetovanje in pogovor 090 66 56

Ona dolgo spi, njene obleke in stvari so razmetane po celem stanovanju, njeni muci se še vedno nista navadili, kje je stranišče, nič mi ne skuha, meni pa se podirajo tla pod nogami in sedaj imam drug problem. Kako ji naj povem, da tako ne morem živeti ter da sva si očitno popolnoma različna?

Blaž

Nasvet za bralca Blaža

Dejstvo je, da se običajno v partnerskem razmerju težave pokažejo, ko zaživimo pod isto streho. Tako se je zgodilo tudi vam, ki ste svojo punco prej dolgo idealiziral in smatral, da je popolna izbira za vas. Sedaj, ko ste opazili realno sliko, ste se ustrašili za svoje prioritete in način življenja, saj se v takšnem kaosu enostavno ne vidite. Vse to ne pomeni, da je vaša punca slaba, ter da vas nima rada, ampak pomeni, da funkcionirata na različen način, ter da vajine prioritete niso enake. Kar pomeni oteženo partnerstvo oziroma prilagajanje, ki je lahko vedno bolj problematično.

Bralec Blaž se obrača po nasvet, saj je obupan zaradi površne partnerke, s katero sta si popolnoma različna

Pravite, da ste se z njo že pogovoril in ji dal vedeti, kaj je tisto, kar je za vas v medsebojnem odnosu resnično pomembno.

Vendar ona kljub temu ne spremeni ničesar, kar vas iz dneva v dan znova vznemirja. Odločiti se boste moral, ali jo sprejeti z vsemi njenimi pomanjkljivostmi, ali pa enostavno končati razmerje in si poiskati partnerko, ki se bo v teh pogledih, ki so za vas zelo pomembni bolj ujela z vami.

Težko pa se boste sprijaznil, da kosilo skoraj nikoli ni kuhano, da posoda ni pomita, da na kavču ležijo oblačila, čeprav bi vam lahko kdo rekel, da te stvari v življenju niso pomembne, ampak za vas žal so, saj vas globoko v notranjosti močno vznemirjajo. Torej, naredite korak, razložite ji zadeve in poskrbite za svojo srečo in zadovoljstvo, saj njene lastnosti iz dneva v dan očitno preveč rušijo vaš mir.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA BARBARA IN PARTNER SI ŽELITA RAZLIČNO ŽIVLJENJE