Bralka Barbara in partner si glede doma želita popolnoma različno življenje

S partnerjem sva v razmerju in skupnem bivanju že 15 let. Najin odnos je dokaj stabilen, vendar so se zadnje čase začele pojavljati težave, saj imava v mestu v najemu stanovanje, s katerim sem jaz zelo zadovoljna. Odkar se mu je stanje v službi ustalilo, je začel vsakodnevno sanjariti o delavnici, hiši in vrtu. Ker sem sama bolj mestni tip in zelo ambiciozna, takšnih želja nimam.

Najprej sem bila sigurna, da gre pri njem le za nekakšno obdobje, vendar sem se ustrašila, ko sem spoznala da temu ni tako.

Bralka Barbara in partner si glede doma želita popolnoma različno življenje

Nekaj dni nazaj se mi je izpovedal, rekel mi je, da on v stanovanju v bloku ne more več živeti, ker se počuti utesnjenega, ter da bo začel gledati parcele oziroma hiše, z menoj ali brez. Povedal mi je tudi, da je opazil, da mene vse to zanima in mi dal čas za razmislek. Njegova stališča so zelo jasna, jaz pa razočarana, saj ga ljubim, vendar ne vem če si želim takšnega življenja. Svetujte mi, kaj naj storim?
Barbara

NASVET ZA BRALKO BARBARO:

Spoštovana Barbara, življenje brez sprememb je lahko na nekoga zelo enostavno, vendar se slej kot prej v partnerstvu zgodi, da eden izmed partnerjev začne razmišljati o novih ciljih, boljših pogojih, skratka spremembah. Pišete, da je bilo vse v najlepšem redu, tudi vajin odnos in čustva. Dokler se partner ni začel usmerjati k svoji želji, da si želi bivanja v naravi, v hiši, da želi imeti svojo delavnico in vaš občutek na vse to vam pravi, da gleda samo nase.

Vendar ne glejte na situacijo samo iz svojega stališča. Poskusite ga razumeti, da želi početi druge stvari, kot jih je počel sedaj. Najprej seveda naredite temeljito analizo svojih želja in pričakovanj, da boste sploh vedeli, ali mu lahko dolgoročno morda obljubite, da se boste potrudili sprejeti njegove želje. Malce vas je prizadel stavek, da bo začel z iskanjem hiše z vami ali brez vas. Verjemite, da v svoji jezi in nemoči večkrat izrečemo nekaj groznega, nato pa to obžalujemo.

Bralka Barbara in partner si glede doma želita popolnoma različno življenje

Čeprav dvomim, da bi po 15-tih letih, glede na dejstvo, da med vama ni drugih večjih težav kar zapustil vajino razmerje in šel.

Predlagate pa mu lahko še srednjo opcijo, da bo zadostil svojim želja. Morda pa se odločita za vikend v naravi, kjer bo lahko on užival v svojih opravilih. Vam pa bo prav tako dobro del kakšen dan oddiha v naravi.

Kako ugotoviti, da ga resnično ljubite, ter da je on vaša prava izbira?

Da ga resnično ljubite boste spoznali tako, da se z njim odkrito pogovorite o tem, do katere meje je pripravljen na določenem področju v prihodnosti odstopati.

Kako rešiti odnos, kjer so želje različne?

Pomembno je, da skupna odločitev osreči tudi vas, ne samo njega. Poiskati je potrebno skupno, srednjo rešitev, vsak se mora malce prilagoditi.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi BRALKA SARA IMA TEŽAVO, SAJ SE MOŽ OBNAŠA KOT OTROK