Bralka Sara je razočarana, saj se mož obnaša kot otrok

Že deset let sem poročena z moškim, ki je na začetku najinega razmerja deloval zelo odločno, samostojno in uspešno.  Ker sem sama vestna gospodinja, kljub zahtevni službi, ker mi ni težko kuhati, hoditi v trgovino itd. sem vse to vedno počela sama in me niti ni motilo, da moj mož v bistvu uživa v coni udobja, ki sem mu jo omogočila.

Težave so se začele nekaj mesecev nazaj, ko sem dobila v službi nove obremenitve in enostavno časovno nisem utegnila narediti stvari, ki jih doma naredim običajno.  Vsaki dan znova, ko sem prišla domov, me je čakal na kavču, pred televizijo, stanovanje v popolnem razsulu, hladilnik prazen.

Bralka Sara je razočarana, saj se mož obnaša kot otrok

Takrat mi je počil film in sem nastopila malo drugače in postavila zahteve.

Kaj hujšega, vnel se je prepir in po prejokani noči sem žal prišla do ugotovitve, da je moj mož še vedno kot otrok. Le da tega prej nekako nisem opazila. Tudi varnosti ob njem nekako ne čutim, niti tega, da se lahko zanesem nanj, saj vedno vse urejam jaz.  Sedaj sem pred dilemo, ali ostati in se prilagoditi ali pa začeti reševati situacijo, zato potrebujem vaš nasvet!

Sara

Nasvet: Spoštovana Sara, razumem vas. Vsa leta ste bili nekako zadovoljni in vse kar ste opravljali ste opravljali z ljubeznijo in veseljem.

Sedaj pa ste prišli do točke, da vas jemlje mož za samoumevno, ter da so pomembne samo njegove težave, vi boste pa po njegovem mnenju svoje že rešila, saj se v njegovih očeh vedno znajdete. Na žalost obstajajo moški, ki se s tem, da je v zrelem odnosu potrebno tudi kaj narediti in se prilagoditi ne morejo ali nočejo sprijazniti.

Čustveno nezrel partner, v katero skupino sodi tudi vaš mož se bo tudi v kasnejših letih vedel kot pubertetnik. Ter z vsakovrstnim postavljanjem, uporništvom in tekmovanjem nenehno preizkušal vaše potrpljenje. Za vas je nadvse pomembno, da z njim ravnate taktno, previdno in ga počasi navajate na drugačne odnose, ki jih bo, če vas resnično ljubi sprejel in postal odgovornejši. Vse hitre spremembe in zahteve mu vzbujajo strah in odpor, ki sta razloga za nezainteresiranost in nato seveda konflikte, v katerih ste se znašla, ko ste mu omenila, da tako ne gre več naprej.

Bralka Sara je razočarana, saj se mož obnaša kot otrok

Vsaka situacija, ki zahteva poglabljanje z natančno določenimi vlogami je za vašega moža pekel.

Takšen tip moškega običajno v vsaki ženski išče podobo matere. Hrepeni po materinski ženski, ki se mu bo v celoti razdajala in zadovoljila vse njegove potrebe. Kot ste spoznala že sama, se bo počasi potrebno odločiti. Najprej pa vam svetujem, da začnete z določenimi prijemi. Skušajte doseči, da bo razumel, da lahko tudi on doma naredi kakšno stvar in da se bo začel zanašati nase in sprejemati svojo odgovornost.

Če se v nekaj mesecih stanje ne bo bistveno spremenilo. Potem ste tudi dolgoročno z njim obsojeni na nezadovoljstvo, poleg tega vam lahko takšen odnos na dolgi rok osebnostno škodi.

Pripravljeno za Govorise.si

Preberite tudi KATERO ZNAMENJE IMA NAJVEČ LASTNOSTI SLABEGA PARTNERJA?