Preverite, katera boginja je povezana z vašim astro znamenjem!

December je zaradi svojih razigranih energij čas ljubezni in da se boste lažje predale lepim vibracijam, se povežite s svojo boginjo ljubezni, plodnosti in lepote. Le ta vas bo navdihnila s kakšnim prijetnim vzgibom. Katera pa je vaša boginja, glede na astrološko znamenje.

OVNICA – FREYA

Ovnica se lahko poistoveti s Freyjo, ki je bila nordijski mitologiji boginja plodnosti, ljubezni, spolnosti. Pa tudi vojne, prerokb in privlačnosti. Freya je bila boginja, ki se je znala prav tako kot ovnica postaviti zase in si izboriti svoj prostor pod soncem. Ko je Freya za svojim ljubljenim tako jokala, da so se njene solze spremenile v zlato se je utrdila, prav tako je v težkih situacijah trdna tudi ovnica. Freyja je tako kot ovnica rada ljudem priskočila na pomoč in jim, ko so to potrebovali nudila zavetje.

BIKICA – FLORA

Bikica je najbolj povezana s Floro. To je v rimski mitologiji boginja cvetja in pomladi. Je prispodoba mladega, lepega dekleta s šopkom cvetja v roki. Bila je boginja plodnosti, tudi bikici otroci in družina ogromno pomenijo. Rože so bile njeno bogastvo, zato se bikica rada ukvarja s cvetjem in mu nudi svojo toplino, torej lahko pričakuje bujno rast. Bikica tako kot Flora najbolj zacveti, ko se začne prebujati pomlad.

Katera boginja je povezana z vašim astro znamenjem?

DVOJČICA – RENENUNET

Dvojčica je kot Renenuet, boginja dojenja in žetve v staroegipčanski mitologiji. To je bila negovalka, ki je skrbela za faraona. Tudi dvojčica zna ljudem v težkih trenutkih nesebično priskočiti na pomoč. Utelešala je rodovitnost in bila zaščitnica kraljevega položaja in oblasti. Njen pogled je uničeval sovražnike. Prav tako zna dvojčica, ko ji nekaj ni všeč, uporabiti svoj strog pogled, ki je izredno pronicljiv in ima učinek.

RAKICA DZYDZILELYA

Rakica je povezana z energijo Dzydzilelya, poljsko boginjo poroke, plodnosti in otrok, saj je tudi sama zelo usmerjena k družini, otrokom in skrbi za njih. Rakicine solze so pogoste, vendar zna z njimi odplakniti svojo žalost, prav tako je Dzydzilelya večkrat jokala in po starih izročilih simbolizirala dež. Njena občutljivost je bila le pod površjem. V resnici je bila to močna in stabilna ženska, kot je rakica, čeprav izgleda krhka.

LEVINJA – IŠTAR

Ištar je bila akadska, asirska in babilonska boginja plodnosti, ljubezni, vojne in spolnega poželenja. Levinja, ki brez ljubezni in poželenja težko živi, je povezana z Ištar. Tudi ona ima veliko moških, močnih energij, ki ji nudijo zavetje. Ištar je bila muhasta boginja, ki se je rada poigrala z marsikom, prav tako je levinja, če ni vse tako kot si želi nezadovoljna, v iskanju novih zanimivih priložnosti.

Katera boginja je povezana z vašim astro znamenjem?

DEVICA – ŽIVA

Živa, ki je povezana z devico, je bila plodnostna boginja, ki prinaša življenje. S klasom v roki, povezana z življenjem, setvijo in žetvijo. Videli so jo kot žensko z bujnimi prsmi in s klasom v roki, njen čas pa je bil pozno poletje, kar najbolj odgovarja tudi devici. Obe simbolizirata mladost, lepoto in milino, predvsem pa začrtano življenje. Najraje imata belo barvo, ki nakazuje na njuno čistost. Rajski vrt, v katerem pojejo ptice, kjer teče čista hladna voda, predstavlja njuno najljubše zatočišče.

TEHTNICA – VENERA

Venera je bila v rimski mitologiji boginja lepote in ljubezni. Prav tako pa je najbolj povezana s tehtnico, ki ji tudi vlada. Že stara ljudstva so verjela, da Venera lahko pripomore k večji plodnosti, prav tako je tehtnica ženska, ki si želi otrok. Tehtnica je najlepša med lepoticami, prispodoba ljubezni in umetnosti, Venera ji lahko, če se z njo poveže vdihuje življenje in ljubezen. Tako ji pomaga, da se izrazi skozi kreativnost. Obe sta zelo elegantni, olikani in umirjeni.

Katera boginja je povezana z vašim astro znamenjem?

ŠKORPIJONKA – HATOR

Škorpijonka je najbolj povezana s Hator, egipčansko boginjo neba, ljubezni, lepote, veselja, materinstva, tujih dežel, glasbe in plodnosti. Hator je predstavljena z rogovi, škorpijonka pa zna v kočljivih situacijah odlično uporabiti svoj naboj. Med uporom je bila Hator maščevalka, škorpijonka pa je tista, ki se če jo kdo močno prizadene težko zadrži, da se ne bi na svoj način vsaj malce maščevala. Hator se je večkrat izgubila v svojih iluzijah, prav tako se dogaja škorpijonki.

STRELKA – IZIDA

Strelka je povezana z Izido, ki je bila staroegipčanski mitologiji boginja plodnosti, začetnica ved, predstavnica žensk in spretnosti, tudi strelka je tista, ki ima odprt um, jo vse zanima in je ena izmed najbolj spretnih predstavnic zodiaka. Upodobljena je s prestolom na glavi, ki ga poosebljala, strelka pa je tako ponosna nase, da prestola niti ne potrebuje. Izida je predstavljala idealno, modro, vdano soprogo, ki je tako kot strelka znala v določenih situacijah prevzeti vlogo in ustvariti avtoriteto.

KOZOROGINJA – BASTET

Kozoroginja je povezana z Bastet, ki je bila v staroegipčanski mitologiji boginja mačk, zaščite, veselja, plesa, glasbe in ljubezni. Simbolizirala je moč, ki jo daje sonce, kozoroginja pa brez svetlobe težko deluje, saj ji le ta vliva voljo do življenja. Bastet je bila prispodoba zadovoljstva, kozoroginja pa je tista, ki je takrat, ko se ji življenje odvija v pravi smeri vesela in navdušena. Ko pa je bila Bastet v težavah, je potegnila na plano svojo divjo energijo, kar stori tudi kozoroginja.

VODNARKA – HERA

Vodnarka je povezana s Hero, ki je bila grška boginja družine in plodnosti, kot edina poročena boginja pa je na Olimpu imela posebno spoštovanje. Drugačna od drugih, samozavestna, tako kot vodnarka, ki zajema življenje s polno žlico. Znala je postavljati pogoje in se držati svojih obljub, kar počne tudi vodnarka, ki trdno stoji z nogami na tleh, tudi če deluje zmedena. Hera je bila, kot vodnarka zaščitnica iskrenega razmerja ter neprizanesljiva do nezvestobe.

RIBICA – AFRODITA

Ribica je povezana z Afrodito, ki je bila v grški mitologiji boginja ljubezni, lepote, spolnega poželenja in zaščitnica zaljubljencev. Veljala za najlepšo boginjo, prav tako spada ribica med najlepše ženske. Afrodita je ljubila neskončno, večkrat je bila zaradi ljubezni žalostna, tako kot ribica, ki hrepeni po najlepši pravljici. Afrodita je vedno zmagovala na lepotnih tekmovanjih, vendar zaradi tega ni bila vzvišena, tako kot se ribice večkrat ne zavedajo svoje lepote.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi KATERE SO VEDNO UREJENE ŽENSKE, KI IMAJO DOVRŠEN STIL?