KAKŠNA JE RAZLIKA MED RAKI ROJENIMI JUNIJA ALI JULIJA?

V katerih lastnostih se junijski in julijski raki razlikujete?
V katerih lastnostih se junijski in julijski raki razlikujete?

V katerih lastnostih se junijski in julijski raki razlikujete?

Estimated reading time: 4 minute

Rak je vodno znamenje, ki je znano pa nežni in sočutni naravi. Tako moški, kot tudi ženske rojeni v tem znamenju ste inteligentni, organizirani, radodarni, prikupni in vztrajni. Predani ste družini in nudite ogromno čustvene podpore. Raki ste tihi, zamišljeni in individualno usmerjeni. S svojim nežnim in skrbnim občutkom ste raki tisti, na katere se drugi obračajo s težavami, skrbmi in pomisleki glede življenjskih odločitev. Kakšna pa je razlika med raki in rakicami, rojenimi junija ali julija?

Ker vam vlada izključno Luna, poosebljate najbolj bistvene rakove prednosti in slabosti. Junijski raki ste zelo občutljivi, zato velikokrat iščete tolažbo in podporo, ter se sami o pomembnih stvareh težje odločate. Luna v astrologiji pogosto velja za figuro, ki je podobna materi, saj jo povezujejo z domom, udobjem in zaščito, zato ste najbolj skrbna bitja pod soncem. Naklonjeni ste tistim, ki so ranljivi in mehki. Zelo dobro veste, kako potolažiti bolečino drugih, ter poskrbeti, da se ljudje ob vas dobro počutijo.

V katerih lastnostih se junijski in julijski raki razlikujete?

Zelo odkrito izražate svoja čustva in imate bolj igriv pristop do življenja. Uživate v intelektualnih pogovorih ter srkate nova znanja. Spremljata vas višja raven energije in navdušenja, zato ste v življenju vsestranski. Uživate v umetniškem udejstvovanju in imate smisel za kreativno izražanje svojih misli in čustev. Običajno se bolj zanašate na svojo intuicijo kot na svoj praktični ali racionalni občutek za presojo.

Spremlja vas sposobnost zlahka zaznati čustvene spremembe pri drugih. Zelo ste pošteni, zato se vedno izogibate prevaram ter lažem, veliko vam pomeni, da se počutite varno. Zaradi kompleksnosti svojih čustev ste muhasti.

Julijski raki ste bolj skrivnostni, saj sta vaša sovladarja Neptun, planet iluzije in Pluton, planet preobrazbe. Najbolj intenzivno se vaša energija prepleta v notranjosti, nagnjeni ste k sanjarjenju in iskanju višjih dimenzij. Krmarjenje po senčnem, neoprijemljivem svetu vam ustreza, saj vas zanima vse kar je očem skrito. Prav tako vas je težko prebrati. Ker ste zelo ranljivi, se pogosto umaknete v svoj oklep in varujete svoja čustva, da ne bi bili razočarani ali prizadeti. Ob novih poznanstvih ste sramežljivi in potrebujete veliko časa, da nekoga spustite bolj blizu.

V katerih lastnostih se junijski in julijski raki razlikujete?

Povezanost s koreninami, tradicijo, družino in domom je zelo močna. Radi obujate družinske navade in obrede, cenite spomine in vonj po preteklosti. Čustvena globina je tisto, s čimer se lahko pohvalite. Neprestano razmišljate, ter iščete razne rešitve, ki bi lahko izboljšale razumevanje.

V skupini se ne znajdete najbolje, saj vas spremlja nagnjenost k introspekciji. Zelo ste zaščitniški do svojih bližnjih, ter bolj zadržani in previdni v svojih odnosih. Biti prijazen je ena izmed vaših najbolj prisrčnih lastnosti. Ko gre za ljubezen, ste zelo velikodušni do ljubljene osebe, čeprav v zameno pričakujete skrb in pozornost. Ko ste razburjeni ali vam je neprijetno, vedno poiščete zatočišče v svoji lupini.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi RAKICA IN NAJSLABŠE KOMBINACIJE ZA LJUBEZENSKO RAZMERJE in ŽENSKE RAKICE IN NJIHOVE RAZLIČNE VLOGE