KAKO DO USPEHA S POMOČJO NEUSPEHA?

Vas zanima, kako do uspeha s pomočjo neuspeha?
Vas zanima, kako do uspeha s pomočjo neuspeha?

Vas zanima, kako do uspeha s pomočjo neuspeha?

Bi želeli biti preostanek svojega življenja uspešni? Bi si želeli uživati ob pomembnem uspehu tako, da bi se učili, se razvijali in ustvarili pomembne dosežke, v polni meri zaživeli, nekaj pomenili in bili izjemni? Če ste odgovorili pritrdilno, morate najprej doživeti neuspeh. To pravilo nima izjem.

Za izjemen uspeh so potrebni padci, vendar si morate o neuspehih ustvariti novo mnenje.

Neuspeh je ena najbolj zastrašujočih besed. Že sama misel na neuspeh večino odvrne od začrtanih poti. Raje preprosto odnehajo, se obrnejo in se umaknejo, ne da bi sploh poskusili. Uspeh pa je za večino skoraj nekakšna čarobna beseda. Možnost, da bi uspeli ali postali uspešni, je skoraj mistično iskanje. Ljudje si želijo uspeha in so za doseganje tega cilja pogosto pripravljeni na velike žrtve.

Čeprav večina ne želi veljati za neuspešne in bi bili raje uspešni, so običajno prav največji življenjski uspehi nastali iz navideznih neuspehov.

Seveda nas včasih neuspeh onesposobi, da bi se spopadli z neko preizkušnjo, vendar se iz navideznih neuspehov lahko ogromno naučimo in nas lahko , pa čeprav se nam bo zdelo najprej sporno, privedejo do največjih življenjskih uspehov. Končno se lahko sprijaznimo, da so to kar večina pojmuje kot neuspeh, le začasna zapreka in so v nasprotju s splošno veljavnimi normami ter pomemben del življenja.

Običajno so neuspehi le preizkušnje na poti k uspehu.

Ta pomembni nauk nam lahko pomaga, da bomo razumeli, kako smo zares lahko neuspešni le takrat, ko se izognemo pomembnim preizkušnjam in se sploh nočemo ali ne potrudimo, da se iz ovir česa naučili. Če bomo svoj pogled na to spremenili, bomo znali tudi v navideznih neuspehih videti ključ do uspeha. Optimizem ima včasih negativen prizvok nerealnosti, vendar so raziskave pokazale, da resnično lahko živimo bolj srečno, zdravo in uspešno, če se naučimo iz problemov izločiti priložnosti.

Problemi tako postanejo le priložnosti za preizkušnje, ki jih lahko obrnemo sebi v prid.

Ponujajo priložnosti za osebno rast in spodbujajo našo ustvarjalnost na poti do boljšega življenja. Vrednost neuspeha je v tem, da v nas izzove možnosti za učenje in razvoj. Če se iz njih nismo ničesar naučili in se razvijali, lahko neuspehi uničijo naše življenje. V tem smislu govorimo o dejavnem uspehu in ne o uspehu, ki vodi v napihnjeno samopodobo in samozadovoljstvo, temveč o uspehu kot načinu življenja, ki izkoristi vse, kar nam nudi življenje.

Dejavni uspeh in ne uspeh, ki vodi v napihnjeno samopodobo in samozadovoljstvo, temveč o uspehu kot načinu življenja, ki izkoristi vse, kar nam nudi življenje.

Del tega je uspešno učenje iz napak in tega, kar nekateri poimenujejo neuspeh. Nauki nam lahko pomagajo, da bomo znali poiskati priložnosti, ki samo čakajo, da jih odkrijemo v preizkušnjah in neuspehih, s katerimi se vsakodnevno soočamo. So recepti za bolj ustvarjalno, uspešno in mirno življenje. Velikokrat neuspeh lahko vidimo v povsem novi luči. Življenje nas uči, kako lahko moč neuspeha izkoristimo na svoji poti do uspeha.