IZRAZITO POZITIVNE IN NEGATIVNE LASTNOSTI ZNAMENJA OVEN

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja oven in katere najbolj negativne?
Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja oven in katere najbolj negativne?

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja oven in katere najbolj negativne?

Predviden čas branja: 8 minut

Rojeni v znamenju ovna, prvega znamenja v zodiaku ste večni bojevniki. Ste zelo motivirani in težko sedite pri miru. Vedno ste pripravljeni začeti nekaj novega, živite življenje z dvignjeno glavo in nikoli ne dovolite, da vas strah zadrži. Svojo neodvisnost in sebe zaznavate kot središče sveta. Čeprav se to nekaterim lahko zdi sebično je za ovne odkrivanje sebe in svojega mesta pod soncem najbolj pomembno. Navdušeni so nad projekti ter življenjem in naredili bodo vse, da jih bodo dokončali. Nič ne more ustaviti ovnove moči, ki je neverjetna. Ovni znajo ob pravem času izstopiti iz svojega območja udobja in premišljeno tvegati, kar jih vodi do samega vrha. Ovni nikoli ne poskušajo primerjati svojega življenja z življenjem drugih. Gibajo se s svojim tempom, pripravljeni na vse.

Ovnu vlada Mars.

Če pogledamo rimsko mitologijo, ugotovimo, da je bil Mars bog vojne, ki  se ni bal bitke, enako lahko rečemo tudi za ovna. Ti ljudje so drzni, agresivni in pogumni. V vsaki situaciji lahko zberejo notranjo moč, ki je potrebna za premagovanje in verjetno bodo zmagali. Energije ali vitalnosti jim ne manjka in v igri lahko ostanejo dlje kot večina ljudi. Poleg tega njihova tekmovalna narava zagotavlja, da bodo igro igrali z vnemo in živahnostjo. Včasih je njihov pristop mogoče razlagati kot aroganten in gospodovalen.

Vaša najboljša lastnost, ki vam jo marsikdo zavida je, da sledite svojemu srcu pri vsem, kar počnete.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja oven in katere najbolj negativne?

V odnosih z ljudmi ste preprosti in pričakujete, da bodo drugi podobni vam. Nimate prostora za toleriranje ljudi, ki se ukvarjajo z zapravljanjem vašega časa, niti za tiste, ki ves čas negativno kritizirajo in uporabljajo pesimizem. Ne glede na to, ali imate prav ali narobe, delujete po instinktu, ki temelji na tem, kaj se dogaja v sedanjem trenutku. Čeprav radi počnete stvari na svoj način, se zavedate, da življenje ni tako zabavno, če se ne povezujete z drugimi.

Ovni ste zelo karizmatični.

Neverjetna vzdržljivost, vam omogoča, da se spopadete tudi s težjimi nalogami in na zabavi, ki jo običajno držite pokonci zadnji odidete. Z vami stvari nikoli niso dolgočasne, saj vedno spontano poiščete razburjenje in avanturo. Znajdete se tudi v težavah in najhujši stiski, soočate se neposredno. Za izpolnitev svojih želja ste pripravljeni tvegati vse. Polni inovativnih idej in briljantnih teorij, ki jih želite uresničiti ste tudi v očeh drugih znani kot energični in delovni, ter seveda samozadostni.

Vaša želja po doseganju je enaka velikosti vašega ega, zaradi česar ste pri svojem delovanju nepopustljivi. Tudi če vas spravijo na tla, se boste hitro pobrali in se podali v nov krog dogodivščin, brez strahu in dvomov.

Vaše srce je napolnjeno s strastjo in navdušenjem. Namesto da se osredotočate na dolgoročne obveznosti, radi živite in ljubite v tem trenutku. Po vašem mnenju mora biti ljubezen zabavna in živahna.  V družini imate glavno vlogo zaščite, ko gre za otroke. Naredili boste vse, da zagotovite, da je vaša družina nedotaknjena. Ko vam oven izkaže svojo zvestobo, ste lahko prepričani, da je iskren. To so ljudje, ki bodo ostali z vami, tudi ko se stvari zapletejo, znajo reševati, svetovati in dopovedati realno mnenje, ki ga večina ne sprejme najboljše.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja oven in katere najbolj negativne?

Ne igrajte se z ovnovim srcem. Oven je zelo močno bitje, vendar je lahko precej občutljiv, ko gre za srčne zadeve. Ko se znajdejo z zlomljenim srcem, jih lahko premagajo vsa čustva, od žalosti do besa, in lahko traja veliko časa, preden v celoti razčistijo.

Na področju kariere ste ovni zelo praktični in drugim z veseljem pokažete najhitrejši način za dokončanje stvari.

Razmišljate bolj o akciji, kot o strategiji. Čeprav želite biti vedno zmagovalec na svojem področju, se počutite bolj kot prvak, ko izzivate sebe in premagate svoje omejitve, namesto da premagate druge. Ko gre za opravljanje nalog, ki so vam dodeljene, ste hitri in učinkoviti. Nadrejeni vam zaupajo vse delo, ki vam ga naložijo. Odločeni ste, da boste trdo delali, da bi dobili napredovanja, ki vas bodo pripeljala do vrha lestvice. Uspevate na položajih moči in ljudje vas spoštujejo, ker imate vse sposobnosti, ki jih odličen vodja potrebuje. Čeprav ovni delujejo na prvi pogled strogi in nepopustljivi, imajo mehko srce. Lahko odpustijo in pozabijo. Torej, če se z njimi soočite in argumentirate svojo trditev, vas bodo poslušali.

Ovni ne znajo in ne želijo biti podrejeni, niti v karieri niti v ljubezni.

So neverjetno močni, izjemno odporni in eno najpogumnejših znamenj v zodiaku. Ovni so izjemno neodvisna bitja z uporniško žilico, ki pa je elegantna in se skrajnosti vseeno drži. Njihov moto je resnično in pošteno. Vedno boste vedeli, kaj mislijo, kaj jih moti in kako se počutijo in za hrbtom vas ne bodo ogovarjali, če pa že, bodo povedali tisto, kar so vam že povedali v obraz. Ko jih ljudje poskušajo nahraniti z lažmi, jih preverijo in delujejo kot najboljši detektiv, zato jih je težko ogoljufati. Tudi naivnosti ne poznajo, ne verjamejo v nekaj, česar ne izkusijo.

Negativne lastnosti, ki so lahko samouničevalne

Ovnovo nestrpno ter včasih tudi agresivno vedenje hitro stopi na plano. Ko se ne strinjajo, niso ravno subtilni. Sonce v ovnu tako močno motivira ovne, da gredo tudi če tega ne želijo na vse ali nič. Ne marajo ničesar, kar morajo čakati, prilagajanje jim je tuje. Ovni so po svoji naravi precej neprilagodljivi in ​​trmasti. Pogosto niso odprti za predloge drugih in vedno naredijo le tisto, kar mislijo, da je prav. Ovni tudi hitro izgubijo živce, še posebej, ko se soočajo z ovirami in kritiko.

Oven je lahko najslajša oseba na svetu ali vaša najhujša nočna mora.

Katere so najbolj izrazite pozitivne lastnosti znamenja oven in katere najbolj negativne?

Običajno ne začne konfliktov ali prepirov in če z njimi ravnate dobro, vam bodo v zameno izkazali spoštovanje. Če pa jih izdate ali zabodete nož v njihov v hrbet, lahko hitro spremenijo stil in z vso močjo diplomatsko običajno besedno udarijo nazaj. Ovni so lahko nepotrpežljivi in ​​ne marajo čakanja. Imajo nemirno osebnost in so vedno v pogonu. Če jim ne morete slediti, bodo našli nekoga, ki zmore. Besedo sproščanje razumejo malce drugače od večine, saj je zanje večdnevno ležanje na plaži brez da bi bili koristni nočna mora. Prav tako niso sposobni dolge ure sedeti in srkati kavo popolnoma umirjeni. Težavo imajo tudi, ko je potrebno preiti v fazo sproščanja in enostavno vse odmisliti. Oven ni sposoben odmisliti vsega, njegov napredni um je ves čas v pogonu.

Če je oven ujet v rutino, postane nezadovoljen.

Izjemno težko se spopadajo z dolgočasnimi, ponavljajočimi se nalogami. Enostavna dela niso zanje, radi imajo izzive. Ne prenesejo, da bi vsak dan počeli isto stvar. Ovni niso ravno dobri v skrivanju svoje jeze. Ko je oven jezen, bodo v bistvu vsi okoli njega vedeli za to. Svoje frustracije ne znajo dobro skrivati ​​in z lahkoto eksplodirajo in se spremenijo v razburljivega posameznika. Pozitivno pa je, da jezo zelo hitro premagajo in nikoli gojijo trme.

Zakaj je dobro imeti ovna ob sebi?

V situacijah, ko bi se druga znamenja sesula od strahu in se odločila za ‘varno pot’, ima oven jeklene živce in je pripravljen pogumno tvegati vse. Vedno se osredotoča na dobro in se ne spotika niti na drugih niti na svojih izgubah. Optimističen odnos ga vodi k temu, da postane razočaran, ko se sooča s preveč negativnimi ljudmi, ki ne počnejo nič drugega kot kritizirajo. Čisti zagon in optimizem ovna sta velik vir navdiha in motivacije tudi za tiste ki ga obkrožajo.

Kje tiči še dodaten razlog, da ste ovni tako zelo samozavestni in odločni?

Dodaten razlog za neverjetno samozavest je element ognja, ki dviguje vaš ego.

Pripravljeno za Čvek v križankah