HRANA ZA ENERGIJO

Katera hrana vam daje energijo?
Katera hrana vam daje energijo?

Katera hrana vam daje energijo?

Predviden čas branja 4 minute

Težko je posploševati probleme s prehrano, saj smo vsi različni in imamo tudi različne potrebe po energiji, ki se glede na okoliščine stalno spreminjajo. Dieta, ki ustreza eni osebi, je lahko za drugo povsem neprimerna. Starejši ljudje potrebujejo manj energije in imajo zato tudi manjši tek kot mlajši ljudje. Tisi, ki se ukvarjajo z napornimi tekmovalnimi športi, potrebujejo drugačno dieto kot na primer bolniki, ki okrevajo po težki bolezni. Vrhunski poslovni kadri, ki želijo biti sposobni delati 12 ur na dan, potrebujejo drugačno dieto kot tisti, ki se jim zdi, da so že pod zadostnim stresom in bi radi malo izpregli.

Potrebujete več telesne moči, večjo vitalnost, večjo sposobnost koncentracije ali pa bi radi v sebi čutili več življenja in poskočnosti. Tesna povezanost med duhom in telesom je zelo očitna pri učinkih hrane na splošno stanje telesa in prebave. Če imate občutek, da vam bo ta ali ona dieta koristila, vam tudi zares bo. Če pa si medtem, ko si kaj tlačite v usta, govorite, da tega ne bi smeli jesti ali piti, ste lahko prepričani, da vas bo ta dejansko le minimalno nahranilo.

Katera hrana vam daje energijo?

Pravimo, da ima nekdo pozitivne vibracije, če je topel in prijateljski, oziroma negativne vibracije, če je osoren, agresiven ali slabe volje. Tudi prostor lahko ima dobre in slabe vibracije, odvisno od tega, kaj se je v njem dogajalo v preteklosti. Zato ponavadi začutimo ugodno ali neugodno reakcijo, kadar koli pridemo v nov prostor, pa naj bo to nov dom ali hotelska soba.

Če so bili ljudje v njem nesrečni, če so se veliko prepirali, bili drug do drugega neprijazni ali potrti in osamljeni, bo občutljiva oseba on vstopu v tak prostor začutila hladno, razpršeno ali depresivno atmosfero. Prostor z dobrimi vibracijami pa bo vsakomur takoj ugajal; učinkoval bo svetlo, sveže in sproščujoče.

Katera hrana vam daje energijo?

Smo, kar jemo, saj postanejo vibracije del nas. Če si želimo več moči in vitalnosti, moramo očitno jesti več mesa. Če si želimo več jasnosti, se bomo počutili lažje in bolj skoncentrirane, bomo jedli več  sadje in zelenjavo. Toda to je vprašanje ravnovesja, ki ga mora vsak odkriti sam zase. Preveč česarkoli je slabo. Meso daje moč ima veliko beljakovin, vitaminov, mineralov in aminokislin. Toda temu nasproti  moramo na tehtnico postaviti dejstvo, da je zlasti rdeče meso mastno in ima zato veliko holesterola.

Vitalnost, zdravje in dobro počutje so v veliki meri odvisni od ravnovesja energije. Čim več žive hrane torej zaužijemo, tem bolj živi se bomo počutili. Podobno nas bo težka hrana obtežila, tako da se bomo počutili leno in zaspano in ne v najboljši formi. Jesti moramo v skladu s svojimi energijskimi nivoji in potrebami, pa tudi s podnebjem, v katerem živimo. Zato pozimi rabimo živila, ki nam grejejo telo. Po drugi strani pa nas poleti naravno privlačijo osvežujoče solate in pijače. Naša telesa so naravno nagnjena k uravnovešenju energije in če jim prisluhnemo, nas bo sama od sebe privlačila tista hrana, ki jo potrebujemo.

Preberite tudi KAKŠEN VPLIV IMA ZUNANJE OKOLJE NA ZDRAVJE IN POČUTJE? in OBARVAJTE SVOJE ŽIVLJENJE V ŽIVAHNE ODTENKE