Dnevni horoskop za torek 26. decembra 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za torek 26. decembra 2023

Dnevni horoskop za danes, torek 26. decembra 2023

Predviden čas branja: 6 minut

Dnevni horoskop za torek 26. decembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop, Dan samostojnosti. Poskrbite v današnjem dnevu za prijetno počutje doma in negujte kvaliteto bližnjih odnosov. Danes se bodo razbohotile čustvene energije, ki vam bodo omogočile, da določene zadeve zaznate v drugačni luči.

Horoskop nasvet za današnji dan: Nekoliko utrujeni boste, ker se vam bo vse skupaj, kar se bo dogajalo, zdelo prenaporno za vaš okus.

Horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Danes ob 16:15 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij.

Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost. Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju. Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje.

Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Dan samostojnosti državni praznik

Ta dan obeležuje razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti 26. decembra 1990. Plebiscit je potekal 23. decembra 1990, na katerem je od 93,2 odstotkov udeleženih volivcev. Na vprašanje: Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?, je okoli 95 odstotkov odgovorilo pritrdilno. Ta dan so Slovenci pokazali največjo mero enotnosti v svoji zgodovini. Za uspeh plebiscita se je moralo o vprašanju pozitivno opredeliti več kot polovica vseh volilnih upravičencev.

Kaj pravi dnevni horoskop za soboto 26. december 2022?

Rojeni v znamenju kozoroga in dogodki na današnji dan:

  • Mao Dzedung, kitajski voditelj
  • Lars Ulrich, član skupine Metallica
  • Jon Voight, ameriški filmski igralec
  • Jared Leto, ameriški filmski igralec in pevec
  • Aksel Lund Svindal, norveški alpski smučar

Na današnji dan so uradno razglašeni rezultati plebiscita o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Za samostojno državo je glasovala velika večina 88,5 odstotka vseh državljanov. Rodil se je Henry Miller, ameriški pisatelj in Janez Wolf, slovenski slikar. Umrl je Ludvik Starič, slovenski motociklistični dirkač in Gerald Ford, ameriški predsednik.

Svoboda je dih življenja za narode.

George Bernard Shaw
Katera znamenja zodiaka boste danes najbolj prijazna in iskrena?

V današnjem dnevu boste najbolj prijazni in iskreni rojeni v zračnih znamenjih.

Katero področje bo danes najbolj obarvano s prijetnimi energijami?

V današnjem dnevu bo s prijetnimi energijami obarvano področje odnosov.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN VPIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Več kot nove zmage vam bodo pomenili zdravi odnosi, zato boste vanje vlagali več truda in pozornosti. Na nekoga boste s svojim vedenjem in dejanji naredili velik vtis.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Prost dan vam bo pisan na kožo, saj že nekaj časa razmišljate, da si želite malce polenariti, brez vseh obveznosti in raznih motečih dejavnikov, ki vas vedno znova odtrgajo od počitka.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Med pogovorom boste lahko povedali vse, kar vam leži na duši. Znali boste spretno obračati besede, ravno zato se vam obeta bolj sproščeno obdobje, v katerem boste v središču pozornosti.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Ne more se vam posrečiti prav vse, česar se lotite, sprijaznite se čim prej s tem in ne bodite občutljivi, če boste s strani nekoga deležni kritike, da zopet z nečim močno pretiravate.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Ne kuhajte mule, če se nekdo ne bo odzval na vaše povabilo. Dopoldan z luno v znamenju dvojčkov bo zelo minil hitro. Nato prehajate z energijo raka v fazo poglobljenega razmišljanja.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Tokrat se ne boste sposobni osredotočiti na vse, o čemer razmišljate, da bi radi dosegli, in na vse, kar vas na čustvenem področju že dlje časa obremenjuje v ozadju.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Če boste sposobni kljub prehodu lune odločno narediti stvari, ki jih od vas nekdo pričakujte, boste s tem izboljšali trenutno situacijo v družinskem krogu ter omilili napetosti.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Dopoldne, ko bo luna še v dvojčkih boste dejavni in notranje izredno nemirni. Najbolj vas bodo razumele ženske, najmanj pa tisti, ki imajo čisto drugačno vizijo kot je vaša.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Pogum lahko izkoristite na družinskem področju tako da poveste tisto, s čimer ste zaradi težavne vsebine dolgo odlašali. Skušajte se varovati raznih nesporazumov.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Čeprav boste samozavestni, ne pomeni, da lahko v družinskem in prijateljskem krogu funkcionirate brez upoštevanja okoliščin. Pomembno bo, da nekoliko brzdajte pestro domišljijo.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Prihajajo prijetni komplimenti, ki vas bodo prebudili na razigran način. Stare zadeve počasi končujete dokaj zadovoljni, ter v upanju na nekaj čisto novega in drugačnega.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Razveselili se boste določenih sporočil, ki jih boste razumeli na pravi način. Ne morete se odločiti, nekdo pa bo zahteval od vas neprestano prilagajanje. Počakajte na bolj ugoden trenutek.

Vas zanima: TEDENSKI LIFESTYLE ASTRO NAMIG ali KAJ PRINAŠA OBDOBJE SONCA V KOZOROGU?