Dnevni horoskop za soboto 18. novembra 2023

Dnevni horoskop za soboto 18. novembra
Dnevni horoskop za soboto 18. novembra

Dnevni horoskop za danes, soboto 18. novembra 2023

Predviden čas branja: 3 minute

Dnevni horoskop za soboto 18. novembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Ne počnite s konjnkcijo med Luno in Marsom ničesar, dokler ne boste popolnoma prepričani vase in v svoje sposobnosti.

Horoskop nasvet za današnji dan: Sanje, vizije, psihični vtisi ali intuitivni uvidi lahko močno vplivajo na razpoloženje.

horoskop
Luna preide v znamenje Vodnarja

Danes ob 12:27 uri Luna preide v znamenje Vodnarja

Vodnar je po temperamentu sangvinično znamenje, predstavlja obdobje starosti ter presežek jaza v univerzalnem, označuje sredino zime. Pomeni potrebo po svobodi, neodvisnosti in izvirnosti. Njegova zodiakalna funkcija je revitalizacija ter eksplozija primarne energije, katera predstavlja iztočnico za osebno rast. Vodnarjeva frekvenca nihanja, katere prispodoba simbolizira umetnost gibanja, njegov glavni smisel pa je napredek.

Vodnar ima dar za ravnodušnost in vedrino do samega sebe. Občutek za prijateljstvo in družbeno predanost. Glavni moto znamenja je hrepenenje po osvobajajočem gibanju, duhovnosti in univerzalnem bratstvu. Spremlja ga sistematično zavračanje vsakršne lastnine, kar vodi k razglašanju ekskluzivnih privilegijev njegovega ega.

V dneh z luno v vodnarju odlično uspevajo razne prireditve in shodi, pa tudi skupinske dejavnosti, zlasti tiste, ki so nekoliko neobičajne ali celo pustolovske. Življenje bo postalo bolj vznemirljivo in nepredvidljivo. Duhovno boste zelo razgibani, prilagodljivi, okretni v besedi in dejanju, ter na trenutke tudi odrezavi.

Če nimaš upanja, ne zbereš poguma za stvari, ki jih moraš v življenju postoriti.

Alojz Kovšca

Rojeni v znamenju Škorpijona in dogodki na današnji dan:

  • Ernest Petrič, slovenski politik, pravnik, politolog in diplomat
  • Aleksander Mežek, slovenski kantavtor in pevec
  • Marjana Moškrič, slovenska pisateljica in knjižničarka
  • Kim Wilde, angleška pevka, tekstopiska
  • Kirk Hammett, ameriški kitarist Metallice

Na današnji dan Apollo 12 kot drugo plovilo s človeško posadko pristane na Luni. Slovenska nogometna reprezentanca se uvrsti na svetovno prvenstvo leta 2010. Zidani Most in železniška proga proti Dobovi doživita hud zavezniški letalski napad. Latvija razglasi neodvisnost od Rusije. Krištof Kolumb prvič opazi današnji Portoriko, naslednji dan pristane na njem in ga poimenuje San Juan Batista. Rodil se je Ernest Petrič, slovenski ustavni sodnik in Gregor Strniša, slovenski pesnik, dramatik. Umrla je Ela Peroci, slovenska pisateljica in Cvetko Golar, slovenski pesnik, pisatelj, dramatik.

Največja sreča je red v mislih in mir v srcu.

Leon Štukelj
Kateri del dneva bo najbolj primeren za resne pogovore?

Dnevni horoskop napoveduje, da bo za resne pogovore najbolj primeren dopoldanski čas.

Katera znamenja zodiaka si boste z veseljem privoščila branje knjige?

Danes se boste z veseljem potopili v branje knjige rojeni v vodnih znamenjih. 

Preberite tudi: KAKO ČUTI ON IN KAKO ČUTI ONA? ali KO SE POJAVI ZATIŠJE V PARTNERSKIH ODNOSIH

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Držali se boste zastarelih pravil, ki vam bodo povzročala več škode kot koristi. Namesto zdrave prihodnosti vas bo neprestano vleklo v temno preteklost. Spomini bodo priplavali na plano.Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Prizadevanja bodo popoldne, ko luna preide v znamenje vodnarja spominjala na boj z mlini na veter. Ker se nočete sprijazniti z realnim stanjem, vas bodo vedno iste težave udarjale po hrbtu.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Zazdelo se vam bo, da je sedaj pravi čas za konkretne spremembe. Na vsak način boste želeli izvedeti, kaj stoji za določenimi skrivnostmi, v katere se tesno oklepa nekdo od prijateljev.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Obremenjenost s čustvi vas bo odpeljala v zmedene energije, ki jih boste težko nadzorovali. Na vse pretege se boste trudili zadržati tisto, kar že imate ter iskati razloge, ki bi vam situacijo olajšali.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Zavili se boste v situacijo, k vas lahko tako zelo obremeni, da boste pripravljeni blokirati prihodnost, napredek, spremembe. Ampak ne pozabite, čas gre naprej in prihodnost je lahko tudi lepša.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Razmišljali in delovali boste v znamenju vztrajnosti in dela, ki bo obrodilo sadove. Pozitivno razmišljanje vas bo spodbudilo k hitrejši realizaciji zastavljenih ciljev in k temu, da nekomu priskočite na pomoč.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Zaradi zanimivih prigod, k jih boste deležni, bo vaš um pronicljiv. Občutiti čustveno toplino, ki vam bo tokrat pisana na kožo bo zelo lep korak. Obojestranski interes za skupen podvig vas bo razveselil.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Danes se nikar ne držite kislo, saj bi s tem lahko od sebe odbili prijetno osebo, ki želi z vami govoriti o pomembni zadevi. Raje pozorno prisluhnite in podarite nasmeh, nič vas ne stane.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Nekaj težavic se bo pojavilo na področju doma, čeprav boste še vedno dokaj energični in ste jih pripravljeni reševati brez oklevanja. Večer bo za vezane namenjen romantičnim gestam.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Velikodušnost bo na preizkušnji. Že res je, da radi pomagate. Ko pa nekdo to želi izkoristiti, nastane problem. Če vas bo nekdo prosil za denar, opazujte svoje občutke in se šele nato odločite.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Vaše razpoloženje bo odlično, kup zamisli, ki vam bodo rojile po glavi poskusite tudi udejanjiti. Razmislite o svojem obnašanju in spremenite, kar se vam zdi potrebno, vse ostalo obdržite.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Simpatičnost, ki jo boste izžarevali, bo opazil tudi nekdo ki vam je zelo všeč. Zadeve se bodo obrnile v pozitivni smeri, zato vztrajajte da se določen odnos razčisti v pravi smeri.

Vas zanima: ZNANJE JE TEMELJ VAŠE PRIHODNOSTI in HOROSKOP: SADATE MED ZNAMENJA, KI IZZIVU NIKOLI NE REČEJO NE?