Ženske, ki se znajo spoprijeti z izgubo in se soočiti z žalovanjem

V teh dneh se spomnimo na vse tiste, ki jih ni več med nami. Vsaka izmed nas se je že kdaj srečala z žalovanjem. Nekatere to rešujejo na težji način in potrebujejo več časa, da se sestavijo. V katerih znamenjih pa so rojene ženske, ki se nekoliko lažje soočajo z izgubami in žalovanjem. Kar pa seveda ne pomeni, da jim je kaj manj hudo? Torej, ženske rojene v teh štirih znamenjih se znajo bolj kot ostale spoprijeti z izgubo.

LEVINJA

Levinja je tista, ki ji bližnji veliko pomenijo, zato je zanje tudi močno navezana. Ker ni preveč občutljiva in čustvena, zna izgube sprejeti na realen način. Ob njih se zna motivirati ter zaupati času, da bo naredil svoje. Njena rešitev so kakršni koli užitki, naj bo to njen hobi, v katerega se je ob trenutkih žalosti pripravljena poglobiti, ali pa si bo izbrala druženje, saj jo bo pogovor zagotovo spravil v pogon in premostil trenutke melanholije, ki so v njenem življenju resnično redki.

Levinja je sposobna v času izgube podati se v delo in nekako premostiti žalost, ali pa pomagati drugim, ki jo obkrožajo. S tem ko nudi pomoč, sama raste. Lažje se spoprijema tudi s trenutki, ko jo kakšna stvar ali predmet spomni na osebo, ki jo je izgubila.

KOZOROGINJA

Kozoroginja ob izgubi ohrani trezen razum in običajno je ona tista, ki bodri druge, da jim je lažje, s tem tudi sama nekako lažje premosti žalostne občutke. Zna razumeti bistvo in se na realen način soočiti z vsako situacijo, tudi tisto, še tako težko in bolečo. Čeprav je zelo globoka, zna ustvariti zid in postaviti meje, ter si nekaj časa dovoli intenzivno žalovati. Nato se sestavi in nadaljuje s svojim uspešnim tempom.

Ker je vsak izmed nas poklican v življenje na sebi lasten način, je pomembno vedeti, da vsak žaluje na svoj način, kar kozoroginja še kako dobro razume. Prav tako smatra, da ni napačnega načina žalovanja. Zanjo je vsako žalovanje je pravo, saj je odziv na osebnostne lastnosti in pretekle izkušnje osebe, ki žaluje.

Ženske, ki se znajo spoprijeti s težavami
Ženske, ki se znajo spoprijeti s težavami

STRELKA se zna spoprijeti z izgubo

Strelka, ko žaluje potrebuje nekaj časa, vendar se dobro zaveda, da nikoli ne moremo določiti potrebnega časovnega okvira za žalovanje. Njeno žalovanje traja tako dolgo kot je potrebno. Ob tem pa je najpomembneje, da ni prepuščena sama sebi. V tem primeru gre še lažje skozi proces žalovanja.

Žalovanje sicer v začetni fazi vpliva na njeno mišljenje, spomin, koncentracijo. Spremeni se obnašanje kot izražanje čustev, vendar se je iz tega stanje strelka sposobna hitro pobrati. Ona je tista, ki dobro ve, da je smrt nekaj, kar moramo sprejeti. Zato je njeno doživljanje izgube bližnjih zelo zrelo. Zna se postaviti tudi v najbolj kočljive položaje in pri tem ohraniti normalno delovanje, brez paničnih napadov.

ŠKORPIJONKA

Čeprav škorpijonkin odziv na izgubo osebe, ki ji je bila blizu in je imela pomembno vlogo v njenem življenju, vedno ostaja del nje, je ona tista, ki zna zrelo sprejeti izgubo in pomagati prebroditi stisko tudi drugim. Po smrti ali izgubi, se ona sicer počuti prazno in nemo, kot bi bila v šoku, vendar zaradi svoje moči in volje običajno ne doživi fizičnih reakcij kot so tresenje, nespečnost, težko dihanje, mišična šibkost, suha usta, izguba apetita.

Prav tako so pri njej pogosti občutki globoke žalosti in podobna čustva, vendar se s svojo intenzivno globino zelo dobro zaveda, da je to del njenega življenja. Sposobna se je priklopiti na nezemeljske energije in se povezovati na višji ravni, zato je prebolevanje zanjo sestavni del delovanja in nekaj, s čimer se je potrebno v življenju soočiti.

Članek je bil pripravljen za Elle/Lifestyle.

Preberite tudi ŽENSKE, KI VERJAMEJO V ASTROLOGIJO IN HOROSKOPE