Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Škorpijon je vodno znamenje, ki je prava prispodoba močnih in strastnih čustev, strelec pa spada med ognjena znamenja in je kot vulkan, ki se zna ustaviti ob pravem trenutku. Škorpijon je bolj globok in usmerjen navznotraj. Deluje na bolj subtilen način, s težnjo k zasebnosti in skrivnostim ter nagnjenostjo k znanosti, matematiki in raziskavam.

Strelec je bolj odprte narave, neposreden, navdušen in optimističen. Želi priti tja, kamor ga vleče, tvegati in si nabrati čim bolj zanimive izkušnje. Deluje na prostem, ne mara ugank in globokih skrivnosti, rad pa raziskuje, vendar bolj spontano.

Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Škorpijon je simbol strasti, strelec pa prispodoba svobode.

Škorpijon preveč zadržuje vse v sebi, medtem ko je strelec lahko celo preveč neposreden in odkrit. Odkrit zna biti tudi škorpijon, le da običajno takrat ko deluje direktno tudi piči. Strelec, ki je zelo prijazen ne mara zbadati, ko je najbolj jezen, takrat napade sarkastično.

Škorpijon na področju kariere najbolje deluje na vseh področjih, ki vsebujejo raziskovanje, še posebej tista, ki so povezana s kemijo, fiziko, biologijo, biokemijo, statistiko, matematiko in inženiringom. Strelcu gredo najbolj od rok tehnologija, izumi, raziskovanje meja, meteorologija, aeronavtika in astronomija ter vse povezano s kreativnostjo.

Škorpijon sistematično poudarja, kaj nasprotuje in ločuje, strelca podrobnosti ne zanimajo. Zanj so najbolj pomembne debate, resne in filozofsko obarvane, skratka univerzalno razumevanje. Odprta, aktivna in radodarna osebnost strelca je popolno nasprotje škorpijonove pripravljenosti, da se umakne s poti, tako da se zapre vase, ko mu nekaj ne ustreza.

Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Škorpijon je zelo pronicljiv. Običajno se osredotoča na ozko področje, iskanje zavezništva, zahtevne prisege, ter zaprte skupine. Osredotoča se na najmanjše podrobnosti, na napake ter na intenzivno dojemanje časa, zanj je neodgovornost kritična faza. Medtem ko strelec na prvi pogled morda ne deluje fokusiran, se kljub temu zanima za vse, na podrobnosti se ne osredotoča, zamuja, vendar z noto sodelovanja prav tako poišče rešitev.

Škorpijon je nenavadna oseba z izjemno hitrimi obrambnimi sistemi.

Pameten, prefinjen, spreten, zlahka zdrsne skozi mreže, ter se izmuzne med ovirami. Njegov um hitro dojame, kako bitja in stvari delujejo v zakulisju. Škorpijon najbolje ve, kako uporabiti pretekle obljube in grožnje. Vedno se je pripravljen izogniti, kadar koli je potrebno na glas soočiti se z napakami. Trdno se drži vsake vsebine, hkrati pa je zelo prilagodljiv ko se mu zazdi da potrebuje naboj strasti. Strelec prav tako deluje hitro, vendar bolj nepremišljeno, neodvisno od opazk drugih, samosvoje. Nikoli se ne maščuje in ne kuje zamer, on je tisti ki po burnem prepiru simpatično prvi spregovori.

Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Strelec deluje prefinjeno. Dovršena umetnost izogibanja težavam, dobro spletene taktike izogibanja, le tako lahko z lahkoto, spretnostjo in slogom odreagira neosebno, flegmatično.

Najprej prižge ogenj, nato se, namesto da bi se soočil in pogovoril  umakne, hkrati pa hitro pripravlja nekatere izbirne mehanizme, s katerimi se želi izogniti in ohraniti renome. Škorpijon zna v življenju poiskati subtilno ravnovesje med okusom za ostre kontraste in enotnostjo. Koncentrirana asociativnost zna odlično združiti dve nasprotji v eno perspektivo, medtem ko narava strelca z veseljem ohranja nasprotja.

Strelec išče neskončno odprto sintezo z vsemi ki so z njim soodvisno povezani. Škorpijon pa se na tej ravni oklepa svoje slike, ki se absolutno dvigne nad običajne zgodbe in ga lahko popelje v negativnem smislu do rivalstva, nejasnega razlikovanja in nasprotja.

Škorpijoni so izredno čustveni in hrepenijo po intimnosti.

Imajo močno energijo in zahtevno osebnosti, njihova nagnjenost k skrivnostnosti pa je tisto, kar jih naredi še bolj privlačne. Strelci so simpatični, malce raztreseni, nagajivi, kar se tiče spolnosti prilagodljivi in direktni. Igrice jih sicer privlačijo, vendar takšne bolj odprte, za razliko škorpijona, ki je tudi na področju čustev rad zavit v tančico mistične energije. Škorpijoni so znani po tem, da so trdovratni in komplicirani, strelci niso trmasti, niti težavni, ampak zelo enostavni in optimistično usmerjeni.

Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Odločnost je ena najbolj znanih značilnosti škorpijona.

Ko si škorpijon nekaj želi, se odloči za to in se ne ozira na nič in nikogar. Škorpijona nič ne ustavi, saj se nenehno osredotoča na bistvo in pomembne dejavnike, ko sledijo cilju. Strelec ni najbolj odločen, ko zazna drugo zanj v tistem trenutku boljšo priložnost, si je sposoben v hipu premisliti in pozabiti na prejšnjo zgodbo. Rad si postavlja visoke cilje, vendar redko pripleza čisto do konca, saj je premalo vztrajen.

Kdor je v težavah, potrebuje v svojem življenju škorpijona. Še posebej, ko gre za pomoč družini in prijateljem, njihova osebnost zelo dobro zaznava, kako se poglobiti v težave drugih ter poiskati rešitev. Zna prisluhniti in svetovati na način da preseneti vsakega s svojo modrostjo in globino. Strelec je sicer znan kot zelo moder, vendar v težavah ni najboljša tolažba, saj se mu po glavi podi preveč stvari, da bi se poglabljal v težave nekoga drugega.

Čeprav deluje, da je prijatelj, je redko popolnoma zvest, ko govorimo o zaupanju.

Če je škorpijon komu ali nečemu zavezan, se tega drži. Njihovo zaupanje je težko zaslužiti, toda ko nekomu zaupajo, se tej osebi posvetijo v celoti in stojijo ob strani. Škorpijoni vedno govorijo resnico, ne glede na vse, in sovražijo nepoštenost drugih. Ne prenesejo niti ljudi, ki kradejo in varajo, saj so enako iskreni do sebe kot do drugih. Strelci prav tako iščejo resnico, vendar s svojim entuziastičnim pristopom večkrat kakšno malenkost dodajo ali priredijo seveda sebi v prid.

Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Pri doseganju svojih ciljev so škorpijoni enotni in cilje postavljajo visoko, vendar zelo realno.

Škorpijoni v svojem življenju ne vidijo in ne postavljajo omejitev in nikomur ne dovolijo, da jih prepričuje, da tisto kar so si zastavili ni mogoče doseči. Strelci imajo v glavi dolg spisek ciljev, ki se z leti seveda spreminjajo. Večinoma so ti cilji razpršeni in nerealni, kljub temu da se sproti motivirajo in sami sebe prepričujejo, da je te cilje mogoče doseči. Imajo pa prednost, tudi če so razočarani, znajo dvigniti glavo in ponovno postaviti nove cilje, škorpijon pa lahko pade v temačno stanje, če ga razočarajo, ali pa če sam razočara sebe.

Škorpijoni vse močno čutijo, tudi ljubosumje.

Hitro so lahko ljubosumni, saj mislijo, da jim njihova odločnost in inteligenca omogočata, da dobijo, kar hočejo, pozabijo pa, da je nasprotna stran morda resnično iskrena in vredna zaupanja. Težko se izognejo temu, da ne primerjajo dosežkov drugih s svojimi in večkrat se ujamejo v pravo ljubezensko tekmovanje. Strelci niso ljubosumni, niti maščevalni. Če jih nekdo ne želi ob sebi, se bodo preprosto umaknili in odšli po svoji boljši poti. Ljubljene osebe ne preverjajo, saj ji zaupajo.

Škorpijoni nikoli ne pokažejo vseh svojih kart. So neverjetno iskreni, vendar ne marajo pokazati nobene ranljivosti, zlasti z ljudmi, v katere niso prepričani. Svoje občutke zadržujejo zase, prav tako tudi načrte in ideje. Strelci običajno nemudoma razkrijejo vse svoje karte in celo razložijo njihovo vsebino.  Ljudem hitro zaupajo in verjamejo, zaradi česar večkrat delujejo naivno.

Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Škorpijoni so neustrašni, ko gre za preizkušanje novih stvari in izzivanje neznanih meja.

Spremlja jih velik sloves drznosti. Tukaj na tej točki, sta si znamenji zelo podobni, saj tudi strelec obožuje izzive in vse vrste tveganja. Škorpijoni so zainteresirani za odkrivanje resnice, zanima jih predvsem notranje delovanje drugih in človeški um.

Škorpijoni so večkrat napačno razumljeni saj so na prvi pogled hladni in nedostopni. Premorejo veliko samokontrole, kar jim daje občutek varnosti in zaščite. Strelci so povsod zelo dobro sprejeti, saj so enostavni in pripravljeni prilagoditi se še tako drugačnemu ozračju. Ne glede na starost, izobrazbo in druge faktorje, strelci sprejmejo v svoj svet vsakega, tudi tujce in tiste, ki so drugačni. Škorpijoni ljudi izbirajo prefinjeno in ne spustijo v svoj krog tistega, ki ne ustreza njihovemu spisku.

Škorpijon in strelec, znamenji, ki stojita skupaj, vendar sta zelo različni

Škorpijonu vlada Mars, strelcu Jupiter.

Temna, agresivna energija, proti svetli navdihujoči energiji na drugi strani. Pogled škorpijona je globok, temačen, strelčev pogled je svetel in usmerjen navzgor.  Mars podaja resne lekcije, Jupiter pa prinaša srečo in ugodne okoliščine. Strelci si radi privoščijo smešne situacije, zato potrebujejo ob sebi  nekoga, ki jim bo lahko spontano sledil. So duhoviti in tri korake pred tistimi, ki skušajo sistematično iskati rešitve.

Strelčeva kombinacija neodvisnosti, inteligence in sočutja prikazuje čudovit, skrben osebnostni tip. Škorpijonova strastna narava pa ga postavlja v ospredje med najbolj želene in privlačne osebe. Zelo različna z le nekaj podobnostmi.

Pripravljeno za Čvek v križankah

Preberite tudi RIBI IN OVEN, SOSEDNJI, VENDAR ZELO RAZLIČNI ZNAMENJI