Škorpijon, najbolj mistično in prodorno znamenje zodiaka

Škorpijon je iznajdljiv, pogumen, strasten, trmast posameznik, ki je resnično pravi prijatelj. Rojeni v škorpijonu ste zelo odločni ljudje. Raziskovali boste, dokler ne odkrijete prave resnice. Škorpijon je rojen vodja, vedno se zaveda situacije in iznajdljivo poišče pravo rešitev.

Škorpijona zaradi neverjetne strasti in moči pogosto zamenjajo z ognjenim znamenjem. Pravzaprav je škorpijon vodno znamenje, ki moč pridobiva na psihičnem in čustvenem področju. Izjemno je jasnoviden in intuitiven ter edinstven, zanj je značilen strupeni pik. Življenje je zanje igra šaha saj nenehno načrtujejo nekaj korakov naprej, da bi dosegli mat pozicijo, kar pa ne pomeni, da so zlobni. Nikoli ne pokažejo svojih skritih adutov in njihova pogumna narava je tista, zaradi katere so tako zapeljivi in privlačni.

Škorpijon v mitologiji

V grški mitologiji je škorpijon povezan z Orionovo smrtjo. Obstaja veliko različic te zgodbe, toda tista, povezana s škorpijonom, govori o hvalisavem lovcu Orionu, ki se je pohvalil, da bi lahko ubil vse živali v divjem kraljestvu. Zemeljska boginja Gaia je ugovarjala in poslala škorpijona, naj ustavi Oriona. Soočil se je in se boril s škorpijonom, a umrl, ko ga je velika zver zabodla v glavo. Škorpijon je bil postavljen v nebesa kot nagrada od Gaie za njegovo službo, Zevs pa je tja postavil tudi Oriona, da pohvali njegov pogumen boj.

Škorpijon, najbolj strastno in prodorno znamenje zodiaka

Pluton, njegov vladar mu daje prodorne oči in močan značaj ter energijo, ki jo običajno uporabi v svojo korist.

Pluton, planetni uničevalec, ki nadzira daljnosežne in globoke intuitivne vpoglede, le nekaterim škorpijonom daje moč, da se soočijo z življenjem na edinstven način. Škorpijone prepoznamo po mirnem in hladnem vedenju ter po skrivnostnem videzu. Nekateri so lahko videti starejši, kot so v resnici.

Škorpijoni sovražijo nepoštenost in so lahko zelo ljubosumni in sumničavi, zato se morajo naučiti, kako se lažje prilagoditi različnim človeškim vedenjem. Čustveno ravnovesje bodo ujeli, če si bodo vzeli čas za regeneracijo. Nemogoče je ves čas hiteti k cilju, ko telo, srce in um potrebujejo počitek.

Škorpijon in ljubezen

Škorpijon je najbolj čutno znamenje zodiaka. Škorpijoni so izredno strastni in zanje je zelo pomembna intimnost. Želijo si inteligentnih in poštenih partnerjev. Ko se škorpijoni enkrat resnično zaljubijo, so zelo predani in zvesti. V zvezo pa vstopajo zelo previdno, saj včasih potrebujejo veliko časa za izgradnjo zaupanja in spoštovanja.

Iskrenost in pravičnost sta dve lastnosti, zaradi katerih je škorpijon velik prijatelj.

Zelo je predan in zvest, tudi ko gre za delo. Hitri in inteligentni odzivi ga vabijo v družbo duhovitih in zabavnih ljudi. Polni so presenečenj in dali vam bodo vse, kar potrebujete, če pa jih enkrat razočarate, vrnitve ni. Škorpijoni so zelo čustveni, kadar jih nekaj boli, je preprosto nemogoče, da bi se počutili dobro. So zelo predani in dobro skrbijo za svojo družino.

Seks za škorpijone ni izključno samo užitek. Hrepenijo tudi po fizični bližini, duhovni osvetlitvi in čustveni intimnosti, ki jo lahko nudi odnos. Škorpijon je vodno znamenje ki živi z namenom, da doživlja in izraža čustva. Čeprav so čustva zanj zelo pomembna, jih izraža drugače kot druga vodna znamenja. V vsakem primeru bo škorpijon obdržal vaše skrivnosti, kakršne koli že bodo.

Škorpijon in področje kariere

Škorpijoni so fantastični pri upravljanju, reševanju in ustvarjanju. Ko si škorpijon postavi cilj, ga želi strastno popeljati do realizacije. Škorpijoni so odlični pri reševanju nalog, ki zahtevajo znanstveni in temeljit pristop. Njihova sposobnost odločne osredotočenosti jih naredi zelo sposobne vodje. Nikoli ne mešajo poslov s prijateljstvom.

Škorpijon, najbolj strastno in prodorno znamenje zodiaka

Škorpijoni so dovolj disciplinirani, da znajo imeti finančno področje urejeno, a se tudi ne bojijo trdega dela. Denar zanje pomeni varnost in občutek nadzora, kar pomeni, da ga znajo prihraniti in skrbno sprejemajo odločitve, preden vlagajo. Škorpijon se ukvarja z začetki in koncem in se ne boji nobenega ter ničesar. Njihova radovednost je neizmerna, zato se vedno dokopljejo do resnice.

Škorpijon in odnosi

Škorpijoni so v odnosih tradicionalni in se zelo dobro znajdejo tudi v resnih razmerjih. V odnosih dajejo svojo ljubezen in zvestobo, vendar želijo vedeti, pri čem so, saj so manipulacije in igre zadnje kar si želijo. Prevzamejo vas lahko s tem, da se povežejo z vami na globoki čustveni in intelektualni ravni. Iskrenost je pri njih ključna v vseh vrstah odnosov in lahko ste prepričani, da se vam bodo maščevali, če se jim močno zamerite.

Škorpijon ne mara biti ves čas pod nadzorom. Rad je obkrožen z lahkotnimi ljudmi, ki imajo dober smisel za humor. Naučiti se mora razumeti, od kod prihaja ljubosumno vedenje, ter ga nadzirati.

Preberite tudi UJEMANJE OSEB, ROJENIH V VODNIH ZNAMENJIH