Si pripravljena oprostiti, ko te nekdo užali, ali kuješ zamero?

Ko te nekdo užali, ko te nekdo ne ceni dovolj, ko nekdo preizkuša tvoje meje… Ali si pripravljena oprostiti, ali ne? Preverite za svoje astro znamenje!

OVNICA

Tebe lahko marsikdo hitro užali, vendar si pripravljena, če vidiš, da je nekomu resnično žal, tudi oprostiti. Seveda se bo morala ta oseba bolj potruditi zate in ti dokazati, da se trudi. Ker nisi maščevalna in zlobna, si med prijatelji tista, ki ne zameri hitro, in predvsem tista, ki razume, da ljudje delamo napake. Dolgih zamer nikoli ne gojiš.

Si pripravljena oprostiti, ko te nekdo užali, ali kuješ zamero?

BIKICA

Tvoj ego ne sme biti prizadet, če pa se to slučajno zgodi, si užaljena in razočarana. Ne razumeš, kako lahko nekdo pričakuje, da boš kar tako oprostila, ko pa se v tebi kuha jeza, ki je ne znaš enostavno sprostiti. Potrebuješ izčrpno razlago. Izjemnim boš sicer odpustila, vendar pa boš v prihodnje v njihovi bližini veliko bolj previdna in premišljena.

DVOJČICA

Tvoj jezik je zelo navit, hitrejši od tvojega razmišljanja, zato boš težko sploh komu zamerila. Če pa si te kdo resnično privošči ali te užali, se boš enostavno umaknila in poiskala bolj iskrene ljudi, ki te bodo spoštovali. Morda boš oprostila le kakšnemu zelo simpatičnemu fantu, če te bo očaral s prijetno romantično gesto ali darilcem.

Si pripravljena oprostiti, ko te nekdo užali, ali kuješ zamero?

RAKICA

Ti zelo pogosto spreminjaš svoje razpoloženje, zato je pri tebi težko ugotoviti, ali si določeno zadevo zamerila ali imaš morda le svoj slab trenutek, ali slab dan. Prevare ali nespoštovanja ne moreš in ne znaš oprostiti, saj si prepričana, da če se je zgodilo enkrat, se lahko zgodi še enkrat, zato se v življenju večkrat utapljaš v zamerah.

LEVINJA

Ti enostavno ne opaziš, če koga prizadeneš, zato tudi sama na tem področju nisi občutljiva. Od prijateljev ne zahtevaš pretiranih opravičil, ampak bolj ceniš, da ti z dejanji pokažejo, da jim je žal za določene napake, ter da jih v prihodnje znajo popraviti. Večkrat se tudi po tem, ko si zaradi nečesa užaljena, enostavno obnašaš, kot da se nič ni zgodilo.

Si pripravljena oprostiti, ko te nekdo užali, ali kuješ zamero?

DEVICA

Si zelo analitična, trmasta in občutljiva, zato pričakuješ opravičilo, včasih tudi po nepotrebnem. Težko ti razložijo, kje so grešili, saj imaš ti običajno vedno pripravljen svoj scenarij, ki pa se razlikuje od pravega. Če se ti kdo ne opraviči, ga enostavno črtaš iz svojega spiska, nekaj časa pa razmišljaš celo o maščevanju, čeprav ga potem ne izpelješ.

TEHTNICA

Ti si kraljica drame, ko se ti kdo zameri ali te užali. Konfliktov in zamer enostavno ne prenašaš dobro, zato se ob njih zelo vznemiriš in se jim najraje izogneš. Rada imaš toplo hladen pristop. V enem trenutku se lahko opravičiš, v naslednjem pa boš trmasta in mulasta ter prepričana, da se ti ni potrebno opravičiti. Vsekakor pa vedno pričakuješ opravičilo drugih.

Si pripravljena oprostiti, ko te nekdo užali, ali kuješ zamero?

ŠKORPIJONKA

Ti si trmasta, občutljiva in zelo težko oproščaš, saj si prepričana, da jim ni dovolj žal za napake. Nagnjena si tudi k maščevanju, zato si nihče ne želi biti tvoj sovražnik. Ljudem okoli sebe večkrat nazorno pokažeš, da se s tabo nima smisla igrati, saj na koncu vedno zmagaš. Če se ti nekdo zameri, te enostavno ne zanima več, niti če se ti opraviči, saj ne verjameš.

STRELKA

Ti vedno oprostiš, saj si prepričana, da si vsakdo zasluži še eno priložnost in eno možnost. Če ti nekdo obrazloži, zakaj te je užalil, boš vse skupaj predebatirala in se vsemu nasmejala. Nato boš seveda odnos nadaljevala brez večjih težav. Ker pa si zelo direktna in iskrena, boš tistemu, ki se do tebe čudno obnaša, to tudi direktno povedala.

KOZOROGINJA

Si zelo ponosna in občutljiva, zato težko oproščaš, še težje pa se opravičiš. Najtežje sprejmeš, da te nekdo podcenjuje in ne ceni tvojih sposobnosti. S takšno osebo boš težko vozila v prihodnosti. Če te nekdo užali, si mu pripravljena razložiti, zakaj te boli in kaj te je zmotilo, vendar pozabila tega ne boš nikoli. Več učinka bo pri tebi doseženega s kakšnim darilcem.

Si pripravljena oprostiti, ko te nekdo užali, ali kuješ zamero?

VODNARKA

Ti lahko oprostiš samo tistim, ki so ti resnično blizu in ki so zate zelo pomembni, razmišljaš tudi ekonomično. Včasih rečeš, da si oprostila, misliš pa si svoje, saj je pot do tega, da resnično oprostiš in zaupaš, dolga. Oprostila boš, ko boš razumela in boš popolnoma prepričana, da je nekomu resnično žal za določene korake.

RIBICA

Ti si zelo ponosna nase, zato težko oproščaš, saj si prepričana, da bo nekdo moral, da mu oprostiš, narediti več, kot samo izreči čarobno besedo. Tudi če boš nekomu navidezno oprostila, se boš verjetno umaknila vstran ali vsaj nekoliko zmanjšala stike. Prepričana si, da te tisti, ki te imajo resnično radi, ne bi nikoli užalili ali prizadeli.

Pripravljeno za Cosmopolitan.si

Preberite tudi ŽENSKE, KI IMAJO PREVELIK EGO SO ROJENE V ZNAMENJU