ČE ŽELITE V SVOJEM ŽIVLJENJU MIR, SE ZNEBITE SVOJIH ZAMER

Če hočete spoznati mir, ga morate razširjati
Če hočete spoznati mir, ga morate razširjati

Če hočete spoznati mir, ga morate razširjati

Predviden čas branja: 4 minutes

Mir morate ponuditi, če ga hočete imeti. Če hočete spoznati mir, ga morate razširjati. Posvečajte se širjenju miru na čim več področjih. Prvi korak je, da sebe pojmujete kot umirjeno osebo, a to je le začetek. To misel morate prenesti v dejanje. Prizadevajte si, da bi obrzdali vzgibe, kadar vas zamika, če bi koga zapletli v spor ali mu povzročili sitnosti. Preprost način, ko se zaustavite in se vprašate, ali je na potezi ego, ki ljubi nemir, ali višji jaz, ki ljubi mir, vam bo pomagal, da se odzovete v imenu miru celo v razmerah, kjer vam bo zmanjkovalo potrpljenja ali se boste počutili nerazumljene.

Mir boste izkusili, če se boste nehali odzivati s strahom in krivdo.

Če se počutite krive zaradi svojih preteklih dejanj, se spomnite, da s tem privabljate nemir. Osvobodite se krivde. Odpustite si in si obljubite, da se boste v prihodnosti izogibali takemu ravnanju. Ne potrebujete slabe vesti, razen če nameravate dovoliti egu, da še naprej upravlja z vašim življenjem. Naredite si spisek vseh stvari, ki vam preprečujejo, da bi se imeli radi. Vanj lahko vključite preveliko težo, ljubosumje, rahle živce, zasvojenost, nesposobnost ali nerodnost. Nato ne glede na trud, ki bo za to potreben, spremenite prepričanja, zasidrana v vašem umu, in si potrdite, da se imate radi, čeprav ste predebeli, zasvojeni …

Če hočete spoznati mir, ga morate razširjati

To bo pomagalo, da boste v miru sprejemali odločitve in videli, da niste zgolj telo in kopica želja.

Ko se boste nekoliko umirili, boste začeli v duhu ljubezni nadomeščati nezdrave odločitve s kakovostnimi. Pretehtajte vse, kar vas žali in poizkusite, ali bi lahko iz te slike nemara izločili ego. Nekako, na način, ki ga sami ne razumemo, stvari potekajo v skladu z božansko ureditvijo, kakor se tudi naša vaša želja, da bi se spremenili, ravna po tem redu. Otresite se tistega, kar vas jezi, in ravnajte v skladu z željo, da bi pripomogli k izboljšavam. V podobnem položaju se znajdete, kadar vas kdo s svojim vedenjem užali, kajti njegovo vedenje si razlagate z osebnega, vase zavarovanega stališča, ki pravi, da se nima pravice tako obnašati.

Občutek užaljenosti, prizadetosti ali jeze zaradi obnašanja koga drugega je posledica vaše lastne odločitve. Toda ljudje se obnašajo, kot jim je po volji. Vi ste užaljeni, ker vas je k temu nagovoril ego, ker hoče, da ste slabe volje in nesproščeni. Če ob njihovem vedenju niste osebno prizadeti, temveč ga dojemate neprizadeto, učinkoviti pripomorete k odpravljanju hudega, ne da bi vas ovirala zamerljivost.

Če hočete spoznati mir, ga morate razširjati

Zamere vnašajo nemir, odkrit pogovor pripomore k miru.

Če želite v svojem življenju mir, se znebite svojih zamer. Otresite se jih, da opustite zaverovanost vase in namesto maščevalnosti gojite odpuščanje. Ko boste popustili, boste začutili, da se pojavlja občutek miru. Če ste na koga jezni, se potrudite in se z njim pogovorite o svojih ranjenih čustvih, četudi se vam zdi to težaven podvig.

Odpor, da bi se pogovorili, je strategija ega. Če boste dovolili, da se bo jeza kuhala v vas, boste trajno razpihovali nemir, radost, ki jo prinese mir, pa bo ostala nedosegljiva. Kadar se izogibate pogovora se spomnite, da je spet na potezi ego. Nekaj trenutkov, posvečenih pomenku ali celo odpuščanje, bo odpihnilo razburjenost in oslabilo njegov vpliv. Stiska ali notranja tesnoba zaradi krivice, ki se vam je zgodila, je egu nadvse všečen občutek, kajti speljal vas bo s poti in vas obdržal v svojih krempljih.