Ribi in oven, sosednji vendar zelo različni astrološki znamenji

Vas zanima, v čem sta si ribi in oven podobni znamenji in v čem se močno razlikujeta?

Ribice boste 19. marca zaključile svoje obdobje, po 20. marcu ga boste nadaljevali ovni. Znamenji vode in ognja, popolnoma nasprotno, pa vendar povezano v določenih pogledih.

Če ima oven visoko dvignjeno glavo, privlačen in direkten odnos ter visok libido, zna ribica sprejeti vse ostale signale, približa se umirjeno in deluje požrtvovalno.  Vsekakor imata oven in ribi različno stopnjo samozavesti. Ribi se je težko odpreti, ter zaupati, zato ostaja v svojem malem svetu, da bi se le izognila krivici ali težavam. Oven na drugi strani prekipeva od samozavesti in je vedno in povsod sam sebi zadosten.

Ribi in oven, sosednji vendar zelo različni astrološki znamenji

Pri znamenjih oven in ribi bi lahko našli veliko skupnih stvari, vendar sta znamenji tako različni, da je med njima več razlik kot podobnosti. Čeprav ju v življenju zanimajo povsem drugačne stvari, sta ti dve znamenji še vedno povezani kot sosednja znamenja. Ne moremo trditi, da se dopolnjujeta, toda njun odnos je lahko kot pravo zdravilo. Ribi s svojo energijo ovna umiri, oven pa s svojo dinamičnostjo ribi zagotovo prebudi.

Obe znamenji nosita s sabo moč prebujanja, vendar na popolnoma drugačen način.

Ribi in oven, sosednji vendar zelo različni astrološki znamenji

Moč ovna simbolizira vodilni člen, ki zna usmerjati druge, moč ribi pa odplakne težave in se po vsaki kočljivi situaciji notranje obnovi ter pobere. Neokrnjen energijski potencial ovna, se zaletava v okolje in situacije, medtem ko ribi deluje premišljeno in bolj opazuje, se ne zaganja.

Preberite tudi RIBI, NAJBOLJ ZASANJANO ZNAMENJE ZODIAKA

Agresivnost, absolutna spontanost, nagonska in močna, dinamična in drzna sila, ki bujno prodira, označuje ovna, ki ne prenese omejitev. Na drugi strani je njegovo nasprotje znamenje ribi, ki deluje nežno, sočutno, labilno in se zna odlično prilagoditi tudi omejitvam.

Ovna označuje izstopanje iz običajnih načinov reagiranja, ljubezni ali razmišljanja.

Rad se umakne, vendar želi ostati povezan. Ribi večkrat prakticirajo popolni umik, da bi bili v celoti usmerjeni k samemu sebi, k absolutnemu, k vsemu, za kar si prizadevajo. Tempo prilagajanja ribi nikakor ni v skladu s popolno brezbrižnostjo ovna.

Ribi in oven, sosednji vendar zelo različni astrološki znamenji

Oven je najhitrejši, ribi pa predstavljajo najpočasnejše znamenje zodiaka. Hitrost, s katero se improvizator oven vznemiri je neverjetna, včasih tudi prehitra za okolico. Oven teče skozi življenje spontano, njegove reakcije so bliskovite, odločitve pa nenadne. Hitri koraki, neprestano pospeševanje, skratka, ničesar ne sme zamuditi.

Za razliko od ribi, ki hiti zelo počasi. Nežen, občutljiv, vendar nepremagljiv obrambni sistemi je ribina ovira. Počasnost je posledica tihega zavračanja kakršnih koli impulzivnih reakcij. Prisotna je tudi navidezna ravnodušnost.

Ribi in oven, sosednji vendar zelo različni astrološki znamenji

Oven je tisti, ki se odloča, ribi sledijo in težko vodijo, raje so podrejene.

Brutalna odkritost, nepripravljenost na kompromise, vodi ovna v razmišljanje, da kdo ni za njega, je enostavno proti njemu. Odločitve ribi pa so instinktivne, premišljene, vendar dolgoročno večkrat postavljene pod vprašaj.

Za ribi je življenje nevidna izbira. Ne da bi v resnici natančno vedeli, kaj si želijo, znajo sistematično in potrpežljivo odpraviti, zavrniti in bojkotirati tisto, česar nočejo. V življenju rib je prisotna močna skušnjava, ki poskuša najti tretjo pot, takšno, ki bo lažja.

Oven ni sposoben razmišljati kaj bi lahko bilo, vedno ostaja flegmatik, preventiva je zanj tuja. Je neustrašen, nepotrpežljiv ter zelo zaletav, zadeve rešuje ko se pojavijo. Zanj je pomemben prvi vtis, na podlagi katerega gradi kasnejšo sliko. Ribi pa prvi vtis ne zanima najbolj, zanima jih kaj zaznavajo kasneje. Zaradi pomanjkanja odločnosti so naivni, lahkomiselni, in večkrat pripravljeni verjeti karkoli.

Znamenje ribi se za razliko od ovna težko bori, ukrepa, se uveljavlja.

Večkrat je prisotno apatično vedenje, skrajna pasivnost, pretirana lenoba, malomarnost, ter zavračanje načela resničnosti. Oven se vedno in povsod želi soočiti takoj in sedaj, ribi pa spremlja velik strah pred soočenjem. Večkrat želijo zbežati pred resničnim zunanjim svetom. Ne znajo se a pravi načni postaviti zase in si vzeti kar jim pripada.

Energija ovna je nepremagljiva. Z zavoro enostavno ne zna upravljati. Možni sta dve rešitvi, pozitivna ali negativna, vmesne poti ni, medtem ko ribi največkrat izberejo zlato sredino. V ovnovem življenju se odvija vrtoglavica nenehnega soočenja z zunanjim okoljem, ter neskončno prerekanje, medtem ko se ribica vsem konfliktom spretno izogiba.

Oven si v kočljivih situacijah naniza enostranske obrambne sisteme. Njegove zavrnitve so toge in se nikoli ne spremenijo, ne glede na situacijo. Spremlja ga histerija, ki jo zna hitro pogasiti. Medtem ko se histerija znamenja ribi lahko zavleče v večnost ali zamero.

Preberite tudi PONOSEN OVEN IN PONOSNA OVNICA

Za ribi je vse enakovredno in brezbrižno. Svet je raven, brezhiben, vse skupaj je absolutna mirnost, neskončna spokojnost. Zato je večkrat prisotna ravnodušnost, kot tudi pri ovnu, vendar na popolnoma drugačen način. Ribi mirno čakajo, da se spopadejo, dokler spopad nasprotij ne razbije vseh dobrih ali slabih razlogov, oven se v prepir zavihti hitro in o morebitnih posledicah niti ne razmišlja.

Ribi in oven, sosednji vendar zelo različni astrološki znamenji

Ovna spremlja značilnost, da ne gleda nazaj, ne dvomi v preteklost, ter svoja razmerja.

Ribi se radi vračajo v preteklost in analizirajo svoje izkušnje ter spodrsljaje. Ribi so dovolj mehko znamenje, da lahko ovnu razložijo, kako naj se zmehča, vendar morajo pri tem ohranjati svoje meje. Ribi predstavljajo sanjsko deželo za ovna in lahko mu pokažejo, da bi dejansko lahko deloval višji namen, namesto da bi le hitel skozi življenje.

Njuna čustvena sveta sta kot dva različna planeta. Mars in Neptun njuna vladarja sta popolnoma nasprotna. Medtem ko je Mars, vladar ovna, rdeče barve, je Neptun modri velikan in zelo hladen. Prav v tem se razlikujejo njuna čustva. Oven najbolj ceni samega sebe, je močan, ter objet v barve strasti.

Ribi na drugi strani pa spremlja spremenljivi čustveni svet, obarvan modro. Zlahka se ohladijo takoj, ko začutijo razočaranje.

Oven in ribi lahko dobro delujeta na sprehodu po gozdu ali pa se skupaj potapljata.

Vse druge dejavnosti, ki bi se jih oven z veseljem lotil, niso dovolj duhovne za ribe. Oni morajo vedno imeti drugo perspektivo, kar pa za ovna ni niti malo pomembno. V ovnovi glavi so stvari res zelo preproste in če želijo uživati, bodo preprosto šli in uživali. Medtem imajo ribe zapleteno naravo, ki jo v neposrednem okolju zelo prizadenejo vibracije in čustveni oblaki.

Preberite tudi PRIVLAČEN SKRIVNOSTNEŽ: MOŠKI ROJEN V ZNAMENJU RIB

Oven vedno prevzame vodilno vlogo, kar je za ribi nekaj neizvedljivega.

Ribi in oven, sosednji vendar zelo različni astrološki znamenji

Odločnega ovna opazuje s strahom in ne razume, kako je lahko tako zelo direkten. Oven je po naravi spontan in neodvisen, medtem ko je znamenje ribi občutljivo in čustveno ranljivo.

Ribi cenijo zaščitniško ljubljeno osebo, ki zna biti tudi romantična in sladka, ovni se sladkim komplimentom izogibajo, več jim pomeni v odnosu akcija in seveda intelektualna stopnja ljubljene osebe. Le ta mora biti čim višja, da lahko sledi ovnovim inteligentnim korakom.

Ribi so torej neverjetno občutljiv in čustven partner.

Medtem ko oven v ljubezenskem razmerju deluje zvesto, razigrano, največja prednost pa je, da vam z njim res nikoli ne bo dolgčas. Za ribi je intimnost romantično in ​​nežno doživetje, ki vodi k globokemu ujemanje, oven spolnost obravnava kot šport, nikoli mu ni dovolj, vendar njegova zainteresiranost hitro izgine iz obzorja.

Ribi zna na vseh področjih sklepati kompromise in se zadrževati na sredini, medtem ko so kompromisi za ovna tuji in hoja po sredini najhujša nočna mora. Oven, ki je zelo dinamičen in spontan, vedno išče pustolovščine, spremembe in izzive, ribi pa si želi ustaliti in živeti umirjeno, polno življenje.

Pripravljeno za Čvek v križankah

Preberite tudi RIBICA, ŽENSKA, KI SI ŽELI BITI LJUBLJENA