Preverite, katere ženske zodiaka obožujejo praznično tradicijo

Vsaka izmed vas se verjetno veseli prazničnih dni, nekatere ženske pa praznike in njihove tradicionalne običaje naravnost obožujejo, ter se nanje tudi pripravljajo. Spadate med ženske, ki obožujejo praznično tradicijo?

Ženske, ki obožujejo praznično tradicijo

Rakica spada med ženske, ki obožujejo praznično tradicijo

Za rakico se praznični čas začne s prvo adventno svečko, ki ji podari prvi žarek topline prazničnih energij. Njene priprave se začno seveda že v novembru, ko hiti in nakupuje razne okraske, da bo njen venček čim bolj naraven in poseben. Rakica dobro ve, da praznujemo tri svete večere. Prvi je božič, drugi sveti večer je, ko se poslovi staro leto, tretji sveti večer pa je večer pred prihodom Sv. treh kraljev.

Veliko pozornosti namenja predvsem prvima dvema in v tem času se umakne od resnih zadev in raznih obveznosti, saj verjame, da je to čas globokega počitka in podzavestnega delovanja, ki je za vsakega še kako pomemben. Ker je mojstrica kuhanja, bo božični kruh spekla sama. Verjame, da ta kruh v njen dom prinaša zdravje in srečo in ima največjo čarodejno moč prav v božičnem večeru.

Praznična tradicija

Levinja obožuje praznično tradicijo

Levinja komaj čaka na praznični čas, saj lahko v njem zacveti in zasije v vsem svojem glamurju. Z okusnimi tradicionalnimi jedmi so zanjo prazniki čas poskušanja in razvajanja brbončic z raznimi dobrotami. V njenem domu mora biti omela, ki simbolizira harmonijo ter blaginjo. Verjame tudi, da poljub pod omelo v božičnem času prinaša večno ljubezen.

Jaslice v njenem domu najdejo svoje mesto na mizi ali omari in odlično jih zna kombinirati z zelenjem. Doma izdelane jaslice so njen velik ponos, ki ga z veseljem razkazuje prijateljem. Po vrnitvi s polnočnice levinja gostom rada ponudi božično potico, ki jo je spekla sama, seveda po tradicionalnem receptu. Njena novoletna jelka je v zlatih odtenkih, glamurozna in bleščeča, takšna da se lahko z njo zagotovo pohvali.

Ribica komaj čaka praznični čas

Od utripajočih luči do svečk in raznih božičnih dišav, si ribica med prazniki rada privošči, da spremeni svoj dom v toplo in udobno zatočišče za družabna in intimna srečanja. Njeni prijatelji in družina se zanašajo na njo, da bo ustvarila popolno vzdušje za praznične dni. Družinske tradicije vseh vrst bodo njeno nostalgično dušo zadovoljile, dokler sledijo vzorcem, s katerimi je odrasla.

Božična večerja mora vsebovati vse najljubše jedi in vse ostalo mora biti popolno, od dekoracije do izbranega vina. Silvestrovo, ki je ime dobilo po papežu Silvestru iz 4. stoletja, je za ribico posebna prelomnica, na katero čaka že od jeseni. S prihodom novega leta, sprejema novoletne zaobljube, prijateljem in domačim zaželi vse dobro in pri tem nazdravi.

Praznična tradicija

Tehtnica ima rada vonj po praznikih

Nekateri ljudje se pritožujejo, da so med prazniki preveč zaposleni s pripravami, toda to je za tehtnico idealen čas za izražanje njene kreativne narave. Tehtnica dobro ve, da praznovanje božiča izvira še iz predkrščanskih časov, ko so poganska ljudstva častila prihod zimskega solsticija, ki napoveduje daljše dneve in simbolično zmago svetlobe nad temo.

Ona enostavno obožuje dajanje in sprejemanje darov, cerkvene obrede, druženje v družini in po drugih skupnostih ter simbolično krašenje, kjer je zmagovalka. V svoji omari ima vse pripomočke za zavijanje in okraševanje ter vse barve trakove, s čimer ustvarja nenavadne izdelke. Rezervira si več nakupovalnih dni, ter vedno poskrbi, da so darila lično zavita in pripravljena. Ona verjame da kadilo, dim in blagoslovljena voda obvarujejo pred nesrečo in zlomi ter prikličejo k hiši blagostanje, zdravje in srečo.

Pripravljeno za : Elle.si 

Preberite tudi ASTRO ZNAMENJA, KI NE MARAJO HLADNIH DNI