KAKŠNA JE POT VAŠIH ŽELJA?

Intenzivno hrepenenje in srčne želje izvirajo iz vaše duše
Intenzivno hrepenenje in srčne želje izvirajo iz vaše duše

Intenzivno hrepenenje in srčne želje izvirajo iz vaše duše

Estimated reading time: 5 minut

Želja ali veliko hrepenenje sta vedno začetek iskanja in spremembe, ki jima sledi. Da bi razumeli, kako delujejo sile na poti do izpolnitve, si podrobno oglejmo pot neke želje; VAŠA ŽELJA KOT ISKRICA.  Če si nekaj močno želite, na primer primernega partnerja ali pa izboljšavo vašega odnosa in do tega ne pride, ste lahko popolnoma prepričani v eno, nikoli ni stvari v tem, da si nekaj želite narobe. Intenzivno hrepenenje ali srčna želja izvirata iz vaše duše in v nobeni takšni želji ni napak.

Vaše želje in hrepenenja so v resnici iskre, ki vžgejo ogenj vašega življenja, ne sam ogenj. Če v sebi prepoznate tovrstne iskrice, ne gre za to, da se boste zdaj ukvarjali z njimi, temveč boste vstali in poiskali drva, da se bo ogenj lahko razplamtel. Vaša duša ali srce vam ne sporočata želje, da bi se zgolj ukvarjali z njo ali pa bi si jo še naprej želeli. Želja pride zato, da ji sledite.

Intenzivno hrepenenje in srčne želje izvirajo iz vaše duše

Če začutite neko željo in jo lahko jasno prepoznate in formulirate, vaš naslednji korak še ne bo vaše praktično ravnanje. Ko se za nekaj izrečemo oziroma nekaj priznamo, sprožimo neverjetne sile. Obstajajo ustna priznanja in obstajajo srčna priznanja. Ustna priznanja v obliki besed, namenov ali misli skorajda nimajo nobenega učinka.

Srčna priznanja pa na drugi strani v vašem življenju sprožijo močne sile, ker istočasno vedno terjajo spremembe. Ko oddate srčno priznanje, vas to postavi na preizkušnjo in vam zastavi vrsto vprašanj. Srčno priznanje vedno zajema pripravljenost za zares temeljne spremembe, če bi te bile potrebne. 

Iz vašega srca si priznate, da boste sledili velikemu hrepenenju, kadarkoli bo to prišlo. Takrat začnete dejavno in ciljno z uresničevanjem. To praktično ukrepanje je korak, s katerim svoj notranji impulz pošljete v svet. Pri tem ni pomembno, ali veste, da bo natančno to ravnanje prineslo uspeh. Pomembno je, da s sledenjem svojemu priznanju preidete k dejanjem in ukrepom.

Če ste začeli z ukrepanjem, se boste soočili tudi z preizkusi. Hitro boste naredili nekaj korakov naprej in nato naleteli na odpor kot bi vam nekdo na pot postavil nevidne zidove. Namen teh zidov ni, da bi vas zaščitili, kaznovali ali demotivirali. So preizkušnje vašega srčnega priznanja.

Intenzivno hrepenenje in srčne želje izvirajo iz vaše duše

In to ne zato, da bi vam bilo lažje, temveč, da se v tistem trenutku ustavite, preiščete svoje srce in se še globlje opredelite za svojo pot. Obstaja veliko ljudi, ki se tako jasno opredelijo za svoj življenjski cilj ali svoje vrednote, da so se pripravljeni odpovedati praktično vsemu, če bi to od njih zahteval njihov cilj.

Če imate že dlje časa nekaj neizpolnjenih želja, ste se najbrž tudi že spraševali, kaj bi morali spremeniti, da bi se te uresničile. Te misli ali čustva se verjetno zavedajo, da bi se morali odpovedati nečemu staremu ali pa nekaj aktivno odstranit iz svojega življenja.

Če se vam zdi, da se v vašem življenju nič ne premakne, je ravno to nevidna stena na vsak naslednji korak. Nobenega učinka ne bo, če si boste nekaj želeli še bolj intenzivno, bolj motivirano ali drugače. Poskus vaše srčne želje se skriva v tem, da se odpoveste tistemu, kar čutite kot težko kroglo okoli vaših nog in je kljub temu ne želite izpustiti. Tako jasno in enostavno je. In istočasno tako težko.

Preberite tudi NAVDIH – NAVDUŠENJE JE SKRIVNOST VITALNOSTI in NAJDITE SREČO Z LJUDMI, KI SO VAM ZELO BLIZU