KAKO POMEMBNO JE NEGOVANJE INTIMNOSTI?

Intimnost je v partnerskem odnosu ključnega pomena, zato jo je potrebno negovati
Intimnost je v partnerskem odnosu ključnega pomena, zato jo je potrebno negovati

Intimnost je v partnerskem odnosu ključnega pomena, zato jo je potrebno negovati

Predviden čas branja 4 minute

Intimnost v partnerskem odnosu negujemo tako, da se učimo in rastemo skupaj. Obstajajo pari, ki pravijo, da nimajo nič skupnega. Če skupaj večerjajo, ne vedo, kaj bi se pogovarjali. Ko pa se to zgodi, navadno postanemo negativni. Obrekujemo, kritiziramo ali se pritožujemo nad ljudmi v svojem življenju ali nad stvarmi, ki jih počnemo. Ko se povezujemo s pogovarjanjem o negativnih stvareh, ustvarjamo nizko vibracijo, smo v nizki energiji, ki ne traja dolgo in nam ne prinaša zadovoljstva.

Ko pa eksperimentiramo in se učimo skupaj, ustvarjamo visoko vibracijo, ki nas poživlja in krepi povezanost. Če ne morete ustvariti visoke vibracije, je to morda zato, ker v vašem življenju ni nič novega, kar bi lahko delili s partnerjem. Odnosa ne boste izboljšali, če boste vedno znova delali iste stvari. Ponavljajoče se aktivnosti so sproščujoče in domačne, vendar pa se med njimi ne naučimo ničesar novega o partnerju. Če pa osebnostno rastete, lahko raste tudi vajin odnos.

Intimnost je v partnerskem odnosu ključnega pomena, zato jo je potrebno negovati

Vse to poglablja odnos. Novih misli in načinov razmišljanja ne morete naročiti na spletu. Pogled si razširite tako, da raziskujete svet skupaj s partnerjem. Intimnost krepimo ob skupnih doživetjih. Ko se s partnerjem skupaj zabavamo, doživimo kaj novega, eksperimentiramo in se učimo. Vse to počnemo z istim namenom. Skupno doživetje nam omogoča, da o njem razmislimo, si s partnerjem izmenjamo mnenje in vidimo, ali se strinjamo.

Skupaj se učimo novih stvari, pa tudi drug o drugem. Večini parov se zdi, da so ob koncu dolgega dneva preutrujeni, da bi počeli karkoli drugega kot pa se zleknili na kavč pred televizor. Pogosto se preveč ženemo v službi, kar nas izčrpava, najlažji način za povezovanje s partnerjem pa je zabava. Če radi gledate televizijo, pa lahko to delate tudi tako, da boste s tem krepili intimnost. Prvič, takrat ne počnite nič drugega. Ne brskajte po računalniku ali telefonu, bodite prisotni.

Intimnost je v partnerskem odnosu ključnega pomena, zato jo je potrebno negovati

Partnerja ni treba siliti, da o tem razglabljata na dolgo in široko, lahko pa se potrudite in ga vprašate, kakšen se mu je zdel film ali oddaja. Tako se bosta globlje povezala. Zabava je le ena od velikih možnosti za povezovanje. Doživetja in eksperimentiranje zahtevajo več načrtovanja in energije kot zabava, vendar se trud izplača. Po izkušnji si s partnerjem lahko izmenjata misli in mnenja o njej. Ni treba, da so doživetja nekaj posebnega, draga ali vznemirljiva.

Vsaka od dejavnosti vam bo pomagala, da izveste kaj novega o partnerju, se počutite varno in ob njem okrepite intimnost med vama. S tem pa boste utrdili vajin odnos, tako da se bosta lahko spopadla s pomembnimi zadevami, ko se bodo pojavile. Med najboljša doživetja spadajo eksperimenti, ko se s partnerjem odločita, da bosta skupaj poskusila nekaj novega. Takrat se ne naučite samo nečesa novega, učite se tudi o sebi in svojem partnerju. Bolj ranljivi ko ste med eksperimentiranjem, več povezanosti boste občutili.

Preberite tudi SPADATE MED ASTRO ZNAMENJA, KI PREHITRO POSTANEJO ODRASLA IN ZRELA? in NAGRADE, KI JIH PRINAŠA SAMOTA