Dnevni horoskop za soboto 11. maja 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za soboto 11. maja 2024

Dnevni horoskop za danes, soboto 11. maja 2024

Predviden čas branja: 5 minut

Dnevni horoskop za soboto 11. maja 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Sedaj je pravi čas, da nekomu poveste ali pokažete kaj si mislite in kaj v resnici čutite.

Horoskop nasvet za današnji dan: Sposobni boste prisluhniti spodbudam iz notranjih virov, ki vas podzavestno usmerjajo k sreči.

Horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Danes ob 05:13 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij.

Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost. Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju. Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje.

Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Nekega dne bodo tudi uradno priznali, da to kar smo poimenovali realnost je večja iluzija od sanj.

Salvador Dalí

Natalna karta

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Josip Štolcer-Slavenski, hrvaški skladatelj
  • Slava Klavora, slovenska narodna herojka
  • Đorđe Balašević, srbski glasbenik
  • Andrés Iniesta, španski nogometaš
  • Severin Freund, nemški smučarski skakalec

Na današnji je bila ustanovljena Akademija za filmsko umetnost in znanost. Minnesota postane 32. zvezna država ZDA. Siam se preimenuje v Tajsko. Superračunalnik Deep Blue premaga Garija Kasparova. Rodil se je Urban Jarnik, slovenski jezikoslovec in Salvador Domenec Felip Jacint Dalí Domenech, katalonski španski slikar. Umrl je Tone Škarja, slovenski alpinist, gorski reševalec, pisatel in Bob Marley, jamajški pevec reggaeja, glasbenik.

Katera astro znamenja boste danes najbolj uživala v družinskem krogu?

Danes boste najbolj uživali v družinskem krogu rojeni v vodnih znamenjih.

Katera znamenja zodiaka se boste pohvalila in želela izstopati?

V današnjem dnevu se boste z veseljem pohvalili rojeni v zračnih znamenjih. 

Preberite tudi: HOROSKOP: KAKŠNA ŽENSKA STE V MOŠKIH OČEH? in KOMPROMITIRANJE IN TOKSIČNI ODNOSI

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Ker v zadnjem obdobju še niste rešili vsega kar vas bremeni, se lahko z luno v raku zopet prebudijo močni dvomi, ki vam kradejo energijo, s katero bi se lahko čim prej soočili.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

V kolikor ne boste delovali pošteno in iskreno, nikar ne pričakujte pozitivnih in prijaznih odzivov. Želeli vam bodo zastaviti preveč vprašanj in se vmešavati v vaše osebne zadeve.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Izkoristite dan v pravi smeri, saj bo vse česar se boste lotili na področju čustev zaradi lune v raku rešljivo. Najbolj ugodno bo na področju družinskih odnosov, ki se bo počasi izboljšalo.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Vabijo vas k sodelovanju v družinskem krogu, vendar zaradi občutljivosti, ki jo prebuja luna v vašem znamenju ne boste najbolj prepričani, če se boste tam res dobro počutili.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Bodite previdni in ne vzemite ničesar, kar bo prišlo na ušesa, preveč resno, saj lahko luna v raku povzroči občutek nerealnega dojemanja. Privoščite si nekaj razvajanja.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Napako, ki ste jo pred kratkim storili v ljubezenskih odnosih, boste z energijo lune v raku lahko popravili in se otresli občutka, da nekoga ne spoštujete dovolj. Pozitivne misli vas bodo navdihovale.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Zavedate se, da ste v določen odnos vložili premalo energije, vendar boste po tihem kljub temu pričakovali strinjanje ali celo kakšno prijetno povabilo. Zvečer se boste usmerili vase.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Spomnili se boste nečesa, kar bi morali popraviti, vendar zaradi vpliva lune v raku raje malce počakajte. Čim prej pa v domačem okolju zavihajte rokave in se lotite raznih opravil.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Razmišljali boste o temu, da se želite v ljubezenskem odnosu počutiti popolnoma varno. Samskim strelkam in strelcem bo nekdo pokazal, da ste zelo zanimivi ter privlačni.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Radi bi postorili vse naenkrat, kar pa zaradi počasne energije, ki jo prebuja luna v raku žal ne bo mogoče. Rešitve za določen problem ne boste našli tako hitro, kot ste pričakovali.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Čustvena občutljivost, ki jo bo povzročil vpliv lune v raku, vam prinaša nekaj zmede. Določene zadeve boste pustili pri miru, čeprav ste jih še pred kratkim nameravali dokončati.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zelo boste uživali v prijetnem klepetu, ki se lahko zaradi globoke vsebine raztegne na več ur. Začeli se boste zavedati, da je potrebno zadeve najprej pretehtati ter šele nato sprejeti odločitev.

Vas zanima: HOROSKOP: SPADATE MED NAJBOLJŠE ŠEFICE? IN POSVEČATE SVOJEMU ZDRAVJU DOVOLJ POZORNOSTI?