Dnevni horoskop za ponedeljek 11. decembra 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za ponedeljek 11. decembra 2023

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 11. decembra 2023

Predviden čas branja: 3 minute

Dnevni horoskop za ponedeljek 11. decembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Ne izgubljajte časa za nepomembne reči, ki vas lahko le obremenijo. Dojeli boste, da so imeli prav tisti, ki so vas opozarjali, da ostanete previdni ter da gledate izključno nase.

Horoskop nasvet za današnji dan: Morda bi bilo dobro, da bi začeli razmišljati o tem, da dvignete samozavest.

Horoskop
Luna preide v znamenje Strelca

Strelec, deveto znamenje zodiaka, ki je po temperamentu kolerično znamenje, označuje zrelost ter konec jeseni. Njegov naravni cikel so zadnji žarki pred zagonom. Predstavlja duhovni razvoj in notranje preobrazbe, ter se skuša identificirati s puščico. Simbolizira vse kar je resnično in nesmrtno, ter misel, ki uvaja svetlobo in ustvarjalni organ, ki odpira da oplaja, ki razpolavlja, da omogoča sintezo. Je tudi žarek svetlobe, ki razsvetli zaprt prostor.

Povečuje potrebo po razširjanju obzorij, se ne zmeni za težo in simbolično prekorači zemeljske razmere. Prisotna je duhovna potreba po osvojitvi zunaj možnega dosega. Združuje odločitve in sinteze. Ko puščica preleti na določen cilj, uprizarja izpolnitev.

Izraža popolno odprtost vesolja, sintezo zemeljskega in nebeškega, človeškega in božanskega, podzavestnega in nad zavestnega. To je zanos ter širjenje brez konca, ki ima svoj cilj, najvišjo združitev z vesoljno energijo. V dneh z luno v strelcu ozračje preveva optimizem, postanemo bolj živahni, iskreni, zaupljivi, optimistični in radodarni. Zaželimo si svobode. Zunanji vtisi bodo delovali na vas in v teh dneh boste z lahkoto razgibali svoje srce in razum. S strastno vročekrvnostjo boste v odločitvah pogosto prenagljeni.

Ni popolnost končni cilj, smisel življenja je nikoli zaključen proces izpopolnjevanja, zorenja in žlahtnjenja.

John Dewey
  • Osho, indijski mistik in guru
  • Anton Tomaž Linhart pesnik, pisatelj, dramatik
  • Janko Ferk, avstrijski pravnik, znanstvenik in pisatelj
  • Ben Browder, ameriški filmski in televizijski igralec
  • Javier Saviola, argentinski nogometaš

Na današnji da je bil ustanovljen UNICEF. Bilo je tudi ustanovljeno Društvo slovenskih pisateljev. Rodil se je Aleksander Isajevič Solženicin, ruski pisatelj, zgodovinar, nobelovec in Josip Plemelj, slovenski matematik. Umrl je Ciril Debevec, slovenski gledališki igralec, režiser in Joža Lovrenčič, slovenski pesnik, pisatelj. Prav tako je umrl največji slovenski pisatelj Ivan Cankar.

Lahko bi hodil brez roke, brez očesa, da celo brez nosa bi se dalo živeti… A kadar človek nima prepričanja, tedaj je samo še senca brez telesa, knjiga brez vsebine…

Ivan Cankar, O človeku, ki je izgubil prepričanje
Čemu bi se bilo danes najbolj smotrno prepustiti?

Dnevni horoskop napoveduje, da bi se bilo smotrno prepustiti vsemu, kar se ne da prestaviti.

Katera znamenja zodiaka se boste besedno zapletala?

Besedno se boste zapletali raki, levi in vodnarji.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP ali TEDENSKI LUNIN VPLIV

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Misli bodo s prehodom lune v znamenje strelca urne in razigrane. S svojo komunikacijo lahko marsikoga zmedete, oziroma napačno usmerite, zato premislite, preden nekomu prehitro odgovorite.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Prehod lune iz škorpijona v strelca vam prinaša številne spremembe, veselje in hkrati obremenitve. Nihali boste, kar lahko okolico zmoti, oziroma pripelje do napačno razumljenih vtisov.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Nikar se ne vznemirjajte s številnimi blokadami, ki samo kradejo vaš čas in vam ne prinašajo čisto nič pozitivnega. Bolj smiselno bi bilo, da se posvetite ljubezenskem področju.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Našli boste zadovoljstvo, kar vas bo usmerilo tudi v poslovni napredek in nekoliko boljše stanje na finančnem področju. Prijeten trenutek bo zaznamovan z globokimi pogovori.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Če se že dlje časa nahajate v nejasnem dogovoru z ljubljeno osebo ali prijatelji, boste sedaj odvrgli masko in se soočili z nasprotno stranjo, s čimer boste poskrbeli za svoje notranje zadovoljstvo.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Končno boste pripravljeni potegniti zaključke nad starim in se z veliko mero navdušenja, ki ga popoldne prebuja energija lune v strelcu usmeriti v nekaj zanimivega in novega.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Energije imate dovolj, da se nehate smiliti sami sebi in se obtoževati za zadeve, ki niso nastale po vaši krivdi. Potrebno se bo nekoliko prilagoditi, kar pa ne pomeni, da morate ostati neopaženi.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Soočiti se bo potrebno s financami, saj ste že nekaj časa nekoliko v zaostanku. Potrebno bo spremeniti tudi nekaj zoprnih navad, ki vas že le držijo v nezavidljivi poziciji.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Morda vam bo lažje, ko se boste s pomočjo lune v vašem znamenju popoldne sestavili in si naredili načrt, kako premagati strah in nezadovoljstvo, ki se vam kopiči zaradi nerešenih zadev.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Z velikim veseljem se boste podali v napredek in cilje, ki bodo sedaj v čisto drugačni obliki, seveda vam bolj prijazni. Znali se boste izogniti vsem stvarem, ki trenutno nimajo pravega smisla.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Zaustavite se pravi čas in uživajte v odnosu, ki bo razposajen in vznemirljiv. Finančne zadeve bodo stopile v ospredje, zato se ne podajajte v večje nakupe, saj bi lahko naleteli na zavajanje.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

V vaši bližini se bodo znašle osebe, ki vam bodo pisane na kožo, zato se boste tokrat težko odločili. Nekdo se bo trudil, da stopi z vami v kontakt. Čim prej se odzovite, saj vam prinaša dobro voljo.

Vas zanima: LJUBEZEN IN PRIJATELJSTVO in HOROSKOP: KAKŠNO BO LETO 2024?