Dnevni horoskop za petek 31. marca 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 31. marca 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 31. marca 2023

Predviden čas branja: 4 minute

Dnevni horoskop za soboto 31. marca 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Svobodna volja vas danes lahko popelje do pomembnih spoznanj, vendar kljub temu ne omahujte, ko naletite na meje.

Horoskop nasvet za današnji dan: Energije današnjega dne povečujejo pozitivne vsebine ega in potrjujejo vašo identiteto v pravi smeri.

Horoskop
Luna preide v znamenje Leva

Danes ob 00:31 uri Luna preide v znamenje Leva

Lev, peto astrološko znamenje, ki ga simbolizira Sonce je po temperamentu kolerično, sicer pa očetovsko, ponosno in ustvarjalno. Označuje sredino poletja, zodiakalna funkcija pa je uveljavitev in obvladanje. Je simbol življenjske moči in sončne suverenosti, povezan s toploto in svetlobo. Levu pripisujemo povezanost z našim najbolj pomembnim organom, srcem in je prispodoba junaškega in kraljevskega karakterja. Njegova potreba po lastni uveljavitvi je izredno intenzivna, kar ga vodi k visokemu egu, kljub temu pa ni zahrbten in nevoščljiv.

Njegovo življenje je večna tekma, v kateri želi vladati in obvladati.

So radoživi in dvolični, odlikuje jih močna volja pa tudi dobrodušnost in lagodnost. Simbolizira sposobnost otroka, da sprejema in deluje v skladu z njegovimi pravili igre. Pravica je zanj prvotnega pomena, kar se nakazuje tudi v izvrševanju njegovih dejanj, ter ekstravagantnega načina duhovnega dojemanja. Čeprav pri levu videz večkrat vara, se znotraj kraljevske lupine in pokončne drže skriva pomanjkanje samozavesti, katero zna odlično skriti. Poudarek v dneh z luno v levu je na izražanju individualnih znanj in darov, paziti se moramo oblastnosti in sebičnosti, dogmatičnosti in ukazovalnosti. Odličen čas za zabavo, razne prošnje, prireditve in športne dejavnosti.

ALI ZNATE ŽIVETI BREZ OKLEPA?

Danes praznuje Ewan McGregor: Astro profil

Njegovo Sonce se nahaja v 8. Hiši Ovna, zato je odločen, ambiciozen in vedno pripravljen na boj, tudi če ni popolnoma prepričan vase. Luna v Dvojčkih mu daje razpršenost v komunikaciji in ljubezenskih odnosih, zato globoki pogovori niso njegova najljubša izbira. Je iskren in zelo pošten, kar vsekakor pričakuje tudi od drugih. Ko se mu nekdo zameri, težko oprosti.

Merkurjem v znamenju Ovna je njegova komunikacija prodorna in hkrati premišljena. Jupiter v Strelcu pa je tisti, ki mu v življenje prinaša radost, zadovoljstvo ter srečno roko pri poslovnih in finančnih podvigih, čeprav materialni svet zanj ni ravno na prvem mestu.

TVOJ ČAS JE OMEJEN, ZATO GA NE ZAPRAVLJAJ S TEM, DA ŽIVIŠ ŽIVLJENJE NEKOGA DRUGEGA.

Steve Jobs

Rojeni v znamenju ovna in dogodki na današnji dan:

  • Adriaan van Maanen, nizozemsko-ameriški astronom
  • Octavio Paz, mehiški pesnik, pisatelj
  • Richard Kiley, ameriški igralec in pevec
  • John Robert Fowles, angleški pisatelj
  • Richard Chamberlain, ameriški igralec in pevec

Na današnji dan ameriški Kongres potrdi Marshallov načrt za obnovo Evrope. Razpuščen je bil Varšavski pakt. V Parizu so slovesno odprli Eifflov stolp tudi za obiskovalce. Rodil se je Nikolaj Vasiljevič Gogolj, ruski pisatelj, dramatik in Franz Joseph Haydn, avstrijski skladatelj. Rodil se je tudi škotski glasbenik, član skupine AC/DC, Angus Young. Umrla je Selena, ameriška pevka in Fran Govekar, slovenski pisatelj, dramatik.

Katera znamenja zodiaka si boste danes upala prestopiti meje običajnega?

Meje običajnega si boste, kot napoveduje dnevni horoskop upali prestopiti rojeni v zračnih znamenjih.

Katera znamenja zodiaka boste danes najbolj spogledljiva?

Danes boste najbolj spogledljivi rojeni v znamenju bika, raka in device.

Preberite tudi: KAJ VAM PRINŠA OBDOBJE PLUTONA V VODNARJU? in Mesečni horoskop APRIL 2023

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Kljub luni v levu vam bo najbolj všeč, če bo vse kar vas obdaja bolj umirjeno. Želeli se boste znebiti nesporazumov, ki so vam še pred kratkim po nepotrebnem kratili miren spanec.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Ponovno prihajajo na plano zadeve, za katere ste bili povsem prepričani, da ste jih pustili za seboj. Prepustite se raje športu in igri ter se povežite s prijetno energijo lune v levu.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Zagotovo ne morete dobiti vsega naenkrat, zato počakajte, da se situacija v kateri ste se znašli razjasni. Delite dobro voljo z domačimi, saj so na vas ponosni in vas imajo resnično radi.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Pričakujete lahko prijeten dan velikih podvigov. Z energijo lune v levu prihajajo trenutki, ki vas bodo razveselili. Počutili se boste odlično in pričakovali boste da se tudi drugi povežejo z vami.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Nagrade za vloženo delo boste zelo veseli, finančno stanje se bo počasi malce izboljšalo. Obeta se vam dobro počutje, ter potreba po telesni aktivnosti in širjenju znanja.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Ne pozabite nase in ustvarjalnost, ki jo bo prebujala energija lune v znamenju leva. Polni energije boste s svojim pozitivnim odnosom dobro vplivali na ljudi okrog sebe, kar vam bo še posebej prav prišlo v domačem okolju.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Zaupajte v svoje sanje in se hvaležno ozrite naokrog. Začeli boste razmišljati drugače in na stvari gledati iz drugega zornega kota. Vse to bo za vas pozitivna sprememba.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Povprašajte ljubljeno osebo o načrtih in če bo mogoče, organizirajte prijetno večerjo v dvoje. Samski boste brskali ter raziskovali, vendar prave osebe zaenkrat še ne bo na spregled.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Spomnite se svojih najbližjih in jim posvetite svojo pozornost. V družbi se počutite dobro in presenetili vas bodo tako, da boste obstali kar brez besed. Še sreča da imate presenečenja radi.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

V kolikor ste naveličani rutine, se boste usmerili k nadgradnji odnosa, seveda v bolj razigrani smeri. Potrebujete več akcije, v nasprotnem boste napeti, tudi v družinskem okolju.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Na področju čustev boste prikupno zmedeni. Zberite potrebne moči in se skoncentrirajte na delo doma, ki od vas zahteva visoko stopnjo pripravljenosti in predanosti.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zanesli se boste lahko le nase, med prijatelji pa boste širili pozitiven duh in optimizem. Zaradi energije lune v levu je čas, da glavno besedo vsaj začasno prepustite drugim.

Vas zanima: KAKO SE RAZLIKUJETA EGO IN DUŠA? ali KAJ VAM PRINAŠA OBDOBJE MARSA V RAKU?