KAJ VAM PRINŠA OBDOBJE PLUTONA V VODNARJU?

Pluton se je po dolgih letih pomaknil v znamenje vodnarja. Kako bo vplival na nas?
Pluton se je po dolgih letih pomaknil v znamenje vodnarja. Kako bo vplival na nas?

Pluton se je po dolgih letih pomaknil v znamenje vodnarja. Kako bo vplival na nas?

Predviden čas branja: 5 minut

Pluton se je 23. marca po dolgih 225 letih pomaknil v znamenje vodnarja. Do sedaj je 12 let deloval v znamenju zemeljskega kozoroga. Pluton v znamenju vodnarja ostane do junija 2023, ko se ponovno vrne v kozoroga. Od 21. januarja 2024 naprej, dokončno ostane v znamenju vodnarja, kjer bo deloval do leta 2044. V astrologiji Pluton velja za silo evolucije, saj je katalizator najgloblje čustvene in psihološke transformacije. Planet Pluton, ki predstavlja podzemlje, spremembe in moč, nas bo v fiksnem znamenju vodnarja na poseben način zbližal. Svet se bo združil v smeri humanitarnih in duhovnih namenov.

Prihaja doba virtualne resničnosti in tehnološkega napredka.

Ker je to čas radikalnih sprememb in ukrepanja bo vpliv spodbudil inovacije, potrebne za delovanje v napredni smeri. Vodnar je znamenje, ki vlada skupinam in skupnosti, zato lahko pričakujemo veliko sprememb in razkritij tudi znotraj širšega kolektiva. Pluton v vodnarju odpira novo poglavje za družbo, vendar ta tranzit prinaša tudi veliko osebnih sprememb. Tako kot njegov mitološki soimenjak vlada preobrazbi, ponovnemu rojstvu, predstavlja planet neverjetno intenzivnost vsega, kar biva pod površjem.

V bistvu Pluton govori o moči.

Pluton se je po dolgih letih pomaknil v znamenje vodnarja. Kako bo vplival na nas?

Pluton se ne boji vprašati, kdo je glavni, krmari po najbolj zapletenih sistematičnih omrežjih in jih tiho raztrga od znotraj navzven. Pravzaprav ni ničesar, kar bi Pluton ljubil bolj kot rušenje. Pluton ima najbolj daljnosežen, dolgoročen in obsežen vpliv od vseh planetov. Plutonov cikel bo povezan z velikimi znanstvenimi, medicinskimi in tehnološkimi odkritji, pa tudi z raziskovanjem vesolja in učenjem o življenju zunaj zemlje ter razpadom zastarelih sistemov in struktur moči.

Pluton uničuje tisto, kar nam ne služi več, kar ni prijeten proces, je pa koristen, saj ustvarja prostor za ponovno rojstvo in nove začetke. Vpliv nas bo opomnil, da je življenje, ki je nenehno priključeno na zaslon, slabo za naše zdravje in dobro počutje. Vzpon umetne inteligence ter idej usmerjenih v prihodnost prinaša nova odkritja.

Na osebni ravni lahko ta tranzit prinese s seboj občutek da si želimo novosti in nas navdihne, da iščemo bolj kreativne in inovativne načine za napredovanje.

Pluton se je po dolgih letih pomaknil v znamenje vodnarja. Kako bo vplival na nas?

Glavni fokus bosta neodvisnost in raziskovanje, saj vas bo vpliv spodbujal, da premaknete meje. Delovali boste dolgoročno, kar pomeni, da se bo povečala tudi vztrajnost. Preobrazba bo neizogibna, zato sprejmite velik premik. Pluton je povezan tudi z najglobljimi čustvenimi ranami, s sencami, s težnjami po manipulaciji, z vsem, kar potlačimo, skrivamo, ker se tega sramujemo ali bojimo. Uničuje z namenom, da bi naredil prostor za ustvarjanje in bolj sproščeno delovanje.

Namen vpliva je, da nas navdihne, da se osvobodimo pogojenosti, ki nas je spremljala v prejšnji fazi evolucije, povezana z energijo kozoroga.

Sedaj bo pomembno, da postanete to, kar v resnici ste, namesto da delujete in se vedete tako, kot vas programirajo družba, družina, kultura in vera. Obdani bomo s humanitarnostjo, družbenim napredkom in skupinsko dinamiko. Prepoznali bomo pomen skupnosti, vrednost povezovanja ter soodvisnost skupine in posameznika. Zavedati se bomo začeli, da smo skupaj močnejši. Družbena odtujenost, samoizolacija, občutek tujca samemu sebi, izogibanje čutenju z begom v virtualno resničnost in omrtvičenje čustev z nespametnim drsenjem so sence, ki se lahko v negativnem smislu pojavijo.

Prihajajo tudi propad starih struktur, raziskovanje alternativnih sistemov in decentralizacija.

Pluton se je po dolgih letih pomaknil v znamenje vodnarja. Kako bo vplival na nas?

Odgovornost se bo povečala, pozitivna stran vpliva je tudi zmožnost, da se osvobodite ponavljajočih se vzorcev. Plutonov tranzit skozi vodnarja je povabilo, da sprejmemo globlji občutek osebne odgovornosti in postanemo lastna avtoriteta. To je pomemben del prehoda iz starih sistemov in struktur v nove, saj proces vzpostavljanja in utrjevanja novih družbenih sistemov od vsakega posameznika zahteva prevzemanje odgovornosti za zavestno sodelovanje. Spodbujal nas bo, da sebe vidimo objektivno in prepoznamo, kaj je treba preoblikovati v sebi, da bomo imeli drugačne izkušnje, namesto da krivimo druge.

Arhetip je povezan z nenadnimi, nepričakovanimi in močnimi izkušnjami, ki povzročijo razcep med umom, telesom in čustvi.

Prihaja intenzivna osredotočenost na zdravljenje travm in poglabljanje zavedanja o vplivu preteklih travm na telo in živčni sistem. Pluton v vodnarju je premik zavesti, premik srca, premik osebnosti in preobrazba sveta. To ni vojna med svetlobo in temo, to je višje in globlje spoznanje. Ne pozabite, da Pluton ne pomeni ne konca ne začetka, ampak proces. Če ste čofotali v plitki vodi, vas Pluton opominja, da ste sposobni plavati globlje. Z njegovo pomočjo boste obdani s strategijo, pogumom in izjemno zmožnostjo regeneracije.

Pripravljeno za Elle.si