PODZAVESTNI UM JE NAŠ NAJBOLJŠI SLUŽABNIK

Podzavestni um naj bo vaš dober prijatelj
Podzavestni um naj bo vaš dober prijatelj

Podzavestni um naj bo vaš dober prijatelj

Predviden čas branja: 4 minute

Podzavestni um je najboljši služabnik, ki ga lahko imamo. Zmeraj nas vdano posluša, saj bo tudi postopal tako, kot smo ga na trenirali, vedno maksimalno natančno in brez napake. Ima nevsakdanjo moč in inteligenco, nima pa razuma in navdiha. Ima vso moč, ki jo lahko narava nekomu pokloni, tako da se vse sile narave nahajajo v našem telesu. Če je podzavestni um pravilno voden, nam je lahko zelo dober prijatelj, ki bo zmanjšal število misli, ki jih zavestno ponavljamo na tak način, da jih bo pretvoril v avtomatske reakcije in navade in prevzel skrb za njih. Kadar zavestno pravilno razmišljamo in pravilno postopamo, bomo oblikovali zelo koristno navado, ki bo zelo hitro postala praktično avtomatska.

Te avtomatske misli in naloge pospešujejo izgradnjo karakterja, to pa bo v zameno pozitivno vplivalo na naše okolje in naše življenje.

Zato je zelo pomembno, da tega zvestega služabnika izurite na pravi način, saj on nima svoje volje, temveč se ponižno naslanja na informacije, ki mu jih pošilja zavest. Večino naših akcij ali premikov se odvija avtomatsko. S prakso se naša podzavest uči, kako nekaj narediti in ko se dovolj na trenira, prevzame nad to aktivnostjo. Vsaka informacija, ki se nahaja v spominu podzavestnega uma gre skozi obdelavo v zavesti. Ko jo zavest obdela in ji prilepi etiketo lažna ali resnična, oziroma dobra ali slaba, se bo kot taka usedla v spomin v podzavest.

Podzavestni um naj bo vaš dober prijatelj

Podzavest ima absolutno zaupanje v zavest in nima niti možnosti niti potrebe, da dodatno analizira, kar smo si zapomnili.

In ko bo morala nekaj opraviti, bo samo šla skozi dosedanje izkušnje in izbrala tisti način, na katerega smo to delo najpogosteje delali. Če imate neko idejo o tem, kar  bi želeli doseči, razmišljate o njej nekaj časa, potem pa pozabite nanjo, to pomeni, pustite ji, da se kuha v vaši podzavesti. Ko bo pripravljena, jo boste izvlekli na plan in popolnoma jasno vam bo, kaj mora biti vaš naslednji korak, da jo boste ustvarili.

Ne rečemo po naključju, da je jutro boljše od večera, ker so ljudje že zdavnaj dojeli, da bomo nek dogodek najbolje razumeli, da ga bomo za nek čas pozabili.

Podzavestni um naj bo vaš dober prijatelj

Tisti, ki imajo v svoji naravi, da um uporabljajo v popolnosti, zelo hitro zavzamejo pomembne in odgovorne položaje v družbi, svoje naloge pa opravljajo neobremenjeno, ne zaskrbljeno in brez stresa. Njihove sposobnosti koncentracije in osredotočenost so razvite do najvišjega nivoja, kadar pa na letijo na problem, bodo zelo hitro našli njegov vzrok, pogledati vse mogoče povzročitelje, zatem pa prepustili podzavest, da jih analizira in prinese odgovarjajočo rešitev.

In dokler je za nekatere ljudi popolnoma naravno, da uporabljajo svojo podzavest na pravilen način, je za večino to na pogled nemogoče.

Toda to je samo iluzija in z malo vaje in vztrajnosti se vsak lahko na trenira. Najprej se je potrebno naučiti kontrolirati misli in to na tak način, da postanemo sposobni se, če želimo, popolnoma potopiti v problem ali pa ga kompletno odstraniti iz uma. Če problem posredujemo podzavesti, da se ona z njim ukvarja, potem mora ta tema popolnoma izginiti iz našega zavestnega dela uma. Ne smemo skrbeti, trepetati ali razmišljati o tej temi, jo v popolnosti prepustiti podzavesti. V nasprotnem primeru, bomo vsako misel, na katero se bomo fokusirali, tudi posedovali podzavesti n na ta način jo bomo obremenjevali in razburjali z nepotrebnimi in najverjetneje napačnimi informacijami.