Dnevni horoskop za petek 29. decembra 2023

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 29. decembra 2023

Dnevni horoskop za danes, petek 29. decembra 2023

Predviden čas branja 5 minut

Dnevni horoskop za petek 29. decembra 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Znali se boste usmeriti k pomembnim situacijam, ki vas bodo popolnoma prepričale v spremembe, po katerih po tihem hrepenite.

Horoskop nasvet za današnji dan: Spontane misli in zaznave bodo krojile usodo na vseh področjih delovanja.

Horoskop
Luna preide v znamenje Leva

Danes ob 01:23 uri Luna preide v znamenje Leva

Lev, peto astrološko znamenje, ki ga simbolizira Sonce je po temperamentu kolerično, sicer pa očetovsko, ponosno in ustvarjalno. Označuje sredino poletja, zodiakalna funkcija pa je uveljavitev in obvladanje. Je simbol življenjske moči in sončne suverenosti, povezan s toploto in svetlobo. Levu pripisujemo povezanost z našim najbolj pomembnim organom, srcem in je prispodoba junaškega in kraljevskega karakterja.
Njegova potreba po lastni uveljavitvi je izredno intenzivna, kar ga vodi k visokemu egu, kljub temu pa ni zahrbten in nevoščljiv.

Njegovo življenje je večna tekma, v kateri želi vladati in obvladati. So radoživi in dvolični, odlikuje jih močna volja pa tudi dobrodušnost in lagodnost. Simbolizira sposobnost otroka, da sprejema in deluje v skladu z njegovimi pravili igre. Pravica je zanj prvotnega pomena, kar se nakazuje tudi v izvrševanju njegovih dejanj, ter ekstravagantnega načina duhovnega dojemanja.

Čeprav pri levu videz večkrat vara, se znotraj kraljevske lupine in pokončne drže skriva pomanjkanje samozavesti, katero zna odlično skriti. Poudarek v dneh z luno v levu je na izražanju individualnih znanj in darov, paziti se moramo oblastnosti in sebičnosti, dogmatičnosti in ukazovalnosti. Odličen čas za zabavo, razne prošnje, prireditve in športne dejavnosti.

Rojeni v znamenju Kozoroga in dogodki na današnji dan:

  • Georg August Schweinfurth, nemški botanik, popotnik
  • Anton Števanec, slovenski ljudski učitelj in pisatelj
  • Ovid Densusianu, romunski jezikoslovec, pesnik
  • Pablo Casals, katalonski (španski) dirigent, skladatelj, violončelist
  • Ted Danson, ameriški filmski igralec

Na današnji dan je bila krstna uprizoritev prve drame Nejca Gazvode Gugalnica v režiji Janeza Lapajne v Ljubljani. Rodil se je Charles Goodyear, ameriški izumitelj in Andrew Johnson, ameriški predsednik. Umrl je Ivan Grafenauer, slovenski literarni zgodovinar in Miroslav Krleža, hrvaški pisatelj, pesnik, dramatik.

Naši dvomi so izdajalci in zaradi njih velikokrat izpustimo dobre priložnosti.

WILLIAM SHAKESPEARE
Katera znamenja zodiaka boste danes preveč egoistično naravnana?

Preveč egoistično naravnani boste danes rojeni v ognjenih znamenjih. 

Katera astro znamenja boste najbolj uživala v umetniškem izražanju?

V umetniškem izražanju boste najbolj uživali rojeni v vodnih znamenjih. 

Preberite tudi: MOŠKI, KAKO OSVOJITI KOZOROGINJO? in NAJBOLJŠI LJUBIMCI ZODIAKA SO MOŠKI, ROJENI V…

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Všeč vam bo da se določen odnos končno malce pomika naprej, vendar se ne veselite prehitro, saj bo celotna zgodba potrebovala še veliko dejanj, da se premakne v bolj strastno smer.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Motili vas bodo tisti, ki se z besedami le poigravajo, vendar v resnici ne mislijo resno. V poslovnem krogu bo nekoliko napeto, posebno ko se boste pogovarjali o starih zadevah.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Poskusite v situaciji, ki se nikakor ne premakne drugače, najdite ustrezne besede in se, če je treba, osredotočite na drugačne rešitve. Pogum, ki ga prebuja luna v levu vam bo v veliko pomoč.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Poskusite se tam kjer bodo to od vas pričakovali izpostaviti in pokažite svoje ustvarjalne potenciale. Ne sklepajte prehitro, ko bo govora o zadevi, ki je še niste povsem osvojili.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Dovolite si, da vas z luno v vašem znamenju spremljajo razigrane okoliščine, kljub temu da vas bodo ves čas priganjali. Ljubezen vas bo povezala s komunikativno in privlačno osebo.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Intuicija na področju čustev bo skoraj nezmotljiva, čeprav je tokrat bolje, da se ne obremenjujete preveč. Previdno dokončajte nekaj, kar ste pred kratkim pustili nedokončano.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

V službi boste kljub energiji lune v znamenju leva nekoliko nemirni in odrezavi, tudi zaradi prevelike utrujenosti, ki se nikakor ne konča. Skušajte se vsaj zvečer malce odklopiti.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Preverite finančno plat, še posebej če načrtujete nekaj večjih nakupov. Nekdo, ki vam je blizu, je lahko vaš osebni ali poslovni svetovalec, zato se nikar ne branite njegovih nasvetov.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Kljub luni v levu se vam bo na trenutke zdelo, da nimate pravega cilja. Ko boste sešteli vse razloge za in proti, vam bo jasno, da je določena odločitev bolj obremenilna kot pozitivna.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Spoprijeli se boste z nečim, kar ste v preteklih dneh le opazovali od daleč. Sedaj vam bo vse skupaj vedno bolj zanimivo, prav tako boste imeli zaradi lune v levu več poguma in odločnosti.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Tokrat boste med najbolj iznajdljivimi, posebno glede financ, čeprav boste v notranjosti zaradi pretiranega zapravljanja v zadnjem obdobju v resnici malce nemirni ter nervozni.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Ker boste z energijo lune v levu razigrani in vihravi, določenih stvari ne boste takoj opazili. Pred vami je možnost, da se z nekom pogovorite in potrdite, da ste razmišljali v pravi smeri.

Vas zanima: MENTALNA HIGIENA JE ORODJE, KI NAM POMAGA RAZUMETI SEBE in SE PREVEČ RAZDAJATE IN POZABLJATE NASE?