Dnevni horoskop za četrtek 8. februarja 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za četrtek 8. februarja 2024

Dnevni horoskop za danes, četrtek 8. februarja 2024

Predviden čas branja: 3 minute

Dnevni horoskop za četrtek 8. februarja 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. Ker zaradi konjunkcije med Luno in Marsom ne boste najbolj umirjeni, vas lahko kakšna lastnost določene osebe zelo zmoti. Vendar svoj nemir raje krotite ter se povežite.

Horoskop nasvet za današnji dan: Čeprav boste delovali zaskrbljeno, si zapomnite, da ima vsak problem tudi rešitev.

Horoskop
Luna preide v znamenje Vodnarja

Vodnar je po temperamentu sangvinično znamenje, predstavlja obdobje starosti ter presežek jaza v univerzalnem, označuje sredino zime. Pomeni potrebo po svobodi, neodvisnosti in izvirnosti. Njegova zodiakalna funkcija je revitalizacija ter eksplozija primarne energije, katera predstavlja iztočnico za osebno rast. Vodnarjeva frekvenca nihanja, katere prispodoba simbolizira umetnost gibanja, njegov glavni smisel pa je napredek.

Vodnar ima dar za ravnodušnost in vedrino do samega sebe. Občutek za prijateljstvo in družbeno predanost. Glavni moto znamenja je hrepenenje po osvobajajočem gibanju, duhovnosti in univerzalnem bratstvu. Spremlja ga sistematično zavračanje vsakršne lastnine, kar vodi k razglašanju ekskluzivnih privilegijev njegovega ega. Spodbuja duh tovarištva, humanosti in enakopravnosti.

V dneh z luno v vodnarju odlično uspevajo razne prireditve in shodi, pa tudi skupinske dejavnosti, zlasti tiste, ki so nekoliko neobičajne ali celo pustolovske. Življenje bo postalo bolj vznemirljivo in nepredvidljivo. Duhovno boste zelo razgibani, prilagodljivi, okretni v besedi in dejanju, ter na trenutke tudi odrezavi.

Rojeni v znamenju vodnarja in dogodki na današnji dan:

  • Jules Verne, francoski pisatelj
  • James Byron Dean, ameriški filmski igralec
  • Nicholas King – Nick Nolte, ameriški filmski igralec
  • John Grisham, ameriški pisatelj
  • Bojana Beović, slovenska infektologinja in političarka

Na današnji dan je v Sankt Peterburgu premiera opere Boris Godunov Modesta Musorgskega. V Salt Lake Cityu se prično 19. zimske olimpijske igre. Rodil se je Ivan Oražen, slovenski zdravnik in Martin Buber, avstrijsko-izraelski filozof. Rodil se je tudi ameriški filmski igralec James Byron Dean, predstavnik igralskega vala upornikov brez razloga in velik idol mladih. Umrl je France Prešeren, slovenski pesnik in Leopold Suhodolčan, slovenski pisatelj. Umrl je tudi italijanski kipar Niccolo Salvi, čigar največje delo je rimski vodnjak Fontana di Trevi.

Sem dolgo upal in se bal, slovo sem upu, strahu dal, srce je prazno, srečno ni, nazaj si up in strah želi.

France Prešern
Katera astro znamenja se boste podala na kulturno prireditev?

Dnevni horoskop napoveduje, da se boste na kulturno prireditev odpravili biki in raki.

Katera znamenja zodiaka boste hrepenela po počitku?

Danes boste po počitku hrepeneli dvojčki, levi in vodnarji.

Preberite tudi: 3. HIŠA V ASTROLOGIJI: KAKO KOMUNICIRATE? in KATERO ASTRO ZNAMENJE JE NAJBOLJ IN KATERO NAJMANJ ISKRENO?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Nikar ne iščite razlogov, da bi se pred nekom umaknili, splača se vam s pogovorom vztrajati do konca, saj bodo odgovori tisti, ki vam v prihodnje prinašajo bolj jasno sliko.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Če boste preveč nesramni, lahko nekoga močno prizadenete. Enostavno še ni pravi čas za to, da bi se zadeve zgodile spontano, kot si po tihem želite, zato gojite potrpežljivost.Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Na vsak način se boste trudili, da bi ujeli nekaj umirjenosti, vendar se bodo ostali potrudili, da se boste znašli tam kjer se zagotovo dogaja nekaj zanimivega za vašo dušo.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Oddahnili si boste od obveznosti, prost dan vam bo več kot pisan na kožo. Popoldne, ko luna pride v znamenje vodnarja, se pripravite na pestro dogajanje, ki vas čaka na čustvenem področju.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

V družinskem okolju bo vse skupaj tako intenzivno, da sploh ne boste vedeli, kaj je pomembno in kaj ne. Prav tako vam ne bo jasno, kaj je nekdo mislil s svojo nesramno opazko.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Vse se bo pozitivno izteklo, posebno ko boste v določenem krogu ljudi spregovorili o zadevi, o kateri ste iz svojih tehtnih razlogov dolgo molčali. Izkoristite priložnost, da dobite mnenja.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Ničesar ne morete predvidevati, vendar se nikar preveč ne obremenjujte, kako se bo izteklo srečanje, ki ga že dlje časa planirate. Naj vas ne bo strah, da ne bi bilo dobro sprejeti.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Po manjših nesporazumih boste hitro vedeli, kaj bi morali storiti, da situacijo obrnete v pozitivno stran ter dorečete tudi drobne malenkosti. Samski, v klepetalnicah ne boste najbolj spretni.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Nekdo vam bo neprestano namenjal razne opazke, ki pa jih, če želite umirjen dan raje poskusite pustiti v ozadju. Pravzaprav že slutite resnico, čeprav se morate še prepričati.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Težko se boste odločili, zmedlo vas bo nekaj, kar je za vas ključnega pomena. Najbolj vas bo nervirala neodločnost v ljubezenskih odnosih, ki že nekaj časa trka na vaša vrata.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Dopoldne, ko bo luna še v kozorogu boste tako močno zaposleni s svojo situacijo, da boste pozabili na čustva in občutke drugih. Poskusite ugotoviti, kaj bi lahko spremenili.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Ne boste več zadržani, saj končno veste, kaj si želite, kar boste z veseljem delili z bližnjimi in upali, da vas bodo podprli pri odločitvi, ki sicer ni najbolj vsakdanje narave.

Vas zanima: MOČ CILJA IN INTUITIVNA VIZIJA in KAJ PRINAŠA OBDOBJE MERKURJA V VODNARJU?