3. HIŠA V ASTROLOGIJI: KAKO KOMUNICIRATE?

Kaj predstavlja 3. hiša v astrološki natalni karti?
Kaj predstavlja 3. hiša v astrološki natalni karti?

Kaj predstavlja 3. hiša v astrološki natalni karti?

Predviden čas branja 4 minute

Tretja hiša v astrologiji vlada komunikaciji in znanju, ter ureja vaše razmišljanje in izražanje z govorjenjem, pisanjem ali uporabo tehnologije. Čeprav je komunikacija obsežna tema, tretja hiša določa tudi, kako komunicirate z ljudmi, ki so vam blizu, brati in sestrami, vrstniki, prijatelji in morda sosedi. Tretja hiša vlada temu, kar veste o svoji okolici ter vključuje informacije, ki jih pridobite na potovanjih. Hiša vlada tudi zgodnjemu izobraževanju.

Tretja hiša vlada tudi pisanju kode in digitalnim obrazcem, spletnim stranem, aplikacijam, razvoju elektronskih iger, družbenim medijem in podcastom. Zajema tudi poučevanje, predavanja in javno nastopanje. Druge hiše pokrivajo ustvarjalnost in domišljijo, tretja hiša pa temelji na dejstvih. Prevoz je še ena tema, ki je vključno s potovanji na dolge in kratke razdalje prisotna v domeni tretje hiša.

Kaj predstavlja 3. hiša v astrološki natalni karti?
Kaj predstavlja 3. hiša v astrološki natalni karti?

Lahko se vam večkrat pokvari telefon, možne so tudi težave s popravilom avtomobila ali splošne nevšečnosti zaradi pogovora s posamezniki v bližini. Tretja hiša je naklonjena zgodnjemu izobraževanju in prizadevanju za učenje, ki sporoča, kako obdelujete in analizirate podatke. Postavlja temelje za učenje, ki ga v kasnejših letih namesto nje prevzame deveta hiša. Vključuje različne korake, od tega, kako se obnašate, ko greste v trgovino, do tega, kako sprejmete soseda, ko vas prosi za uslugo.

V kolikor se poglobite vanjo in v planete, ki so v njej prisotni boste začeli razumeti, skozi kakšno lečo zaznavate realnost. V tretji hiši so poudarjene tudi sorodne duše in mentalne povezave. V njej postavljate osnove mentalnega razvoja in prav ta hiša vam lahko pove, kako hitro ali počasi pridobivate znanje in kako učinkovito ga uporabljate.

Kaj predstavlja 3. hiša v astrološki natalni karti?

Pomaga vam učinkovito delovati, ter vas opominja, da je prav, da uporabite svoje zavestne spretnosti ter refleksivno inteligenco, da bi si utrli čim bolj stabilno pot. Tretja hiša je prva od komunikativnih zračnih hiš, zato je v njej zapisano, kako se spogledujete, norčujete in se pogovarjate. Tretja hiša razkriva ročne spretnosti, ter pripomočke, ki jih uporabljate, ko ste na poti.

Ker je povezana z miselno aktivnostjo in informacijami, predstavlja tudi spletni svet, družbene medije, pošiljanje sporočil in internet, zato je razumevanje te hiše v današnjem času še bolj pomembno. Tretja hiša je mesto, kjer raziskujete kreativne ideje, razmišljate in prihajate do rešitev, prav tako govori o tem, kako znate voziti, pisati, govoriti in se pristno izražati. Hiša prilagodljivosti vam omogoča, da ste bolj pripravljeni na spremembe in se prepustite toku.

V natalni karti tretja hiša spada v spodnji levi kvadrant, zaradi česar je globoko osebno in subjektivno področje. Ne gre samo za notranjo sinergijo, ampak tudi za zunanjo sinergijo, ki jo zaznavate v dejavnostih, kot so prodaja, trženje in splošna izmenjava informacij.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi POMEN 10. HIŠE in PRVA HIŠA V ASTROLOGIJI

Želite vedeti kateri planeti se nahajajo v vaši tretji hiši? Preverite NATALNO ASTROLOŠKO ANALIZO