PRVA HIŠA V ASTROLOGIJI ODRAŽA NOTRANJI JAZ

Kaj simbolizira 1. hiša v astrologiji?
unsplash.com

Kaj simbolizira 1. hiša v astrologiji?

Predviden čas branja 4 minute

Vsaka hiša v rojstni astrološki natalni analizi ima določen pomen. 1. hiša predstavlja najvzhodnejšo točka osebnega horoskopa, znamenje, v katerem se pojavi, pa predstavlja Ascendent (AC). Ovnova hiša, ki ji vlada Mars simbolizira osebnost, začetke podvigov, individualnost in način izražanja. Simbolizira tudi rojstvo, predstavlja telo, zdravje, ter vam pove na kakšen način se podajate v akcijo in se lotevate podvigov, opisuje tudi osnovni pogled na svet in pristop do življenja.

Prva hiša se običajno imenuje hiša jaza.

Vrh 1. hiše je dom Ascendenta, znamenja, ki se je dvigalo na vzhodnem obzorju točno v trenutku vašega rojstva. Če o tem razmišljamo v smislu sončnega vzhoda in novih začetkov, začnemo dojemati koncepte prve hiše. Novi začetki tukaj so osredotočeni na posameznika. Prva hiša govori o uresničitvi vašega končnega potenciala.

Posebne lastnosti, ki jih imamo, se imenujejo “osebnost”.

Prva hiša nagovarja posameznika in njegovo obnašanje ter pristop do življenja. Njena vsebina je paket, ki ga dajemo svetu. Tudi samo embalažo oziroma vašo zunanjost ureja 1. hiša. Prva hiša vlada prav tako zgodnjemu otroštvu. Tukaj je upoštevano vse od najzgodnejših korakov do vašega pogleda na nastajajoči svet. V bistvu, prva hiša govori o vas, tako znotraj kot zunaj. Obravnava osebnost in predstavitev svetu, bistvene lastnosti, pristop do življenja, vedenje in osnovno občutljivost.

Kaj simbolizira 1. hiša v astrologiji?

Notranji jaz in zunanje telo sta tisto, kar predstavlja prva hiša. Prva hiša vlada samopodobi in vedenjskim vzorcem. Je začetek rojstne karte in predstavlja samo bistvo tega, kdo smo kot posamezniki. Teme 1. hiše so osebnost, fizični videz, samopodoba, individualnost ter zgodnje otroštvo.

Tukaj se oblikuje tudi podoba, ki jo projicirate v zunanji svet.

To vključuje vse od nenavadnega vedenja, ki vas loči od krdela, do različnih fizičnih videzov, kot so zgradba telesa, struktura obraza in vrsta las. Način, kako utelešate vse te notranje in zunanje lastnosti, ustvarja vašo identiteto. Znamenje vaše 1. hiše osvetljuje izkušnje iz zgodnjega otroštva, zlasti človeške lastnosti, ki so bile v vas spodbujane, in temelje, ki so oblikovali pogled na življenje. Če se počutite ločeni od sebe ali vam je neprijetno v lastni koži, vam lahko analiziranje te hiše pomaga odkriti in udejanjiti svoj instinktivni jaz.

Kaj simbolizira 1. hiša v astrologiji?

Kaj pomenijo planeti, ki se nahajajo v 1. hiši?

Vsi planeti, ki padejo v 1. hišo, pomagajo oblikovati vašo identiteto. Njihovo valovanje je mogoče precej globoko čutiti, saj vplivajo tako na občutek samega sebe kot tudi na to, kako vas vidijo drugi. Če se v vaši prvi hiši nahaja Sonce, je težko prezreti vašo močno prisotnost. Običajno  ste pogumen vodja in močan tekmec. Če se Luna nahaja v prvi hiši verjetno nosite svoja čustva v rokavu in potrebujete svobodo, da jih izrazite. Z Merkurjem v prvi hiši ste verjetno neodvisen in radoveden mislec, ki nima filtra, zato vedno poveste točno to, kar vam leži na umu.

Če se Venera nahaja v prvi hiši ljudi privlačita vaša lepota in šarm, česar se zelo dobro zavedate. Mars v prvi hiši nakazuje, da ste spontani in energični. Jupiter v prvi hiši nakazuje, da ste morda močno navezani na svoja prepričanja, zaradi česar težje zagovarjate drugačna stališča. V kolikor se Saturn nahaja v prvi hiši ste zaradi visokih standardov, ki si jih postavljate, odgovorni in izjemno disciplinirani.

Pripravljeno za Čvek v križankah