Preverite kaj 4. hiša simbolizira v astrologiji?

Družina, dom, bolezni, predniki in potomci, skratka korenine so simbol četrte astrološke hiše, znamenja raka in Lune.

V 4. hiši, ki predstavlja kotno točko ali nebesno dno, so opisane nepremičnine, skrbi, povezane z njimi, vsi vidiki domačnosti in družinskega življenja ter zasebnost. Predstavlja enega od staršev, najpogosteje mamo v moškem in očeta v ženskem horoskopu, oziroma tistega, s katerim ste globlje povezani.

[4. hiša simbolizira] tudi vašo sposobnost prilagajanja življenjskim okoliščinam v kasnejših obdobjih, oziroma na starost. Poznamo jo kot hišo konca, saj govori o vseh zaključkih, o zadnjih letih življenja in o zaključevanju vseh stvari v življenju.

4. hiša simbolizira vaš dom, videz, ter način, kako si ga najraje uredite.

Opisuje tudi vaše goste in obiskovalce, tudi tiste, ki prihajajo le občasno v vaš dom in morda kalijo vaš domači mir in se z vami prepirajo. Družinski način življenja, vaša lastnina in nepremičnine spadajo v to domeno. Iz astrološkega vpogleda je mogoče razbrati, kako boste na tem področju v življenju delovali. V bistvu je ta hiša slika ali metafora zadnjih dni vašega življenja.

blank

V domeno 4. hiše spada lastna ustanovljena družina in lastno ustvarjen smisel za dom.

Tukaj zasledimo umik v zasebnost in pometanje pred lastnim pragom, polaganje računov notranjemu sodniku. Pretrese in krize lastne morale pri nastanku usodnih udarcev v privatno področje.

Življenje v lastnem domu, ter možnost se v njem ravnate po lastnih naravnih zasnovah in lastno pridobljenih vrednotah je odvisno od položaja planetov v tej hiši. Tukaj boste našli tudi odgovore o neizpolnjenih željah, obstoječih težnjah, povezanih s strahom pred starostjo ter dvome, povezane z morebitnimi boleznimi.

Družina v prenesenem smislu, glede na duhovnost in emocionalnost, glede na pozicijo planetov v četrti hiši predstavlja notranjo globino partnerstva. Priložnost, da se sreča pokaže tudi navzven. Tukaj je razvidna osnovna skladnost in odgovor na vprašanje, ali obstaja bistveno emocionalno in psihološka osnova.

Čustvovanje in zadovoljevanje lastnih potreb uresničujemo skozi občutek, da imamo svoj dom. Da smo nekje doma, da nekam pripadamo in ravno ta občutek nam daje tudi zavedanje do lastnih korenin in družinske zgodovine, ki je za vse nas ključnega pomena. Pomembno vlogo igrajo naši starši, ki usmerjajo in oblikujejo naš razvoj.

Ostali planetarni vplivi v 4. hiši

Družinsko srečo, obilje, ljubezen in harmonijo prinašajo vplivi Jupitra, Venere in Sonca. Medtem ko smolo, nesrečo v družini in razne padce simbolizirajo aspekti Marsa, Urana in Plutona v četrti hiši. Če so vaši planeti Merkur, Venera, Mars in Luna v harmoniji, se vam v življenju zagotovo obeta več sreče na tem področju. Prav tako imate boljše možnosti, da si kmalu ustvarite svojo družino.

blank

Srečno družinsko življenje se ustvarja z ljubeznijo, zaupanjem, kompromisi in prilagajanjem, z lastnostmi, ki jih oblikujejo elementi ognja, zraka, zemlje in vode, v katerih ste rojeni. Pod enako streho se medsebojno najbolj razumejo vodna in zemeljska znamenja, ter zračna in ognjena znamenja. Ostale kombinacije običajno naletijo na več konfliktov, zaradi nasprotujočih si interesov.

Največ harmonije je zaznati med kombinacijami, ki so kompatibilne tudi v pogledu na vsakodnevno življenje in se znajo hkrati medsebojno vzpodbujati.

Če ste oven, lev ali strelec, bo vaša družina najbolj harmonična z vodnarjem, dvojčkom in tehtnico. Bik, kozorog in devica pa bodo skoraj popolno družinsko srečo našli v zavetju raka, ribe in škorpijona. Seveda na razumevanje vpliva tudi okolje, ter ostali faktorji.

Če se vaša luna nahaja v 4. hiši ste zelo navezani na dom in družino. Pogosto se v mislih vračate v preteklost, v svoje otroštvo. Ob selitvah čutite nemir in tesnobo. Z Venero v 4. hiši obožujete dogajanja znotraj doma in imate naraven dar za estetiko in urejen dom. Če se vaše Sonce nahaja v tej hiši, hrepenite po varnosti in pripadnosti v domačem okolju. Ste topli in vedno želite poskrbeti za družinske člane in jim nuditi oporo. Če se vaš Jupiter nahaja v 4. hiši, hrepenite po večjem, skrbno urejenem domu, v katerem ne sme manjkati prostor za zabave in piknike, saj je druženje vaša duševna hrana.

Vsekakor pa si je dobro zapomniti, da je naš dom tam, kjer si ga ustvarimo.

V katerih znamenjih se nahajajo vaše hiše?