Dnevni horoskop za četrtek 5. januarja 2023

horoskop
Dnevni horoskop za četrtek 5. januarja 2023

Dnevni horoskop za danes, četrtek 5. januarja 2023

Predviden čas branja: 5 minut

Dnevni horoskop za četrtek 5. januarja 2023. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Vse boste začeli dojemati bolj resno, spuščali se boste tudi v podrobnosti, kar pa prinaša nekaj nervoze. Tistim zadevam ki vas vznemirjajo se skušajte izogniti, v nasprotnem primeru se vam nakazuje nekaj slabe volje.

Horoskop nasvet za današnji dan: Zaščitili se boste tako, da boste, namesto da bi se odprli, zadrževali stvari v sebi. Skušajte na področju kariere semena uspeha končno dvigniti iz skrivališča in jih posejati z namenom.

horoskop
Luna je v znamenju Raka

Danes ob 15:15 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost.

Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju.

Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje. Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Danes praznuje January Kristen Jones: Astro profil

Njeno Sonce v znamenju Kozoroga močno vpliva na njeno odločnost in voljo, katero zbere tudi v še tako kočljivi situaciji. Na kožo ji je pisano težko delo, ki jo osvobaja. Ne zna in ne želi biti ležerna in lena, takrat se počuti zelo nezadovoljno. Luna v znamenju Škorpijona nakazuje na preboj strasti, s katerim vsakemu ljubimcu še dolgo ostane v spominu.

Težko se zaljubi, še težje pa potem preboli, pozabi in se obljubi. Z ugodno Venero je svobodna, malce umetniško nagnjena zasanjana dušica, ki pa vedno ostaja na realnih tleh. Mars v znamenju Leva je tisti, ki ji v kriznih situacijah ponuja luč in nove rešitve, ki jo pripeljejo do zmage.

Danes praznuje Neisha, Neža Buh: Astro profil

Njeno Sonce se nahaja v 10. Hiši Kozoroga, zato je naravno rojen vodja. Slava in bogastvo v njenem življenju korakata z roko v roki. Prav tako je verjetno, da se bo znašla na vodstvenem položaju in s tem dosegla spoštovanje drugih. V svojem življenju se zelo jasno osredotoča na posel, kariero in pazi na podobo, ki jo kaže v širši javnosti. Želi biti vidna, prepoznana in predvsem cenjena. Njena osebnost je zelo resna in vztrajna. Svoje cilje običajno doseže, čeprav pogosto zanje žrtvuje dom in družinsko življenje. Ima naraven dar za uspeh.

Njen Mars se nahaja v 6. Hiši Tehtnice, zato je neodločna in lahko zavlačuje, kadar tehta možnosti, preden se dokončno odloči. Nagnjena je k zagovarjanju svojega delovanja, čeprav ve, da lahko zaradi neodločnosti upočasni proces dela ali napredka. Ker se ne želi nikomur zameriti, je redko povsem iskrena in je nagnjena k pasivni agresivnosti.

Nič ni več vredno kot današnji dan.

Johan Wolfgang Von Goethe

Rojeni v znamenju Kozoroga in dogodki na današnji dan:

  • Robert Duvall, ameriški filmski igralec
  • Umberto Eco, italijanski pisatelj, filozof
  • Juan Carlos I., španski kralj
  • Brian Hugh Warner – Marilyn Manson, ameriški glasbenik
  • Janica Kostelić, hrvaška smučarka

Na današnji dan v San Franciscu so pričeli z gradnjo mostu Golden Gata. Rodil se je Anton Ingolič, slovenski pisatelj in Fran Serafin Vilhar, slovenski skladatelj in pesnik. Umrla je Katarina Medičejska, francoska kraljica in Elizabeth Anscombe, britanska filozofinja.

Kakšno počutje se bo prepletalo danes?

Dnevni horoskop napoveduje, da prehajate iz svobodnega razmišljanja v bolj umirjeno delovanje.

Katera znamenja zodiaka se boste znašla v napetosti ali konfliktu?

V današnjem dnevu se lahko znajdete v konfliktu rojeni v ognjenih znamenjih. 

Preberite tudi: LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC JANUAR 2023 ali Mesečni horoskop JANUAR 2023

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Počutje bo precej bolj zabavno kot delovno. Navezali boste stik s tistimi, ki vam do sedaj niso bili najbolj všečni. Sodelovanje ne bo točno takšno, kot ste si ga vi zamislili.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Najprej boste strastno zagovarjali svoja stališča, vendar boste morali pod pritiski okolice popustiti. Dobro se boste počutili v družbi oseb, ki vas spoštujejo in sprejemajo.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Dopoldne, ko bo luna še v vašem znamenju boste dovolj odzivni za vse naloge, ki vam bodo naložene. V ljubezenskih odnosih premislite, kakšne so sploh vaše srčne želje.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Ne zanemarjajte tistih prijateljev, ki vam vedno stojijo ob strani. Ne bo vam všeč dejstvo, da se morate boriti za nekaj, kar ste že pred kratkim skoraj do konca uredili.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Priporočljivo bi bilo upoštevati kakšen nasvet, vendar naj bo to le nasvet, odločiti se boste morali sami. Počasi se za vas začenja obdobje intenzivnih čustvenih sprememb.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Stabilni boste, ne boste si dovolili, da vas kdorkoli ovira pri odločitvah, razčistili boste tudi preteklost, ki vas je bremenila. Ne pozabite pa na prijatelja, ki že nekaj časa čaka na klic.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Novice povezane s priložnostjo na področju dela vas bodo končno razveselile. Ljubezen vas povezuje z nekom, ki ima čisto drugi pogled na svet, kar vas lahko zmede.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

S pogovorom lahko rešite marsikaj, s trmo pa se bo napetost v službi le stopnjevala, rešili pa ne boste prav ničesar. Preklopite svoje energije, kmalu se vam bo vse skupaj začelo vrteti v pravi smeri.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Zelo dobro se boste dobro razumeli z mlajšimi. Zaživel bo tudi načrt glede pomembne domače zadeve, na katerega so skoraj vsi že malce pozabili. Izkoristite svojo kreativnost.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Organizacija vašega časa vam dejansko ugaja, zato se drugim ne boste želeli prilagajati. Želeli boste, da pomembne in finančne zadeve stečejo same od sebe.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Glede zasebnih zadev boste popoldne, ko luna prehaja v znamenje raka prijetno presenečeni, saj boste spoznali, da vas nekdo končno spoštuje. Srce vam bo zaigralo.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Toliko dela si boste naložili, da vsemu skupaj ne bo videti konca. Neizmerna zagnanost in prodornost vas vodita še v boljše rezultate, zato nikar ne obupajte takrat, ko boste skoraj na cilju.

Vas zanima: LETNI HOROSKOP 2023 ZA VSA ZNAMENJA ZODIAKA ali VAS ZANIMA, KAKO OSTATI V 2023 LEPI IN PRIVLAČNI?