VAS ZANIMA, KAKO OSTATI V 2023 LEPI IN PRIVLAČNI?

Lepotni ter prehranski vodnik za leto 2023
Lepotni ter prehranski vodnik za leto 2023

Lepotni ter prehranski vodnik za leto 2023

Predviden čas branja: 15 minutes

Vas zanima, kako ostati v 2023 lepi in privlačni? Na prehranjevalne navade ima poleg vaše odločitve vpliv tudi luna, zato skušajte v 2023 bolj upoštevati, da rastoča luna dovaja, gradi, absorbira, vdihuje, zbira energijo, nabira moč, vabi k oddihu in prizanesljivosti. Obdobje pojemajoče lune pa izplakuje, izdihuje in izloča, suši, vabi k aktivnosti in porabi energije. Ko luna raste, se pri istih prehrambnih navadah in količini hitreje nasitimo in lažje zredimo kot pri pojemajoči luni. Po drugi strani pa lahko, če luna upada, jemo nekoliko več, brez da bi pridobili na teži. Kaj je tisto, čemur bi se morali v tem letu posvetiti na področju lepote in mode?

OVNICA

Kako ohraniti lepoto?

Ličila so odlična izbira, da poživijo videz, vendar se jim skušajte v letu 2023 večkrat izogniti. Zakaj ne bi zapustili stanovanja samo s kremo in rahlim rdečilom za ustnice, s čimer boste pokazali nekaj ranljivosti in svežine hkrati. Lahko se vam zgodi, da vas kdo ne bo prepoznal, saj ste vedno naličeni tako da izgledate še bolj privlačni. Naj bo tokrat poudarjen naraven videz.

Kaj jesti za boljše počutje?

Hitrost, s katero jeste, vpliva na to, koliko pojeste, ter tudi na to, kako verjetno je, da se boste zredili. Apetit nadzirajo hormoni, ki signalizirajo vašim možganom, ali ste lačni ali siti. Vendar traja približno 20 minut, da možgani sprejmejo ta sporočila. Ovnice, vse bo počakalo, nič se ne bo podrlo, pojejte v miru svoj obrok, vzemite si čas in prežvečite hrano.

 • Najboljši čas za hujšanje bo marec.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Ovnice, ne glede na modne zapovedi, nosite frufru. Ravne in polne, dolge ali obrobne, resice spremenijo podobo obraza, jo naredijo bolj igrivo in simpatično. Imajo pa tudi drug namen, in sicer prikrijejo navpične gube med očmi, gube na čelu, zaradi katerih ste videti pod stresom. Obrazu daje frufru pravo definicijo. Stil, ki se ujema je klasično sproščen, občasno dopolnjen s posebnimi detajli.

BIKICA

Kako ohraniti lepoto?

Bikice, v letu 2023 boste želele biti predvsem vitke. Nikar se ne zaganjajte v razne shujševalne programe, ki vam obljubljajo hitro izgubo teže, saj vas to vodi le v začaran krog nezadovoljstva. Raje se odločite, da se boste bolj zdravo prehranjevale, brez da ste pod pritiskom diete, ter se več gibale.

Kaj jesti za boljše počutje?

Čeprav imate tako zelo radi pico, se bo potrebno v prihajajočem letu posloviti od navadne, ter se odločiti za bolj zdravo, morda s pirinim testom ter manj mastnim sirom. Ne pozabite, da lahko odlično pico pripravite sami, seveda z več zelenjave ter z morskimi dobrotami.

 • Najboljši čas za hujšanje bo junij.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Bikice, v letu pred vami se poste podale izven strogih linij in temnih barv, zaželele si boste več eksperimentiranja. Če se odločite za videz z mešanimi potiski, se prepričajte, da združite velike potiske z manjšimi. Črte in pike bodo povsem varna kombinacija.

DVOJČICA

Kako ohraniti lepoto?

Dvojčice, da ohranite lepoto, bo zelo pomembno, da je spanec kvaliteten. Nikar ne bedite v dolgo noč pri ekranu, saj lahko več neprespanih noči močno vpliva na videz in počutje. Poskrbite, da bo soba kjer spite prezračena in urejena, tako da se boste v njej dobro počutile.

Kaj jesti za boljše počutje?

Zmanjšajte vnos nasičenih maščob in povečajte vnos nenasičenih maščob, hvaležni si boste. V prehrani potrebujete maščobe, vendar je pomembno, da ste pozorni na količino in vrsto maščobe, ki jo zaužijete. Nasičene maščobe najdemo v številnih živilih, kot so mastni kosi mesa, klobase, trdi sir, torte, piškoti, pite, zato poskušajte vnos te hrane omejiti. Raje izberite živila, ki vsebujejo nenasičene maščobe, kot so rastlinska olja in namazi, mastne ribe in avokado.

 • Najboljši čas za hujšanje bo februar.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Dvojčice, ker ne boste imele tako močne potrebe, da se izpostavite boste izbrale minimalističen stil. Navdih bodo čiste in gladke linije, ter oblačila v črni, sivi, beli, modri ali rjavi barvi. Uprite se nasičenosti in raje nosite samo en poseben kos nakita naenkrat. Presenetile boste z motom raje manj kot več.

RAKICA

Kako ohraniti lepoto?

Poskrbite, da boste več pozornosti namenili globinski negi kože. Najprej se vprašajte, če telesu dovajate dovolj vitaminov in mineralov, ki so potrebni da koža diha in žari. Nato se usmerite v izbiro pravih preparatov, čim bolj naravnih, ki ne bodo dražili kože. Pomembno vlogo bo imela tudi zaščita, še posebej pred soncem in mrazom, zato nikar ne zanemarjajte izdelkov za zaščito. Naj bo v torbici vedno balzam za ustnice.

Kaj jesti za boljše počutje?

Priporočljivo je, da hrano iz oluščenih žit zamenjate s polnozrnato. Svojo prehrano lahko izboljšate, če izločite razne bele žemljice, lepinje, sirove štručke, ter vključite polnozrnate pekovske izdelke. Polnozrnata žita so povezana z različnimi koristmi za zdravje. So tudi dober vir vlaknin, B vitaminov, ter minerali, kot so cink, železo, magnezij in mangan. Na voljo je veliko vrst polnozrnatega kruha in mnogi med njimi so veliko bolj polnega, boljšega okusa kot bel kruh.

 • Najboljši čas za hujšanje bo mesec april.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Čeprav vas bo mikalo, ne boste dovolj odločne, da bi glede modnega stila izstopile iz svojih okvirjev. Posegale boste po pastelnih odtenkih in nežnih barvah, ostre linije in preveč živahni kosi vas bodo odbijali. Preden se odpravite ven v beli obleki, se oglejte pri močni svetlobi in se prepričajte, da tkanina ni prosojna.

LEVINJA

Kako ohraniti lepoto?

Nega nohtov bo tista, ki vam bo skozi leto zelo zanimiva. Morda se same naučite, kako jih urediti in poslikati, da bodo v stilu z barvami, ki jih nosite. Za lepše nohte si večkrat privoščite peščico mandljev, ker vsebujejo veliko vitamina E, ki je ključnega pomena pri vzdrževanju zdravih nohtov in pomaga zaščititi celice pred oksidativnimi poškodbami.

Kaj jesti za boljše počutje?

Dober način, da se prepričate, da jeste zelenjavo, je, da jo uživate kot predjed, takrat, ko ste najbolj lačni. Zaradi zelenjave boste kasneje pojedli manj drugih, morda manj zdravih sestavin obroka. Uživanje zelenjave pred obrokom, bogatim z ogljikovimi hidrati, ugodno vpliva na raven sladkorja v krvi. Preizkusite vsaj en nov zdrav recept na teden. Ne glede na to, ali gre za zdrave ali malo manj recepte, je preizkušanje nečesa novega lahko zabaven način, da svoji prehrani dodate nekaj raznolikosti.

 • Najboljši čas za hujšanje bo avgust.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Na kožo vam  bo pisan stil, ki vključuj največ črne barve v kombinaciji z rdečo barvo v različnih odtenkih. Nanesite tudi šminko, ki bo spremenila vibracijo obraza in vas naredila še bolj privlačne. Nekaj barve na ustnicah bo napolnilo obraz z energijo in pritegnilo pozornost k temu, kar govorite.

DEVICA

Kako ohraniti lepoto?

Če želite zdravo in napeto kožo, bo potrebno poskrbeti ne samo za dobre preparate, ampak tudi za ustrezno prehrano ter dovolj tekočine. Zmanjšajte število pozitivnih ionov v zraku tako, da odprete okno ter vlažite zrak z vlažilcem. Z redno vadbo lahko izboljšate kroženje krvi in poskrbite, da bo vaša koža dobila dovolj hranilnih snovi in kisika.

Kaj jesti za boljše počutje?

Device ste najbolj seznanjene, kaj je potrebno upoštevati na področju prehranjevanja, ker pa vedno iščete nove nasvete in raziskujete, vam predlagamo majhen dodatek in sicer grški jogurt. Svoji prehrani dodajte grški jogurt, ki je gostejši in bolj kremast od navadnega jogurta. Vsebuje do dvakrat več beljakovin kot enaka količina navadnega jogurta. Uživanje dobrega vira beljakovin vam lahko pomaga, da se dlje časa počutite siti, kar vam lahko pomaga pri obvladovanju apetita.

 • Najboljši čas za hujšanje bo september.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Urejen eleganten stil bo tisti, ki bo v letošnjem letu vaša izbira. Odločile se boste, da investirate v kvalitetne čevlje in torbico. Pazite, da ne boste delovale preveč stroge in hladne, zato skušajte kombinirati tudi kakšno bolj živahno barvo.

TEHTNICA

Kako ohraniti lepoto?

Tehtnice, v letu 2023 se boste posvetile gibanju, saj boste želele svoje telo prebudili in ga spraviti v pogon. Možnost, da bo postala telesna dejavnost nepogrešljiv del vašega vsakdanjika, bo večja, če boste izbrali šport, s katerim se resnično radi ukvarjate. Pozitivne koristi za zdravje zagotavlja vadba za razvijanje vzdržljivosti  3 do 4 dni na teden, vendar pa v tedenskem vadbenem programu načrtujte tudi en dan počitka.

Kaj jesti za boljše počutje?

Čas je, da začnete jesti iz manjših krožnikov, saj je to trik, ki vpliva na to, koliko pojeste. Če jeste z velikega krožnika, je lahko vaša porcija videti manjša, medtem ko je lahko z majhnega krožnika videti večja. Povečajte vnos beljakovin, ki vam pomagajo ohraniti mišično maso. Dobri viri beljakovin so prisotni v mlečnih izdelkih, arašidovem maslu, oreščkih, fižolu in pustem mesu.

 • Najboljši čas za hujšanje bo september.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Klasičen stil bo še vedno najboljša izbira za elegantno tehtnico. Vložite v nakup srajc, hlač, kril ali plaščev. Krila do kolen, ženstveno krojene srajce, hlače, ki so elegantne in kvaliteten nakit bodo zasedli pomembno mesto v vaši omari. Če hitite po opravkih ali delate od doma, je šminka morda vse, kar potrebujete za poživitev dneva.

ŠKORPIJONKA

Kako ohraniti lepoto?

Škorpijonke, za lepoto boste v letu pred vami poskrbele od znotraj. Zavedale se boste, da misli napolnjene z negativno energijo, vplivajo na to, da s tem fizično telo oropate energije, ki jo potrebuje, da bi ohranjalo ravnotežje. Prav tako se boste zavedali, da negativne misli izzovejo negativna čustva, kot so strah, jeza, frustracija, skrb, zamera in krivda, ki imajo vsa nezaželen in močan učinek na sposobnost, da se ubranite boleznim.

Kaj jesti za boljše počutje?

Namesto čipsa in raznih slanih pregrešnih izdelkov naj bo na jedilniku večkrat pokovka, polnozrnato žito, polno hranil in vlaknin. Za zdrav prigrizek poskusite doma pripraviti svojo pokovko, saj kupljene večkrat pripravljajo z maščobo, sladkorjem in soljo. Priporočljivo je, da vsak dan zaužijete vsaj 5 porcij različnega sadja in zelenjave. Jejte jajca, še posebej za zajtrk, ker so zelo zdrava. Uživanje jajc zjutraj poveča občutek sitosti.

 • Najboljši čas za hujšanje bo oktober.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Stil, ki vas bo navdušil bo edinstven, z veseljem ga boste v različnih obdobjih spreminjali, glede na svoje počutje. Obvladajte vstopanje in izstopanje iz avtomobila. To je poteza, ki jo moramo poznati vsi in je ključna pri nošenju kril ali oblek.

STRELKA

Kako ohraniti lepoto?

Koža bo tisti del telesa, s katerim se boste strelke intenzivno ukvarjale, tako v toplih kot tudi v hladnih mesecih. Uporabljajte čistilno mleko ali kremo, ne mila, izogibajte se tonikom na podlagi alkohola, ker odstranjujejo kožno maščobo. Podnevi uporabite lahko vlažilno kremo in ponoči bolj bogato. Namažite kožo okrog oči, v kateri je le malo lojnic s kremo, losjonom ali gelom za kožo okoli oči.

Kaj jesti za boljše počutje?

Strelke, prenehajte brezglavo zapravljati za hrano, ki vas na koncu še razjezi, ker se po njej slabo počutite. Nikar več ne nakupujte brez seznama, naredite ga vnaprej in v trgovino ne hodite lačni. Če ne veste točno, kaj potrebujete preprečite da lakota povzroči, da v nakupovalni voziček vržete še več živil z nizko vsebnostjo hranil. Če boste to storili in se držali svojega seznama, ne boste le kupili bolj zdravih izdelkov, ampak boste tudi prihranili denar.

 • Najboljši čas za hujšanje bo februar.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Strelke, ker ste zelo mladostne, se lahko v letu pred vami oblečete tako kot vam ustreza, pravila povezana s starostjo boste tokrat spregledale. Kdo pravi, da ne morete nositi majice s sporočilom, ohlapnih vojaško zelenih kargo hlač in razmršenih las? Se spomnite, kako kožni čevlji podaljšajo vaše noge? Očala v barvi kože na enak način obnovijo strukturo obraza.

KOZOROGINJA

Kako ohraniti lepoto?

Kozoroginje, odločile se boste, da si želite še lepše in bolj svetleče lase. Da bi preprečili težave, jejte hrano, ki ima veliko beljakovin, karotenov, esencialnih maščobnih kislin, železa, cinka in vitaminov B, C in E. Izogibajte se gaziranih pijač, ki zakisajo kri in lahko povzročajo pomanjkanje mineralov v laseh. Redno telovadite, da boste izboljšali prekrvavitev lasišča in oskrbo lasnih mešičkov s hranilnimi snovmi.

Kaj jesti za boljše počutje?

Kozoroginje, nikar zaradi premalo časa ne preskakujte obrokov. Raje si naredite nov načrt, ki naj vključuje več beljakovin in več gibanja. Zamikali vas bodo slani prigrizki, še posebej ko boste v kakšni kočljivi situaciji. Pomembno bo, da jeste vsaj petkrat na dan. Če nimate časa, so nujni dodatek v torbici probiotični jogurt in oreščki.

 • Najboljši čas za hujšanje bo maj.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Odločile se boste, da malce izstopite iz povprečja. Ne nasedajte pa brezglavo na sezone razprodaj. Samo zato, ker je artikel v akciji, še ne pomeni, da je ugoden. Raje se odločite za kakšen izbran kos, ki lahko poživi vašo garderobo in dopolni edinstven stil.

VODNARKA

Kako ohraniti lepoto?

V letu pred vami si boste zaželele, da bi bili lasje čim bolj bujni. Ostrizite konice las vsake tri do štiri mesece in uporabljajte balzam in ostale preparate, da preprečite cepljenje. Uporabite blag šampon, ki ima pH ravnovesje med 5 in 6. Negovalno olje ali balzam uporabite čez noč, da zadržite nivo vlage na laseh. Če so vaši lasje suhi obogatite svoj jedilnik z lososom, orehi, chia in lanenimi semeni.

Kaj jesti za boljše počutje?

Izogibajte se dietni hrani z oznakami brez maščob, z nizko vsebnostjo maščob, z zmanjšano vsebnostjo maščob ali nizkokalorično. Da bi nadomestili izgubljeni okus in teksturo zaradi maščobe, se pogosto dodajo druge sestavine. Tako veliko dietnih živil na koncu vsebuje več sladkorja in včasih celo več kalorij. Namesto tega se odločite za polnovredna živila, ter zdrava olja. Naj bodo na jedilniku večkrat ekstra deviško olivno olje, bučno olje, avokadovo olje ali laneno olje.

 • Najboljši čas za hujšanje bo junij.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Z izbiro oblačil boste v letu pred vami presenečale vse ki vas poznajo. Usmerile se boste k črni barvi in bolj temnim kombinacijam. Črne kavbojke bodo najljubši kos, saj bodo izostrile silhueto in dodale urbano noto, lahko nadomestijo tudi hlače.

RIBICA

Kako ohraniti lepoto?

V letu pred vami se boste ribice ukvarjale s tem, kako bi bil vaš obraz čim lepši. Tokrat bodo na vrsti zobje. V kolikor imate lepe, zdrave in urejene, poskrbite da boste tudi v prihodnje skrbele zanje, v kolikor pa bi morale zobe urediti, popraviti je odlična priložnost leto ki je pred vami. Tudi če vas bo strah začeti, boste z lepim nasmehom na koncu zadovoljne.

Kaj jesti za boljše počutje?

Poskusite se navaditi, da večino obrokov kuhate doma, namesto da bi jedli zunaj, hodili v restavracije in se zadovoljili s hitro hrano in sendviči iz trgovine. Če kuhate sami, boste natančno vedeli, kaj je v njej. Ne bo se vam treba spraševati o kakršnih koli skritih nezdravih ali visoko kaloričnih sestavinah. Zapomnite si, maščobe imajo energijsko visoke vrednosti, zato jih je treba uživati le v majhnih količinah.

 • Najboljši čas za hujšanje bo november.

Kateri stil mi bo pisan na kožo?

Zaželele si boste popestriti svojo garderobo z živahnimi barvami. Tokrat boste posegale tudi po rdeči, ki se ji običajno izogibate. Zapomnite si, če vam nekaj ni prav, ne kupujte! Ne poskušajte se prepričati, da vam bo pristajalo ko in če boste izgubili kilograme.

Pripravljeno za Govori.se/Story

Preberite tudi LETNI HOROSKOP 2023 ZA VSA ZNAMENJA ZODIAKA