ASTRO PROFIL ZNANIH: IGRALKA GORKA BERDEN

Astro profil znanih: Igralka Gorka Berden, ki igra Gajo v seriji Sekirca v med in številne ostale zanimive vloge
Foto: Osebni arhiv

Astro profil znanih: Igralka Gorka Berden, ki igra Gajo v seriji Sekirca v med in številne ostale zanimive vloge

Predviden čas branja: 6 minut

Gorkino Sonce se nahaja v ribah, zato jo spremljata sočutje in sentimentalnost. Njen duh je izjemno požrtvovalen. Zaupa v univerzalno ljubezen in pogosto želi pobegniti kakršnikoli resničnosti tega sveta. Z lahkoto se zlije s situacijo, ker je prilagodljiva, nevsiljiva in plašna, če pa nanese, zna hitro, tekoče in prepričljivo izraziti svoje mnenje. Njena narava je sočutna, ljubeča in nežna, obožuje živali in zna pomagati ljudem v stiski. Odlikujejo jo metodičnost, idealizem in bogata domišljija. Na ljubezenskem področju je Gorka romantik, vendar na začetku ljubezenske zveze pogosto ne ve, kako se odpreti. Težko se odloči za poroko in družino, ko pa to stori, je zelo pripadna. Večkrat niha med idealizmom in realizmom, težje se sooča z resničnostjo.

Potrebuje svoj prostor, da deluje in se razvija v skladu z lastno notranjo naravo.

S Soncem v IX. Hiši se odlično znajde v znanstvenih diskusijah in raziskovanjih. Njeni ideali so zelo visoki, nadarjena je tudi za tuje jezike. Spremlja jo vzvišen in znanja željan um, ki je ves čas v akciji za iskanjem pravega smisla, skozi proučevanje meja, za dosego boljšega spoznanja sebe. Gorka je vitalne narave, spremljata jo uravnoteženost in nevsiljivost. S konjunkcijo med Soncem in Venero je prava usodna ženska, ki si jo še dolgo zapomnijo. Težko se upre lepoti in šarmu, umetnosti pripisuje velik pomen.

Astro profil znanih: Igralka Gorka Berden, ki igra Gajo v seriji Sekirca v med in številne ostale zanimive vloge
Foto: Osebni arhiv

Gorkina Luna se je ob rojstvu nahajala v znamenju bika, zato jo spremlja želja po užitkih, vedno zna poskrbeti zase in zadovoljiti svoje sladke potrebe.

Prepričana je vase, v svoje ideale in ima zelo močno voljo. V svojem delovanju zna biti zelo previdna, hkrati pa jo uporniška narava vodi k temu, da se drži svojih ciljev in principov. Ceni vse lepe stvari v življenju, še posebej gurmanske užitke, naravo, za katero se je sposobna tudi boriti, na področju zaščite okolja. Zelo rada ustvarja. Svojo umetnost odlično izraža v kuhinji, s svojimi sposobnostmi ustvarja hrano za oči. Ko je utrujena ali napeta ji odgovarja mirna in meditativna glasba, v kateri zna poiskati svoje bistvo.

S sekstilom med Luno in Venero je Gorka zelo prikupna, ljubezniva, nežna in prilagodljiva. Privlači jo umetnost in kulturna druženja ter umirjene, prijetne zabave. Z otroki je močno povezana in hrepeni po domačem urejenem ognjišču, ter ugodnem ozračju. Prijateljstva sklepa lahkotno, strast pa je nekoliko v ozadju.

Merkur ima Gorka v vodnarju zato v svojem življenju ves čas potrebuje dogajanje in spremembe, zato je ustaljen poslovni ritem zanjo preveč monoton.

Je inovator v mislih, besedah in dejanjih, potrebuje svobodo in neodvisnost. Privlači jo vse, kar je novo, drugačno in nenavadno. Humana načela in individualen pristop ji omogočata, da inicira projekte, ter se odlično znajde v intelektualnih diskusijah. Težko prenaša dolgčas, počasnost in labilnost. V takšnih situacijah postane nemirna in nervozna.

S trigonom med Merkurjem in Plutonom Gorko spremljata močan intelekt in globoka radovednost.

Je zelo močna oseba, kar odraža s svojim načinom komuniciranja. Na druge ima močan vpliv in zna biti s svojim prodornim pogledom zelo prepričljiva. Spremljajo jo predispozicije za vodenje in vladanje, saj zna s svojo prodorno naravo prepričati množico. Ker je dobra in kritična opazovalka, hitro prebere vsako zgodbo.

Z Venero v ribah je njena zunanjost čedna, lastnosti, povezane s čustvi so vztrajnost, neobčutljivost, praktičnost, resnost in zadržanost.

V življenju ima na ljubezenskem področju lahko nekaj ovir in težav, kljub temu da je že od otroštva bolj dozorela kot vrstniki. Ne izogiba se odgovornosti, niti težkim preizkušnjam. Svojim ciljem sledi, dokler jih ne uresniči, saj je zvesta in predana. Romantični vzgibi in nežni prijemi so zanjo ključnega pomena. Ko ljubi, ljubi z dušo in telesom, ter pripada v celoti, včasih se lahko preprosto zaljubi v ljubezen.

Astro profil znanih: Igralka Gorka Berden, ki igra Gajo v seriji Sekirca v med in številne ostale zanimive vloge
Foto: Osebni arhiv

Z Marsom v ribah je Gorka dovzetna, popustljiva do sebe in zasanjana.

Njene strasti so izrazite, zelo je gostoljubna in iznajdljiva. Njene iluzije so intenzivne in ljubljene osebe, ki je ne bo znala razumeti, enostavno ne bo prenašala. Odlično ji gre od rok načrtovanje jasnih in dokončnih ciljev v resničnem svetu. Spremlja jo tudi ustvarjalna domišljija, ki jo lahko kreativno izrazi z umetnostjo ali glasbo.

Trikotnik med Marsom in Uranom ji podarja izjemno energijo, ustvarjalne talente in zelo zanimivo življenje.

Spremlja jo privlačna energija, ki očara skoraj vse in ji omogoča, da se nahaja v središču pozornosti. S svojo impulzivno in pogumno naravo, ter vso energijo, ki jo premore, se spušča v tvegajoča raziskovanja za dobrobit skupnosti, s tem navdihuje tudi druge. Všeč ji je pozornost, ki jo prejema za svoja dejanja in dela. S tem priznanjem in spoštovanjem drugih hrani svojo dušo. Ne more in ne zna skriti svojih svojega počutja, zato ljudje vedno vedo, kaj se z njo dogaja. Osebna celovitost in čast sta ključna aduta, ki ji podarjata podporo.

Z Jupitrom v tehtnici zna Gorka uživati v življenju. Venomer je v iskanju pravice, v katero tudi popolnoma verjame. Je prava mojstrica, ko je potrebo oprostiti in ne kuje maščevanja in zamer. Filozofska, naklonjena in prijazna razširja svoja obzorja in raste z uporabo svoje dane sposobnosti, da se obdaja z drugimi in se ob tem dobro počuti. Ima sposobnost, da spodbudi druge k večjim prizadevanjem. Navdihuje jo ljubezen do lepih stvari in zanimanje za umetnost. Z občutkom za organizacijo in povečano potrpežljivostjo je Gorka v skupinskem delu zelo zaželen člen.

Pripravljeno za Govori.se