ALI ZNATE PREMAGATI PORAZ?

Ali znate premagati poraz?
Ali znate premagati poraz?

Ali znate premagati poraz?

Predviden čas branja: 3 minute

Pogosto se bojimo preizkusiti nove zamisli, nove podvige ali nenavadne pristope k reševanju težav, ker se bojimo neuspeha. Ta strah je preizkušnja. Nihče noče doživeti poraza, vendar nam noben podvig ne bo uspel, če se ga sploh ne bomo lotili, z vsakim poskusom pa tvegamo, da nam ne bo uspelo. Vsakemu od nas se je že kdaj zalomilo, ko je v življenju kaj poskusil storiti, toda učimo se iz svojih napak, nova spoznanja pa uporabimo za premagovanje ovir. Prvič, ko poskusimo nekaj novega, nam verjetno ne bo uspelo. Tudi takrat, ko imamo izkušnje in znanje, ne moremo biti vedno uspešni. Včasih se nam bo še vedno zalomilo, toda ne smemo dopustiti, da bi nas neuspeh prizadel.

Učimo se iz napak in priljubljene izkušnje uporabimo za premagovanje neuspehov.

Ali znate premagati poraz?

Vsi podvigi nam ne morejo uspeti. Radost uspeha se prepleta z grenkobo neuspeha. Toda neuspehe lahko spremenimo v uspehe, če z njimi opravimo konstruktivno. Imamo različne prednosti in pomanjkljivosti. Sprijazniti  se moramo, da ne zmoremo vsega. Neuspehi in porazi ne bi smeli povzročiti potrtosti in kesanja. Analizirajte razloge za poraz in ugotovite, kako ga lahko spremenite v uspešen podvig. Veliko razočaranje v poslu ali na drugih področjih življenja nam velikokrat vzame pogum in resno prizadene našo samozavest. Če takoj ničesar ne ukrenemo, se lahko začnemo smiliti sami sebi, se počutiti kot zguba in naše življenje postane nesrečno.

Vsi se lahko spet postavimo na noge in preženemo žalost, ki nas zajema, ko gre kaj narobe.

Ali znate premagati poraz?

Otipljive težave lahko odpravimo, prizadevati pa si moramo tudi premagati psihološko potrtost, ki nam krade moč in energijo. Ko nas zagrne črna žalost, ji ne moremo dovoliti, da bi nam vzela upanje. Svetlo sonce še vedno sije. Temni oblaki ga skrijejo samo začasno. Mogoče smo zaradi megle tuje zavisti pozabili, da za vsakim oblakom posije sonce.

Mogoče smo preveč previdni zaradi smodečega se besa ali pa povsod vidimo rdeče luči. Ko boste premagali svoje težave, v sebi spet prebudili bleščečo moč in odločnost, ki nam bosta pomagali preskočiti temna brezna na poti do naših ciljev, in spremeniti barvo našega življenja iz temno sive v lesketajočo se zlato.