SARKAZEM IN NEPRIJAZNOST STA ODRAZ NOTRANJIH TEŽAV

Sarkazem in neprijaznost odražata notranje nezadovoljstvo
Unsplash.com

Sarkazem in neprijaznost odražata notranje nezadovoljstvo

Predviden čas branja: 4 minute

Sarkazem in neprijaznost delujeta kot nespoštovanje in omalovaževanje sogovornika. Toda to ni samo problem lepega vedenja, temveč je tudi pokazatelj notranjih problemov, ki povzročajo take značajske lastnosti. Nezadovoljstvo s trenutno situacijo in splošno doseženim v življenju proizvede zavist do drugih, ki delujejo bolj uspešno in zadovoljno. Vendar pa za vašo trenutno situacijo ne morete kriviti nikogar drugega razen sebe, ker samo vi kreirate svojo usodo, drugi pa so tu samo, da se vklopijo v skladu z vašimi željami.

Drugi razlog za sarkazem je lahko tudi povsem nasproten, omalovaževanje sogovornika zato, ker ni tako uspešen kot mi.

Večina ljudi ne ve, kako nastanejo življenjske izkušnje in drugim prepuščajo, da jim vodijo življenje in zato je bolje, da jim pomagate, ter da jim objasnite, da njihove misli določajo njihova izkustva. Vsak človek, ki prevzame polno kontrolo nad svojim življenjem hkrati pomaga tudi nam in na ta način bomo vsi skupaj hitreje napredovali in se razvijali. Ni razloga, zaradi katerega bi nekomu zavidali, ker je samo vaša odločitev, kaj boste dosegli v življenju.

Sarkazem in neprijaznost odražata notranje nezadovoljstvo

Zavidati drugemu nek dosežek je lastnost, s katero prikrivamo lastno lenobo.

Ne bodite leni, zato ker imate vsa orodja, ki so potrebna, da tudi sami uspete, v čemer hočete. Ne razmišljajte o neuspehu, ker sami veste, da to ni dobro. Toda ne skrbite, saj ima to lastnost  dosti ljudi. Za razliko od večine pa vi veste, kako jo premagati. Razmišljanje o neuspehu je navada, ki nam je praktično prirojena. Njen vzrok se nahaja v strahu pred prihodnostjo, točneje v strahu pred neznanim. Svoje prihodnosti ne moremo predvideti in drži tudi , da smo mi tisti, ki jo določamo, lahko pa nam prinese cel niz pasti in problemov, prav tako pa nam lahko prinese tudi kup radosti, uspeha in sreče.

Celo življenje je ena velika šola skozi katero se učimo in se oblikujemo, ne glede na to ali veste ali pa ne veste, da ste sami kreatorji svojega življenja. Vse, kar se zgodi v življenju je samo še ena izkušnja in ne glede na to, ali je za nas prijetna ali neprijetna. Vse, kar vas obkroža je v skladu z vašimi mislimi, še posebej s tistimi, ki so zacementirane globoko v vaši podzavesti.

Nosite tolikšno moč, da lahko premikate gore, samo če boste sebe dovolj močno v to prepričali.

Sarkazem in neprijaznost odražata notranje nezadovoljstvo

Ne dovolite, da vas zaskrbi karkoli, kar nekdo izgovori ali vas na sarkastičen način užali. Obstajata samo dve naravni reakciji; če gre za nekaj, kar se da spremeniti, potem to naredite, če pa je trenutni tok dogodkov tak, da ga je nemogoče spremeniti, potem je to posledica vaših prejšnjih pogledov. Sprejmite to in se naučite nekaj novega iz te izkušnje. Preteklosti se ne da spremeniti, ampak je vseeno dobra, ker nas je nečesa naučila.

Zamujene priložnosti ne pomenijo, da morate zamuditi tudi tiste, ki so tik pred vami, pomanjkanje znanja ne pomeni, da ga ne morete pridobiti,  izgubljena leta pa niso nič v primerjavi tistim, kar dosežete v letih, ki so pred vami. In nehajte sanjariti, ker sanjarjenje s seboj nosi etiketo ;ne pričakujem in zato bo podzavest to, o čemer sanjate ignorirala. Jasno določite, kaj hočete doseči, osredotočite se na to, pozabite na tisto, kar je bilo in uživajte v uresničevanju svojih ciljev.