PRISLUHNITE SEBI IN DRUGIM HKRATI

Razplet, v katerem se strinjata obe strani je najboljša rešitev
Razplet, v katerem se strinjata obe strani je najboljša rešitev

Razplet, v katerem se strinjata obe strani je najboljša rešitev

Predviden čas branja: 4 minute

Razplet, ki pomeni zmago za oba, je tak, sta oba partnerja prepričana, da sta dobila, kar sta želela, ne da bi se jima bilo treba čemu odpovedati. Namesto da bi bil izid v skladu s scenarijem ;ali, ali;, upošteva scenarij ;in,; Mnogim se zdi večji izziv, kot v resnici. Razlog, da  toliko ljudi meni, da je tak izid nemogoč, je prepričanje, da se stališča, kadar se pri partnerjih razlikujejo, tudi medsebojno izključujejo. Vsekakor pa se ne. Ni nujno, da bi nasprotna stališča zanikala drug drugega.

Če ima eden rad džez, drugi pa rap, to ne pomeni, da lahko posluša glasbo le eden.

Prav tako ne, da je ne sme nobeden. Pomeni pa, da morata poiskati način, da bosta poslušala glasbo oba in pri tem uživala. Če ste se pripravljeni pogajati tako, da zmaga pripada obema, vedno obstaja pot, da sta srečna oba. Tovrstno pogajanje je za nekatere lahko izziv, saj je večini všeč, če imajo prav, in raje zmagujejo, kakor da bi dopustili partnerjevo stališče. Za mnoge sklepanje kompromisov pomeni, da so šibkejšim ali manjvredni  od svojega nasprotnika.

Pomeni, da se odpoveste vsemu, kar hočete, in se zadovoljite z nečim manj od tistega, kar ste si prvotno zaželeli.

Razplet, v katerem se strinjata obe strani je najboljša rešitev

Toda v pogajanju z zmagovalnim izidom za oba ni popuščanja, saj sta oba zadovoljna, da sta dobila tisto, kar sta hotela. Da bi bila zmagovalca vaših pogajanj oba, se morata najprej naučiti spoštovati potrebe in želje svojega partnerja. Kar si vaš partner želi in potrebuje, ni nič manj ali bolj pomembno, kakor kar si želite ali potrebujete vi.

Če takoj razvrednotite vsebnost tega, kar vaš partner potrebuje ali želi, začenjate zavzemati nasprotna pola, še preden daste situaciji priložnost, da harmonično zaživi. K pogajalski mizi boste morali pristopiti s pripravljenostjo poslušati, kaj vam ima povedati partner. Če ste tako osredotočeni na svoje želje, ne boste mogli slišati tistega, kar želi. Otrpnili boste znotraj parametrov svojega položaja in ne boste mogli odpreti ušes ali uma za nove, drugačne možnosti.

Iskreno si morate želeti, da bi razrešili vprašanje in stopili iz slepe ulice.

Razplet, v katerem se strinjata obe strani je najboljša rešitev

Ta želja vam bo odprla oči, da boste zagledali novi vzorec ;najine poti;  v nasprotju s ; tvojo potjo; ali ; mojo potjo; Pogajanja z zmagovalnim izidom za oba ni tako težavno, kot morda mislite. Od tam, kjer ste, do tja, kamor želite prispeti, vas bodo privedli določeni koraki. Prvi korak za vas in vašega partnerja je, da si razkrijeta svoje potrebe ali želje. Oba položita dejstva na mizo in se prepričata, ali se ujemajo. Če se, imate izid že na dlani. Če se ne, boste morali preiti na naslednji korak. Drugi korak je ocena vaših skupnih želja glede izida položaja.

Z ugotovitvijo se bosta morala povsem strinjati oba.

Ključnega pomena je, da odkrijete tisto, česar si resnično želite tako vi kot partner. Tretji korak je razgrnitev, kdo želi kaj in zakaj, ter razprava, kako uresničiti želeni izid, ki je želja obeh. Ključno vprašanje, ki ga je treba prestaviti je; Kaj lahko storiva, da boš ti imel, kar si želiš, in jaz, kar si želim? Z odgovori se približujete dejavni rešitvi, ki bo primerna za oba. Vsak par ima žarišča. Če pa boste vedeli, kaj jih razžarja, in se o rešitvah pogodili vnaprej, vam bo izhod iz nenehne slepe ulice lažji in imeli boste možnost, da svojo energijo porabite za ustvarjanje svojega razmerja.