PARTNERSTVO JE IZBIRA, NE PA PRISILNA ODLOČITEV

Partnerstvo naj bo izbira, ne pa prisilna odločitev
Partnerstvo naj bo izbira, ne pa prisilna odločitev

Partnerstvo naj bo izbira, ne pa prisilna odločitev

Predviden čas branja: 4 minute

Ljubezenske pesmi govorijo, da ljubezen pletejo prsti usode. Iz pesništva izvemo, da je ljubezen večno nerazumljiva skrivnost, ki zaide k nam kot dim in ravno tako muhasto izgine. Prijatelji nam morda govorijo, da je za to, da najdemo ljubezen, odločilen pravi čas, reklame pa namigujejo, da večno ljubezen lahko najdemo tako, da vozimo privlačen avtomobil, nosimo prava oblačila ali imamo biserno bele zobe, čudovito dišeče lase. Vse to vas lahko kar precej zmede.

Kljub temu pa skrivnost, kako najti pristno ljubezen, ne leži v vaši omarici z zdravili niti v rokah usode in časa.

Prebiva v vaši zavesti. Ljubezen se ne zgodi kar tako. Treba jo je ustvariti ravno tako kot kar koli drugega. Da bi v svojem življenju ustvarili ljubezen, je potrebno vedeti, kaj morate imeti v sebi, da sprožite njen tok. Da partnerstvo iz oddaljene želje spremenite v resničnost, obstaja nekaj korakov. Če jih boste izvedli, boste svoje iskanje ljubezni iz igre na srečo spremenili v zavestno igro z vzroki in posledicami. Pred odločitvijo, ali boste partnerstvo sprejeli za svoji izbiro, je dobro, da najprej natančno razumete, kaj je resnično partnerstvo.

To je zveza med dvema bitjema.

Partnerstvo naj bo izbira, ne pa prisilna odločitev

Partnerstva vseh vrst nastajajo, kadar oba človeka verjameta, da jima združitev energije, talentov in sredstev prinaša večjo korist, kakor da ostaneta sama. V ljubezni se partnerstvo porodi, ko se dva združita, da bi ustvarila novo resničnost. Ko si stopita naproti in se povežeta v telesnem, čustvenem, duševnem in duhovnem smislu, se začneta odmikati od samostojne resničnosti, kateri vlada ; jaz; prispevata k večji celoti, ;midva;. Noben jaz ni zatrt, marveč se v zlitju z drugim poveča in poudari. Postati ; midva; pomeni oblikovati moštvo, ki namerava prepotovati življenje skupaj, z združenimi močmi. Partnerstvo ima dobre in slabe strani.

V vašem življenju lahko povzroča tako dobre kot slabe spremembe in od vas zahteva, da med temi nasprotji najdete ravnotežje.

Pozitivna stran so seveda srčki in rožice, ki jih vidite v filmih in o katerih berete v ljubezenskih romanih. To je čudoviti val adrenalina, ki ga prinaša zaljubljenost, občutek, da ste ljubljeni, ki vam povzroča vrtoglavico, metulji, ki vam prhutajo v želodcu, kadar zaslišite ljubljeni glas, in topel val varnosti, ki ga začutite, kadar se vam on ali ona nasmehne z nasprotnega konca prostora, prepolnega ljudi. Za večino je glavna prednost partnerstva ta, da ne bodo več sami, ker bodo imeli nekoga, s katerim bodo lahko preživljali čas in si delili življenje.

Partnerstvo naj bo izbira, ne pa prisilna odločitev

To prinaša nekaj čudovitih ugodnosti, imate nekoga, ki vas ljubi, ki vam posveča pozornost, skrbi za vas, vam je družabnik, počne stvari skupaj z vami in v splošnem delu dela življenje zabavnejše.

Partnerstvo vam lahko daje oporo, kadar jo potrebujete, spodbudo, kadar ste boječi, in vas opogumlja, kadar izgubite zaupanje vase. Njegova slaba stran pa je zrcalno nasprotje njegove poglavitne prednosti; Nič več ne boste sami. Niste več neodvisni, niste več samostojni. Ukvarjati se boste morali z razlikami med seboj in svojim partnerjem, v slogu, tempu, načinih sporazumevanja, navadah in posebnih nagnjenih, z vsakdanjimi življenjskimi stvarmi, ki so povezane z drugim človekom. Vaš partner ima navsezadnje zamisli, občutja, navdihe, navade, domislice in vprašanja, ki jih morate enako spoštovati kot lastne.  Z DRUGIMI BESEDAMI, V ŽIVLJENJU MORATE NAREDITI PROSTOR ZA ŠE ENO ČLOVEŠKO BITJE.