OSNOVNA ABECEDA ASTROLOŠKE NATALNE KARTE

Kaj vam pove osnovna abeceda astrološke karte?
Kaj vam pove osnovna abeceda astrološke karte?

Kaj vam pove osnovna abeceda astrološke karte?

Predviden čas branja: 7 minutes

Verjetno ste že skoraj vsi izmed vas slišali za Astrološko natalno karto, ali pa ste se celo odločili za njeno izdelavo. [Natalna karta] oziroma osnovna abeceda astrološke karte je stanje planetov ob našem rojstvu, ki nas vodijo v življenju vsak s svojo zgodbo, na določenih področjih. Dopolnjujejo se z raznimi aspekti, ki nam pričarajo zadovoljstvo ali nezadovoljstvo. Vaša [Astrološka karta] je vaš zemljevid.

Da boste dobili boljšo predstavo, kaj določeni planeti pomenijo v vaši natalni karti, smo vam pripravili kratek pregled osnovnih elementov astrološke natalne karte, ki nudi vpogled v vašo dušo.

Osnovna abeceda astrološke karte in planeti

Kaj vam pove osnovna abeceda astrološke karte?

ASCENDENT
»Kako odreagiram v novi situaciji«

Podznak ali ascendent je poleg Sonca in Lune najpomembnejši faktor astrološke natalne karte. Je tisto znamenje, ki je v trenutku našega rojstva na vzhodnem delu neba, je tudi vrh ali konica prve od dvanajstih astroloških hiš karte. Za določitev oziroma izračun moramo poznati točno uro in minuto ter geografsko širino in dolžino kraja rojstva. Splošno gledano ascendent opisuje telesni videz, človekov karakter, obnašanje in način vstopa v okolje in kako ga doživljajo drugi.

LUNA
»Moja čustvena dojemljivost«

Simbolika Lunine globine se kaže preko naših čustev, ljubezni, kakor tudi straha in sramu. Vse glavne lastnosti Lune, katere nam razlaga astrologija, kot so prebujanje duše, romantika, požrtvovalnost, skrb in brezpogojna ljubezen, izhajajo iz legend in mitov. Vpliva na vse vaše vsakodnevne aktivnosti. Pri ženskah razkriva njen odnos do lastnega telesa, pri moškem pa predstavlja njegov ženski del osebnosti oziroma tip ženske katere ga privlačijo. Preko Lune se razkrivajo tudi vse pomembne ženske v življenju moškega.

SONCE
»Moje glavne karakteristike.«

Astrološki simbol Sonca je krog s točko v sredini. Točka v sredini kroga predstavlja center iz katerega vse izvira in v katerega se vse nazaj vrne. Če bi se vsak dan spomnili, da se vse vrti okoli Sonca, bi razumeli, da je naše življenje le nenehna menjava energije in da se nič ne zgodi, kar ni v Vesolju potrjeno. V trenutku človekovega rojstva se je Sonce znašlo v enem od ozvezdij in v eni izmed astroloških hiš in začenja svoj dialog in sodelovanje s ostalimi planeti. Kvaliteta znamenja v katerem se nahaja Sonce v našem horoskopu, ni nekaj kar je samo po sebi umevno, niti ne pomeni, da lahko postanemo resnično takšni, kot je znamenje v katerem se nahaja naše Sonce.

MERKUR
»Kakšna je moja komunikacija«

Merkur je kot planet, povezan z umom, radovednostjo, ker pa je tudi planet mladine, ima težave z koncentracijo in pozornostjo. Je planet širine in raznolikosti, manj pa globine, zato vlada zgodnjemu izobraževanju, resni študij pa prepušča drugim planetom. Merkur je tudi naš glas in vse, kar je povezano s pisno in govorno besedo o čemer govori [osnovna abeceda astrološke karte].

MARS
»Kako se odzovem na akcijo«

Mars po svoji astrološki simboliki v vašem horoskopu predstavlja seksualnost, fizične aktivnosti, akcije, šport in začetke vseh začetkov v življenju. Pri človeku Mars vpliva na njegovo akcijo in dejanja, konflikte s samim seboj in z okoljem. Določa strastno in aktivno doživljanje vsake misli, čustva, želje in potrebe. O čemer govori [osnovna abeceda astrološke karte].

Natalna karta
Natalna karta

VENERA
»Moje čustvene preddispozicije«

V grški mitologiji je Venera, boginja ljubezni Afrodita, iz njenega imena pa izhaja samostalnik “afrodizijak”, ki pomeni spolno poživilo. Venera je ženski planet in vlada svetu ljubezni in želja. Po njeni zaslugi začutimo veselje, vznesenost, poželenje in užitek v spolnosti. Venera je bila najlepša med boginjami in je bila zato zaščitnica lepote in ljubezni. V zdravstvenem smislu Venera upravlja z našim grlom in z jajčniki, želodcu, ledvicam in črevesju. Venera vlada tudi druženju, srečanjem, zarokam, porokam in vsakovrstnim zvezam, govori pa tudi o vaših ljubeznih zunaj romantičnih zvez, na primer o družini in tesnih prijateljih.

JUPITER
»Koliko sem v resnici vredna.«

Jupiter je simbol modrosti in idealov, pozitivnega odnosa do življenja, optimizma, potrebe po pomoči in reševanju nemočnih in revnih. Jupiter predstavlja vrhovnega sodnika. Ena od njegovih glavnih nalog je, vendar jo nerad opravlja, soditi človeku, ki je kršil obstoječi zakon. Čeprav ve, da je nekdo storil kaznivo dejanje, skuša Jupiter poiskati razumevanje zan. Jupiter je planet z najboljšim vplivom in njegova dobrota je brezmejna. Posamezniku podarja visok intelekt in filozofski pristop k življenju. Jupiter je bog denarja, bogastva, blagostanja, materialnih dobrin, velikega ekonomskega in materialnega napredka in razvoja.

SATURN
»Moja poslovna etika«

V svojem življenju mora človek postaviti okvirje znotraj katerih se giblje, sicer lahko vse svoje življenje večno le godrnja kako je nesrečen in kako hrepeni po tistem, kar nima. Tako lahko izgubimo kompas za vse dobre stvari in dobrine, ki jih že imamo, in zaradi dreves ne vidimo gozda. Zato je planet Saturn v naši natalni karti. On ima ključe vaše karme, vašega dostojanstva in vaše etike. Pomaga vam izboljšati naše življenje, in vam dovoli iti v prihodnost šele takrat, ko opravite vse izpite iz prejšnjih življenj. Če združimo izkušnje iz prejšnjih življenj in modrosti, ki nam jih astrologija ponuja preko simbolike Saturna, bomo veliko lažje dosegli harmonijo med našimi sposobnostmi in našimi potrebami. Karma želi, da sprejmete Saturna kot vašega učitelja, pa čeprav se ga drži vzdevek »učitelj-mučitelj«, ker je neizprosen, in vas zruši brez usmiljenja.

URAN
»Moje svobodne potrebe«

Uran je bil prvi od treh odkritih planetov iz družine trans-personalnih planetov. Skupaj z Neptunom in Plutonom, Uran predstavlja astrološko trojstvo. Njihovo simboliko povezujemo s civilizacijskim in kulturnim razvojem na našem planetu, ker vplivajo na transformacijske spremembe znotraj družb in generacij. Zato jih tudi imenujemo generacijski planeti.

Kaj vam pove osnovna abeceda astrološke karte?

PRIMER ASTROLOŠKE NATALNE ANALIZE

NEPTUN
»Moj idealizem.«

Neptun vlada vsemu, kar vam pomaga, da zbežite od realnega sveta, predvsem drogam, narkomaniji, alkoholizmu, namišljenim bolnikom, hipnozi in vsemu nematerialnemu in nenormalnemu. Z njegovo pomočjo bežite v tako imenovano idealno življenje ter okoliščine, ki so del iluzije in Neptunove zamegljenosti nad situacijo, v kateri se nahajate. Pomaga vam pri vaši ustvarjalnosti in spodbuja vašo domišljijo.

PLUTON
»Moje skrite misli in želje.«

Pluton ni le slab ampak predstavlja tudi sposobnost zdravljenja. Vse tisto, kar je skrito, osvetli in odkrije, zato ga povezujemo s psihoterapijo in raziskovanjem. Pluton želi odstraniti vse bolno in le to nadomestiti z novim. Deluje vedno takrat, ko se vam zdi, da ste presegli nemogoče ekstremne situacije. Po začetnih bolečinah Pluton, poskrbi za popolno preobrazbo, na različnih področjih. Deluje počasi, previdno in dokončno.

Vas zanimajo podrobnosti vaše Natalne karte? Preverite cenovno ugodno možnost!

Ali lahko s pomočjo Astrološke natalne analize pridobite kakšen odgovor o sebi?

S pomočjo Astrološke natalne analize na naši spletni strani lahko pridobite številne odgovora na svoja vprašanja.