Vpliv Lune, ste kdaj razmišljali, da bi bilo veliko lažje, če bi lahko vsakodnevno dogajanje predvideli naprej?

Vpliv lune na vas. Odlično bi bilo, če bi ob določenem času počeli tisto, kar je najbolj priporočljivo. Življenje je nepredvidljivo in polno presenečenj, zato to žal ni mogoče. Lahko pa preverite vpliv lune, kje se nahaja luna in kakšen je njen položaj, saj si lahko s tem olajšate veliko pomembnih in manj pomembnih situacij.

Da se boste lažje znašli med vplivi lune, preberite kratko razlago vplivov in opravil, ki jih je v določenem času smiselno opravljati oz. prestaviti.

NARAŠČAJOČA LUNA – VPLIV LUNE

Z naraščanjem lune se večata dovzetnost in motivacija. Žal postanemo dovzetni tudi za sladkosnednost, kar se večinoma takoj pozna. Zato je v tem času smiselno, da se nekoliko bolj nadziramo na tem področju. Večina odločitev, ki jih boste sprejeli v tem obdobju, se bo rešila v pozitivni smeri. Delo, ki ga boste v tem času začeli, bo končano v pravem času, saj bo dovolj motivacije.

Prehranjujte se nizkokalorično hrano, posezite po sadju in zelenjavi, še posebej zelenih barv. Zdaj namreč vaše telo bolje izkorišča vitalne snovi. Tudi koža hlepi po hrani. Kreme in masaže z aromatičnimi olji negujejo in poskrbijo za globinsko sprostitev.

Skrivnostnemu delovanju lune pripisujemo veliko pomena.
Luna in počutje. Kdaj je priporočljivo obiskati kozmetični salon ali frizerja.

POLNA LUNA

Skrivnostnemu delovanju lune pripisujemo veliko pomena. Ob polni luni se poveča število prometnih nesreč, umorov in samomorov, mesečniki, pijanci in narkomani blodijo po ulicah. Nujna pomoč, gasilci in policija pa prejemajo več klicev. K sreči niso vsi učinki polne lune slabi, takrat se rodi več otrok, igralniški dobitki, umetniki obiskujejo muze. Ustvarjalnim ljudem pa se utrnejo najbolj genialne ideje.

Vendar, ali vse to resnično drži?

Razširjeno je prepričanje, da se ob polni luni poveča število samomorov, vendar statistika tega ne potrjuje. Od osemnajstih večletnih študij, ki so obravnavale povezavo med polno luno in številom klicev nujne medicinske pomoči, jih petnajst ni potrdilo te povezave. Bežen pogled na množico študij pokaže, da večina raziskav povezavo zavrača, vseeno pa zgolj na tej osnovi ne moremo dobiti zanesljivega odgovora. Še ena od racionalnih razlag pravi, da ljudje ob polni luni dogajanja opazujejo pozorneje kot sicer, zato se jim dozdeva, da mora obstajati nekakšna povezava. Če gre nekaj narobe, iščemo razlog, in če na nebu sveti polna luna, smo prepričani, da smo ga odkrili. Starodavne kulture so svoje življenje v precejšnji meri usklajevale z luninim ciklom.

Polna luna naj bi povzročala tudi zastajanje vode v telesu. Nekaterim ljudem otekajo okončine in obraz. Zato je v tem obdobju smiselno uživati živila, ki pripomorejo k odvajanju vode, npr. beluše.

VPLIV LUNE – TRDITVE NAŠIH BABIC IN DEDKOV

  • če se želi do naslednje polne lune zavarovati pred nesrečami, mora moški luni trikrat dvigniti klobuk v pozdrav, ženska pa se ji prikloniti,
  • če pokažete polni luni kovanec, in sicer s stranjo, na kateri je zapisana vrednost, boste imeli vedno polno denarnico,
  • kdor vsaj enkrat ne nazdravi polni luni, ne zasluži sreče (grška zdravica),
  • kdor ob polni luni pije alkoholne pijače, ne pozna meja,
  • če si ženska umije obraz z vodo, v kateri se je čez noč ogledovala polna luna, si bo zagotovila božansko lepoto.

Verjeti ali ne, je popolnoma vaša odločitev, zagotovo ste pa že kdaj opazili, da ste se v času polne lune počutili drugače kot običajno.