LUNINE MENE IN VNOS HRANE TER TEKOČINE

Luna je zelo močno usklajena z življenjem, tako z živo kot neživo naravo. Vpliva na telo, počutje in naše navade, povezane s prehranjevanjem, kar so verjeli že stari Rimljani, če poslušate svoje telo in upoštevate energijo luninih men, pa boste vse to potrdili tudi sami!

SONCE IN LUNA OB MLAJU

Če upoštevamo lunine mene, sta Ob mlaju Sonce in Luna na isti stopinji nebesne dolžine. V tem času je dobro omejiti porabo kaloričnih jedi, saj se telo želi prečistiti, želodec pa umiriti. To je dober čas, da očistite svoje telo in duha. Ob postenju pijte veliko vode, da boste odplavili strupene snovi iz organizma ter sadnih in zelenjavnih sokov, da dobi vaše telo dovolj hranilnih snovi. Postenje je odličen korak za zdravje, obenem pa vam bo pomagalo izgubljati kilograme. Priporočljivo je pitje nesladkanih čajev ali sveže stisnjenih sadnih in zelenjavnih sokov. Če lahko, se izognite trdni hrani. Telo bo to tekočino pospešeno izločilo skupaj s strupi, ki se v tem času najlažje izločijo.

Telovadba v času Polne lune bo zmanjšala vaše napetosti in vam podarila moč.

KO SE LUNA VEČA – LUNINE MENE

Ko prične Luna rasti boste čutili več vitalnosti.  Če želite recimo opustiti škodljivo razvado, spremeniti prehrano ali pričeti redno telovaditi, storite to v teh dneh. Med rastočo luno ni varno hujšati, saj telo potrebuje večjo količino hranljivih snovi kot običajno. V tem obdobju lahko vaše telo malce nabrekne, saj se voda takrat bolj zadržuje v telesu. V teh dneh se z energijo lune telo izgrajuje, zato težite k povečanemu vnosu hrane, še posebej manj kalorične. Pozorni bodite, da v teh dneh hrana, ki jo zaužijete vsebuje veliko vitaminov, mineralov, beljakovin in koristnih maščob. Pozorni bodite tudi na količino zaužite hrane, da se ne boste prehitro zredili.

Lunine mene in njihov vpliv na telo in počutje.
Ste opazili, da lahko v času polne lune izgubite več kilogramov kot običajno?

POLNA LUNA

Polna luna povečuje raven tekočin v telesu. Že od nekdaj je znano dejstvo, da je ob polni luni dobro hujšati, kar sicer na nek način drži, vendar se je potrebno zavedati, da telesu takrat ne smemo odvzemati tekočin. Kratkotrajno stradanje, pri katerem izgubljamo le vodo, je lahko ob polni luni celo škodljivo. Če se odločimo hujšati s stradanjem, storimo to raje v času ko telo potrebuje manj hrane. Uživajte predvsem zeleno in rumeno zelenjavo. V tem času zmanjšajte vnos hrane in tekočin, še posebej pa bodite previdni pri pitju alkoholnih pijač, saj se alkohol hitreje absorbira in se nanj odzivate bolj intenzivno.

KO SE LUNA MANJŠA

Ko Luna upada boste potrebovali počitek, meditacijo in poglobljeno razmišljanje. To je obdobje primanjkljajev. V teh dneh telo ne potrebuje toliko hrane kot v času rastoče, hrane telo več tudi izloči. Kljub temu jejte manj kot običajno, še posebej če želite shujšati brez skrbi za negativen vpliv na zdravje in počutje. Hrana naj bo čim bolj tekoča, zato izbirajte sadne in zelenjavne napitke, juhe, enolončnice.

PREVERITE VPLIV LUNE