Retrogradni Jupiter prinaša analiziranje

Retrogradni Jupiter – Jupitrova retrogradnost se pojavi vsaj enkrat letno, traja približno 120 dni. Predstavlja prijaznost, poštenost, pravičnost, pozitivne lastnosti in srečo. V času svoje retrogradnosti vam podarja čas za preverjanje in analiziranje informacij, stališč, usmeritev in vrednot.

Jupiter je planet, ki se ukvarja z ekspanzivnostjo in razmišljanjem o širši sliki.

Je pozitiven planet, zato tudi njegov retrograden vpliv na vaše znamenje ne bodo tako oster, kot ga povzročajo nekateri drugi planeti v času svoje retrogradnosti. Jupiter v celoti obravnava peto, sedmo in deveto hišo. Najbolj ugodno vpliva na rojene v znamenju strelca in rib. Najmanj ugoden pa je njegov vpliv za device in dvojčke.

V smeri direktnega gibanja je Jupiter simbol modrosti, inteligence in sreče. Retrogradni Jupiter pa je enakovreden preizkušanju moči. Tisti, ki ste rojeni pod okriljem retrogradnega Jupitra, ste sposobni opravljati vse tiste naloge, ki jih običajna oseba ni zmožna popeljati do konca. Takšni ljudje dosegajo slavo in spoštovanje pri opravljanju neobičajnih nalog skozi svoje življenje. So vizionarji, ki so sposobni doseči svoje cilje ne glede na situacije in nemogoče pogoje.

blankDa boste lažje premagali njegovo retrogradnost

…se skušajte v tem obdobju osredotočiti na točke sreče, ki se pojavljajo in ujemite tisto priložnost, za katero ste prepričani, da jo lahko popeljete do konca. V tem obdobju so za boljše delovanje imunskega sistema priporočljivi posti, še posebej v kombinaciji z ugodno luno.

Vpliv retrogradnega Jupitra se običajno občuti bolj na družbeni kot na osebni ravni. Vendar vsem posameznikom, ki imajo poudarjeno znamenje strelca in rib, prinaša številne spremembe, saj je njun vladar, ki ju preko lekcij uči napredovati.

Planet Jupiter obljublja velike sanje, vendar so te sanje v času retrogradnosti zelo nerealne, lahko celo zavajajoče. Pričakovanja in hrepenenja po boljši in lepši prihodnosti se bodo povečala. Vendar to ni zagotovilo za uspeh ali napredek brez vloženega truda. Na področjih, ki so v domeni Jupitra. V obdobju retrogradnosti ne pričakujte večjega razvoja, napredka ali pozitivnih razpletov.

Njegovo gibanje pa prinaša tudi nekaj pozitivnih iztočnic.

Sedaj lahko požanjete sadove preteklega dela in uživate v nagradah, če ste v preteklem obdobju dovolj trdo delovali. Hvaležni boste za vse, kar prihaja v vaše življenje in s sočutno noto boste veliko lažje reševali morebitne napetosti v odnosih.

Posebno pozornost je potrebno v tem času nameniti načrtovanju študija ali potovanja, saj lahko pride do napačnih odločitev, za katere boste v danem trenutku popolnoma prepričani da so najboljše. Je pa to obdobje tudi dobra priložnost za razmislek o osebnih moralnih vrednotah in o spremembah, ki bi jih lahko naredili. Lahko se zgodi tudi, da boste doživeli nepričakovane in nenavadne spremembe, katerih pomena ne boste takoj zaznali. Bodite pozorni, da ne kršite nobenega zakona.

To je odličen čas, za razmišljanje o različnih vidikih življenja, kot so višji namen, morala in vrednote ali etika. Morda vam bo to vzelo več časa. Vendar boste s pomočjo retrogradnega Jupitra odkrili, zakaj ste bili v preteklosti nemočni in kaj je potrebno narediti, da bi popravili nekatere napake.

Ta vpliv je malce podoben Saturnu v retrogradnem gibanju, edina razlika pa je v tem, da Saturn ne ponuja ničesar novega. Jupiter pa prinaša drugačen pogled na življenje, zaradi katerega se ljudje počutijo, kot da rastejo. Močno vpliva na to, kaj se dogaja v vašem notranjem svetu, prav tako se dotika vaših želja.

Prinaša tudi občutek strahu pred neuspehom, kar vas vodi v odločitev, da za svoj uspeh delate še bolj trdo in vztrajno. Jupiter v retrogradni smeri kaže pot da spregledate, kaj si resnično želite in da se soočite s težavami, ki vam stojijo na poti do uspeha. Njegov vpliv nikakor ne pomeni obdobja smole, neuspeha v šoli ali na delovnem mestu., ampak prinaša možnosti, zgrajene na podlagi temeljev preteklih lekcij in izkušenj.

To je obdobje velikega osebnega razvoja in tudi dobra priložnost, da izboljšate svojo prehrano.

Pravzaprav je Jupiter v retrogradni obliki zelo ugoden za diete. Zato bi bilo dobro v tem času očistiti telo ali izgubiti kakšen kilogram. Čeprav pravočasno ne dobite tistega, kar si želite, vam bo v tem obdobju uspelo pridobiti velike stvari, včasih zelo nepričakovano.

Med tem tranzitom ne silite ničesar in nikogar, zato takrat, ko stvari ne delujejo, preprosto zaupajte, da se bodo rešile, ko bo pravi čas za to.

Vas zanima, kje se nahaja vaš Jupiter?