OSMA HIŠA V ASTROLOGIJI JE TEMPELJ SKRIVNOSTI IN GLOBINE

Kaj predstavlja v astrologiji 8. hiša?
Kaj predstavlja v astrologiji 8. hiša?

Kaj predstavlja v astrologiji 8. hiša?

Predviden čas branja: 4 minutes

Osma hiša v astrologiji vsebuje vaše najgloblje, najtemnejše skrivnosti. Poleg spolnosti predstavlja tudi smrt, transformacijo in tabuje. Osma hiša v astrologiji je prav tako hiša okultnega. Vlada skritim odgovorom o tem, zakaj obstajamo, zakaj smo se rodili, zakaj umremo. Simbolizira vrata v kolektivno modrost. Njena energija nas usmerja, da se moramo v življenju sprostiti in izgubiti, pri čemer moramo imeti v mislih končni cilj, da se transformiramo in napredujemo proti svojemu največjemu potencialu. Opuščanje nečesa običajno spremljajo muke in žalosti, vendar je pomembno dati stvarem priložnost, da gredo naprej, da napredujemo v nekaj novega.

Duhovni razvoj skozi osmo hišo dosežemo s stvarmi, ki jih opustimo v smeri da zgradimo nove.

Čeprav se sprva zdi kot boleče slovo, nam osma hiša vrne energijo, ki smo jo opustili, a spremenili. Spolnost, ki spada v domeno osme hiše je dejanje, ki je v bistvu duhovno, v najčistejšem pomenu je vir in izvor življenja. Je posledica globoke vezi med dvema in meji že na spiritualnost. Osma hiša vlada seksu, ki je kot instrument za vstop v višje nivoje in preseganje lastne individualne eksistence. Zlitje z drugo osebo v spolnem aktu je preobrazba in sprostitev energije.

Kaj predstavlja v astrologiji 8. hiša?

Osma hiša vlada tudi dediščini in premoženju tistih, s katerimi ste povezani. Te dediščine lahko izvirajo iz tega ali prejšnjega življenja in jih je treba obravnavati kot poskus vesolja, da ustvari ravnovesje. Vendar bodite previdni, osma hiša ne prinaša le daril, ampak tudi preizkušnje. Negativna karma, ki smo si jo zgradili, se bo poplačala skozi to hišo in bolj ko se oklepamo denarja in materialnih stvari, več zapletov bomo deležni.

V njej se odvijajo globoke psihološke preobrazbe, odkrije lahko stvari, ki so včasih veljale za tabu.

To je hiša zadev, ki so del življenja vsakogar, o katerih večina ljudi ne želi govoriti. Prav tako je hiša stvari, ki tečejo, stvari, ki se dotaknejo nečesa onstran tega sveta in nas pripeljejo na mesto skrivnosti, vendar so tudi stvari, ki nas pripeljejo do psiholoških skrajnosti. Njena energija vas običajno popelje do meja in vas nato potisne mimo njih. Predstavlja zlitje duš in globoko integracijo dveh življenj v eno, izziv je, da to storite, ne da bi se pri tem izgubili.

Osma hiša lahko pomeni tudi ločitev, saj se ukvarja z delitvijo premoženja.

V osmi hiši ne boste našli ničesar površinskega, saj je to kraj za globoko delovanje. Osma hiša v astrologiji je povezana s škorpijonom. Osma hiša v astrologiji je ena izmed najmanj razumljenih, predvsem zaradi njene skrivnostne narave. Ko se poglobite vanjo in v vse njene kombinacije vaše natalne astrološke analize, bo lažje razumeti in negovati dele sebe, ter spregovoriti tudi o stvareh, o katerih morda raje ne bi govorili.

Kaj predstavlja v astrologiji 8. hiša?

V njej lahko najdete intenzivne čustvene vodnjake, ter skrivnosti duše, ki se razkrivajo skozi vse življenje.

Osma hiša vključuje spremembo na ravni duše, skozi katero greste v življenju. Osma hiša zadeva tista življenjska vprašanja, ki ste jim pogosto prepuščeni na milost in nemilost, ki se vam zdijo usojena in jih je zato težko rešiti. Ko so enkrat rešena, prinašajo razbremenitev ter svobodo.

Njena energija je kot življenjska sfera čustveno-dušne stabilnosti in za to je potreben pogum. Izhaja iz soočanja s strahovi, na primer priti do dna težav z nadzorom. Zdravljenje prihaja iz globokega raziskovanja osnovnih tokov, ki hranijo osebnega demona, in osvoboditve od njih. To je hiša moči sence in transformacije te globoke kompleksnosti v temelju vašega značaja.

Kateri planeti se nahajajo vaši 8.hiši? Izveste TUKAJ

Preberite tudi KAZALNIKI PSIHIČNE STABILNOSTI V NATALNI ASTROLOŠKI KARTI