Tranziti v astrologiji in njihov pomen

Tranziti v astrologiji so nadaljnja pot pomikanja planetov v vesolju. Tranziti aktivirajo dogodke, ki so nanizani v astrološki rojstni karti. Predstavljajo vsakodnevni položaj planetov, zato je dobro povezati njihovo delovanje z rojstno karto.

Nikar pa se ne veselite prehitro, saj tranzit ne more prinesti nečesa, kar ni nanizano, zato je potrebno proučiti natalne aspekte, da se seznanimo, kaj lahko pričakujemo. Bolj kot je tranzit počasen, večji vpliv ima na vas, na dogajanje, torej Plutonovi tranziti so najbolj učinkoviti, Lunini pa najmanj.

Tranziti in konjunkcija, opozicija, kvadrat…

Najmočneje vplivata konjunkcija in opozicija, manjši vpliv imata kvadrat in trigon. Konjunkcija se nas običajno dotakne na osebni ravni, opozicija pa je povezana še z nekom drugim, v vašem življenju. Tisto kar pričakujemo in česar se veselimo predstavljajo trigoni in sekstili.

Tranziti v astrologiji in njihov pomen
Tranziti v astrologiji

Pri interpretaciji moramo upoštevati naravo tranzitnega planeta. Znano je, da Jupiter razširja, Saturn prinaša kruto realnost, Uran simbolizira svobodo, Neptun zna raztapljati in Pluton porušiti ter ponovno zgraditi. Tranzitni planet obogatijo znamenje in hiša v kateri se nahaja.

Preverite tranzite, ki se vas dotikajo danes.

Preberite tudi Abeceda natalne karte