Politika: Ali se vaše astrološko znamenje znajde v njej, ali ste bolj primerni za druga področja?

Zaradi različnih karakteristik posameznih znamenj, se v vsakem poklicu posamezno znamenje drugače znajde. Zanimalo nas je, katerim znamenjem je politična kariera najbolj pisana na kožo in v katerih poklicih izstopajo ostala znamenja. Torej, politika, da ali ne?

OVEN

Ovnova prodorna narava mu omogoča, da je povsod prvi. Če se odloči za politiko, bo v njej zagotovo uspešen, problem lahko nastane, saj preveč vztraja pri svojih prepričanjih in se težko prilagaja.

Najboljša izbira: metalurgija, mehanika, strojništvo, tehnika, izdelava orodja in orožja, graverstvo, rezbarstvo, kiparstvo, zobozdravstvo, kirurgija, mesarstvo, kmetijski stroji, krojaštvo, gasilstvo.

 • Znana političarka Alenka Bratušek

BIK

Bikova natančnost, dobra motiviranost in premišljenost mu lahko v političnih vodah še kako prav pridejo. Premalo pa je impulziven, da bi tvegal in prodrl v množici, ter dejstva samozavestno izpostavil.

Najboljša izbira: bančništvo, nepremičnine, poljedelstvo, oblikovalna umetnost kot je keramika, lončarstvo, umetna obrt, dizajn in notranja oprema prostorov, masažne tehnike, izterjevanje in inšpekcijske službe.

 • Znan politik Anže Logar

DVOJČKA

Klepetavi dvojčki veliko govorijo in malo storijo. Napovedovali bodo spremembe, se pritoževali nad odločitvami drugih, vendar bodo v realnosti redno karkoli rešili, zato v političnih vodah niso ravno najbolj primeren kandidat.

Najboljša izbira: profesura, pedagogika, statistika, tiskarstvo, pisanje in založništvo, novinarstvo, pisarniški poklici, telefonske storitve in drugi mediji, poezija, bibliotekarstvo, književnost, lektoriranje in prevajanje v različne jezike, pošta in prometne povezave, posredništvo, trgovanje, grafologija.

 • Znan politik Milan Zver

Politika: Ali se vaše astrološko znamenje znajde v njej, ali ste bolj primerni za druga področja?

RAK

Občutljivi raki se včasih preveč ukvarjajo sami s sabo. Marsikaj vzamejo osebno, zato se lahko v političnih vodah hitro izgubijo. Poleg tega ne premorejo dovolj odločnosti in jih preveč z lahkoto prepričamo.

Najboljša izbira: poklici v zvezi z otroci od otroškega zdravnika do dela v vrtcu, skrbništva in izdelovanja igrač, bolničarstvo, nega slabotnih, ginekologija, porodničarstvo, ženska moda, rejništvo, gastronomija, živilska industrija, gostinstvo, biologija, geologija, botanika, pohištvo, nepremičnine, kmetijstvo, trgovina.

 • Znan politik Karel Erjavec

LEV

Samozavesten in odločen lev je več kot primeren za politično kariero, ki si jo je verjetno začrtal že v rani mladosti. Z lahkoto se sooča s pritiski in je sposoben prevzeti kakršnokoli vodenje.

Najboljša izbira: predstavništvo, politika, samostojno kulturno in umetniško delo, voditeljstvo, zlatarstvo in dragulji, film in gledališče, borza, zabaviščno delo, pedagogika, ravnateljstvo, športni učitelj ali profesionalni šport, srčna kirurgija, znanost.

 • Znana političarka Ljudmila Novak

DEVICA

Devica preveč analizira in komplicira, zato bi jo pomembna politična funkcija malce obremenila, vendar zanimiva izkušnja. Ni dovolj prodorna za hitre odločitve, niti za takšne, ki vsebujejo večjo mero tveganja, kar v politiki ni redkost.

Najboljša izbira: poklici v zvezi s čiščenjem, laboratorijsko delo, zdravstveni poklici, dietetika in psihoanaliza, trgovina z zdravili in opremo za bolnice, z živili in varnostno opremo, poklic uradnika ali kontrolorja, arhivarja ali revizorja, zemljemerstvo, urarstvo, finomehanika, matematika, statistika, fizika, kemija, gospodinjstvo, poklic kritika, gostinstvo in vrtnarstvo.

 • Znan politik Janez Janša

TEHTNICA

Zasanjana in nekoliko labilna Tehtnica veliko razmišlja o spremembah in pravici v svetu, vendar je zaradi svojega občutka, da se mora vedno postaviti na stran šibkejših v političnih vodah manj zaželena.

Najboljša izbira: vse v zvezi z modo in lepoto, frizerstvo, kozmetika, manekenstvo, lepotna kirurgija, trgovina z modernimi stvarmi, krojaštvo, parfumerija, aranžerstvo, poklic matičarja ali zakonskega svetovalca, umetniški poklici, slikarstvo, poezija, ples, partnersko posredovanje, varovanje človekovih pravic, diplomacija, mirovništvom pravo, cvetličarstvo in poklic oblikovalca.

 • Znan politik Dejan Židan

ŠKORPIJON

Škorpijon se ne boji nikogar in ničesar. Svoje odločitve bo vnesel na strasten in diplomatski način. Zaradi svoje karizme, je v političnih vodah zelo zaželen, saj se je njegovim predlogom težko upreti.

Najboljša izbira: terapevtski poklici vseh vrst (hipnoza, regresija, glasba, šport, živali, masaže, kiropraktika), geologija, naravoslovje, zoologija, veterina, borilne veščine, vedeževanje, logopedija, psihiatrija, strateško načrtovanje, šoferstvo, programerstvo in politika.

 • Znan politik Borut Pahor

Politika: Ali se vaše astrološko znamenje znajde v njej, ali ste bolj primerni za druga področja?

STRELEC

Raztresen Strelec, z veliko mero optimizma in s svojo neustavljivo razgledanostjo je v politiki zaželen člen, vendar le v primeru, če se nauči odgovornosti in zadeve pripelje do konca, kljub temu, da je na vidiku že nekaj novega.

Najboljša izbira: advokatura, sodstvo, socialni poklici, duhovniški poklici, ministrovanje, filozofija, vizionarstvo, vse v zvezi s tujino, politika, založništvo, vzreja konj in drugih živali, uvoz-izvoz trgovina, hotelirstvo, rektorstvo, profesura, bančništvo, alkimija in turizem.

Znan politik: Zdravko Počivalšek

KOZOROG

Ambiciozen in deloven Kozorog ima vse svoje poti začrtane do potankosti, zato mu pri njegovih ciljih težko spodleti. V politiki je premišljen, natančen in hkrati usmerjen k novim, boljšim pristopom.

Najboljša izbira: uradništvo, zakonodaja, politika, tožilstvo, voditeljstvo, arhitektura statistika, arhiviranje, kamnoseštvo, kiparstvo, gradbeništvo, mineralogija, matematika, fizika, geometrija, klasična glasba, kristalografija, delo z ostarelimi, učitelji bontona ali etike in morale.

 • Znan politik Zmago Jelenčič

VODNAR

Svoboden Vodnar v svojem življenju ves čas potrebuje dogajanje in spremembe, zato je področje politike zanj preveč monotono. Njegova kariera bo sicer kratka, vendar kljub temu zelo uspešna.

Najboljša izbira: moderna tehnika, elektronika, elektrika in novodobni energetski viri, računalništvo, obdelava podatkov, programerstvo, fotografija, raketarstvo, pilotiranje in letalski poklici, nevrologija, astrologija in zvezdoslovje, izumiteljstvo, glasbeni poklici, psihološki poklici, pripovedništvo, skupinske terapije in humanitarne akcije.

 • Znan politik Žiga Turk

RIBI

Zasanjani Ribica veliko časa razmišlja, s čimer bi se lahko ukvarjala, da bi bila zadovoljna. Politično področje je zanjo preveč kruto in realno, da bi mu lahko z veseljem in motivacijo sledila.

Najboljša izbira: socialni poklici, pomočniki vseh vrst, kemija, farmacija in drogerija, inštalaterstvo, delo s plini, radiestezija, ezoterika, mistika, analiza sanj, glasbeni poklici, čarovništvo, vse v zvezi s strahovi in slabostmi ljudi, delo v zaporih in duhovniški poklici.

 • Znan politik Andrej Šircelj

Članek je bil pripravljen za Sensa.si

Preberite tudi ASTRO ZNAMENJA, KI PRIVLAČIJO DENAR IN USPEH