NAJBOLJ ANKSIOZNA ZNAMENJA ZODIAKA SO…

Katera astrološka znamenja so najbolj v nevarnosti, da se srečajo z anksioznimi motnjami?
Katera astrološka znamenja so najbolj v nevarnosti, da se srečajo z anksioznimi motnjami?

Katera astrološka znamenja so najbolj v nevarnosti, da se srečajo z anksioznimi motnjami?

Predviden čas branja: 4 minute

Anksioznost je čustveno stanje, ki ga zaznamujejo neprijetnost, občutki strahu in močna napetost. Po eni strani je povsem naraven odziv, ki je bistvenega pomena za preživetje, ko preti nevarnost iz okolja. Po drugi strani pa nastopi pretiran odziv, ki nima stika z realnostjo, občutki tesnobe so intenzivni, težko se jim je izogniti. Čeprav se vsi včasih spopadamo z anksioznostjo, z občasnimi napadi tesnobe, so nekateri posamezniki bolj nagnjeni k težavam na tem področju. Preverite, katera znamenja zodiaka so najbolj v nevarnosti, da se soočijo z anksioznim motnjami.

RAK

Raki ste že po naravi zelo čustveni in ne znate dovolj zrelo obravnavati stvari. Večkrat se izgubite v mislih o trpljenju in morda tudi uničenju. Prav tako ste v nevarnosti, da zapadete v depresijo, če se pomembne stvari ne odvijejo po vaših pričakovanjih. Kombinacija pretiranega razmišljanja in depresije vam lahko pogosto povzroči tesnobo. Vlada vam Luna, ki lahko občutke še bolj poglobi in hkrati zmede do stopnje, da ne veste kaj je prav in kaj ne. Ker ne znate nadzorovati čustev se večkrat počutite brez nadzora in so pod stresom zaradi nezmožnosti ohraniti strukturo ali stabilnost. Od zoprne prodajalke, prepirov s sosedi ter od stresa, ki se je lotil sodelavca so vaše misli polne negativnih občutkov drugih. Ko postanete zaskrbljeni, se začnete boriti, vendar običajno nimate dovolj moči.

Katera astrološka znamenja so najbolj v nevarnosti, da se srečajo z anksioznimi motnjami?

DEVICA

Device ste zaskrbljene že po naravi, in sicer vas najbolj skrbi, da se kljub vloženemu trudu nekaj ne bi zaključilo, tako kot ste si zamislili. Močna zaskrbljenost vpliva na vaše duševno zdravje, kar lahko povzroči tesnobo. Z analitičnim umom, vas spremlja občutek, da ne morete končati nečesa, saj bi morali še nekaj popraviti. Ob tem zaznavate neuspeh, kar vas močno izčrpa in vodi v nepredvidljive reakcije. Device, ne pozabite, da se lahko perfekcionizem zlahka spremeni v norost. Prav tako ni nujno, da je vse brezhibno. Skušajte preseči svojo potrebo po uspehu, le tako boste lahko dosegli več, poleg tega se boste izognili anksioznim motnjam.

VODNAR

Vodnarji se radi pretvarjate, da ste najbolj močni, da ste dobri manipulatorji in da se znajdete v vseh miselnih igrah, vendar v resnici ni vedno tako. Na vaše delovanje pogosto vplivajo drugi ljudje, kar vas vodi k temu, da se sčasoma počutite kot da ste ujeti. Ko izgubljate neodvisnost, se približujete tesnobi. Močno zaskrbljeni ste zaradi najmanjših stvari, čeprav delujete neobremenjeni, vas globoko v notranjosti skrbi skoraj za vse. To, da želite vedno ugajati in biti sprejeti, vas lahko dolgoročno pahne v objem tesnobe. Večkrat se vam zaradi tega, ker želite storiti in doživeti vse pojavljajo neobvladljive misli, ki presegajo meje razuma.

Katera astrološka znamenja so najbolj v nevarnosti, da se srečajo z anksioznimi motnjami?

RIBI

Čeprav ribe na zunaj delujete hladne, se v notranjosti odvija pravi vrtinec nejasnih misli, občutkov krivde in nerazrešenih vzorcev. Sposobni ste sprejemati več čustvenih signalov naenkrat, zato lahko pozabite postaviti meje. Preveč se obremenjujete z drugimi, kar vam onemogoča, da bi se na pravi način poglobili vase. Že najmanjša napaka, zadeva ali pripomba vas spravi v jok ali nemirno stanje. Nezavedno čustveno breme vas lahko pripelje do tega, da se sprašujete o sebi in svojih odločitvah. V največji nevarnosti, da se vas dotakne anksioznost ste, ko doživljate razne izgube, resne prelomnice in prekinitve.

TEHTNICA

Tehtnica si iz srca želi, da bi bili vsi srečni, zato večkrat na svoja ramena prevali pritiske tistih, ki morda niso zadovoljni, ter tistih, ki v njej zaznavajo oporo. Ker svoje lastne potrebe postavljajo na stranski tir, kar jih le še dodatno obremenjuje, so v nevarnosti, da se znajdejo v primežu tesnobe. Ko je tehtnica polna strahu in raznih dvomov, težko izkoristi svoj potencial. Premalo se zavedajo svoje vrednosti, kar je dodaten razlog za slabo počutje in pot, ki ni enostavna.

Pripravljeno za Sensa.si