STRAHOVI SO DIAMETRALNO NASPROTJE LJUBEZNI

Strahovi so diametralno nasprotje ljubezni
Strahovi so diametralno nasprotje ljubezni

Strahovi so diametralno nasprotje ljubezni

Estimated reading time: 3 minute

Strahovi so diametralno nasprotje ljubezni. Nasprotje ljubezni ni ne bes ne sovraštvo ne ravnodušnost ne malodušje ne ogorčenost, temveč prav strah. Medtem ko nas ljubezen povezuje z našim bistvom, nas strah oddaljuje od njega. V ljubezni namreč ni ničesar negotovega ali vprašljivega. Medtem ko nas ljubezen izpolnjuje, slavi življenje, je bistvo življenja in najgloblja resnica, nas strahovi uničujejo. Iz nas srkajo življenje in nimajo nikakršne povezave z stvarnostjo. Strah bi moral  biti koristen občutek.

Potrebna mera strahu nam pomaga, da se zberemo in osredotočimo ter laže soočimo z virom nevarnosti.

S strahovi ne bi smeli imeti težav, ker bi morali biti le telesni impulzi, ki nas opozarjajo na resnično nevarnost. Toda kadar dandanes prečkamo cesto svojega življenja, ne vidimo ubogega avtomobilčka, temveč tovornjake in rakete ter letala z jedrskimi bombami, ki letijo pred njim, čeprav vsega tega sploh ni. Le domišljamo si, da na nas preži toliko nevarnosti.

Strahovi so diametralno nasprotje ljubezni

Najpogosteje nas je strah prihodnosti, ki se ne bo uresničila.

Sicer pa, če vemo, da nam koristi vse, kar se nam v življenju zgodi, pravzaprav niti nimamo razloga za strah. Težava je v tem, da si izmišljujemo stvari, ki sploh niso resnične. Izmišljujemo si jih z najbolj uničujočo miselno tvorbo na svetu, ki se začne KAJ ČE, mi ne uspe, kaj, če mi uspe, a vseeno ne bo srečen, kaj, če jim ne bo všeč, kaj, če me bodo zavrnili, kaj, če se bom osramotil, kaj, če bom otrpnil v ključnem trenutku, kaj, če me ne bodo razumeli,…..

V nas je neprimerno več razlogov za ljubezen do sebe kot za strah.

Če se zdaj ozremo realnost opazimo koliko ljudi ljubi in koliko jih je strah, vidimo, da tukaj nekaj ni v redu. Je mar strah močnejši od ljubezni? Če nekomu pošlješ čustvo strahu, ga bo dobil čez nekaj časa. Če nekomu pošlješ čustvo ljubezni, ga bo dobil še isti trenutek. Ljubezen potuje s svetlobno hitrostjo. Ljubezen je vrhunska resnica. Strah to ni. Nič ni hitrejše od ljubezni. Svoje strahove in vsakdanje izzive morate premagovati. S strahovi se borimo vsak dan, ne samo v dramatičnih trenutkih.

Strahovi so diametralno nasprotje ljubezni

Dokler srce ni popolnoma prepričano se boste bali. Čim močneje sebe doživljamo kot božansko bitje, tem bolje človeški del v nas slabi.  To pomeni, da bodo, ko bomo sebe začutili kot ljubezen, izginili strahovi, nerazumnost, negotovost, žalost. Izginila bodo vsa čustva, ki so nam dana le zato, da bi z njihovim premagovanjem hitreje in globlje spoznali sebe. Toda kadar čutite svojo ljubezen, se strahovi ne bodo pojavili.