Mesečni horoskop MAJ 2024

Mesečni horoskop MAJ 2024 za vsa astrološka znamenja

Predviden čas branja 13 minut

V maj stopate z energijo Sonca v znamenju bika, ki je tisto gonilo, ki ne dovoljuje površnosti in stremi k dobrim zaslužkom. Venera v biku vam bo všeč, saj bo zelo ugodno vplivala na ljubezenske odnose, ki jih boste znali popeljati na višjo raven. Kljub temu, da ne boste zelo čustveni, vam bo ljubezen veliko pomenila, še posebej, če ne boste dobili tistega, kar si boste zamislili. Za pridno delo in ustvarjalnost boste tokrat nagrajeni in pohvaljeni, kar bo še dodatno dvignilo vašo motivacijo.

Mesec bo namenjen tudi pogovorom z ljudmi, ki so se v zadnjih mesecih nekoliko umaknili iz vašega življenja. Sedaj boste ponovno začutili potrebo po obnavljanju stikov. V zadnjih dneh maja, ko se bo Venera nahajala v dvojčkih se lahko pojavi tudi nekaj ljubosumnih trenutkov, ki lahko ob neupoštevanju določenih pravil privedejo v konflikte. Znali si boste vzeti čas zase in uživati tudi v svoji samoti, prepleteni s številnimi mislimi, ki vas tokrat ne bodo obremenjevale, ampak nasprotno, vodile vas bodo k lepšemu življenju.

Mars v znamenju ovna prinaša vesele, energične, vendar nekoliko težke energije za nadzor ali napovedovanje. Tranzit prinaša močno potrebo po izničenju kakršne koli situacije v življenju, ki prinaša omejitve in hitre odločitve. Potrebujete spremembo in navdušenje, da popestrite svoje življenje.

Vendar pa nagnjenost k spontanemu ali nepravilnemu delovanju lahko povzroči neželena presenečenja, ki vas motijo in vznemirjajo. Tveganje sedaj ni najboljša možnost, čeprav vas bo močno mikalo. Slediti bi morali svojim strastnim željam in instinktom, vendar s samokontrolo in v mislih z določenim ciljem.

Mesečni horoskop MAJ 2024 za vsa astrološka znamenja

S Saturnom v znamenju Dvojčkov je praktične in iznajdljive narave. Njeno Sonce se je ob rojstvu nahajalo v 9. Hiši v znamenju bika, zato jo vodi neustavljiva želja po širjenju meja in svojih možnosti. Je večni optimist, ki se z največjim navdušenjem podaja v nove pustolovščine. Privlačijo jo potovanja, študij, daljni kraji, filozofija in vse drugo, kar ji pomaga pridobiti nova spoznanja. Išče pot, resnico in pravico. Mars se je ob njenem rojstvu nahajal v znamenju raka v 10. Hiši.

Pogosto je vodja ali tisti, ki ga vidimo na čelu neke organizacije ali projekta. Zaradi velike zaloge energije in svoje vzdržljivosti lahko doseže v življenju vidne rezultate. Uživa v statusnih simbolih. S to pozicijo je zelo zaščitniška, impulzivna in nagonska. Za vsako ceno varuje svoj dom in družino, včasih celo pred okoliščinami, ki je v resnici ne ogrožajo. Vse, kar počne, je čustveno obarvano. Ne zanima jo javni blišč, pač pa predvsem notranje zadovoljstvo in urejena družina. Zelo je občutljiva in zelo nesrečna, če se znajde v okoliščinah, ki pritiskajo nanjo. Njena energija zelo niha, zato nikoli ne veste, v kakšnem počutju jo boste ujeli.

S Soncem v znamenju bika Blaž najraje uživa v dobri hrani, družbi in urejenem domačem okolju. Deluje vztrajno in premišljeno. Ne dovoli, da bi ga kdo silil v prepričanja, ki mu niso pisana na kožo. Ima svoje meje, preko katerih ne more nihče, saj je trmasto prepričan o njih. Prizadeva si, da je zelo pozoren do najbližjih, vendar s svojo pozornostjo in ustrežljivostjo včasih pretirava.

Natančnost, dobra motiviranost in premišljenost, ki jo Blažu podarja Merkur v biku mu lahko v poslovnem svetu še kako prav prideta. Zelo je zvest svojim idealom, prepričan o svojem prav. Do uspeha običajno pride na lagodnejši način. Trma je neustavljive narave, reakcije pa premišljene, ker ni ravno odprt za zunanje impulze. Konjunkcija med Merkurjem in Marsom nakazuje, da ima Blaž hiter um, hitre reflekse in oster jezik.

V katerem znamenju se bo v mesecu maju nahajala Venera?

Venera se bo nahajala v biku, 23. maja preide v znamenje dvojčkov.

V katerem znamenju se bo v maju nahajal Mars?

Mars se bo v maju nahajal v znamenju ovna.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu maju največ sreče na področju denarja in kariere?

Na področju denarja in kariere boste imeli v maju največ sreče rojeni v znamenju dvojčkov, leva in rib.

Katera astrološka znamenja bodo imela v mesecu maju največ sreče na področju zdravja in počutja?

Največ sreče na področju zdravja in počutja boste imeli v maju rojeni v znamenju ovna, device in strelca.

Preberite tudi KAKO BO VENERA V MAJU VPLIVALA NA PODROČJE MODE IN LEPOTE? in ŽELITE RAZKRITI SVOJ ASTRO PROFIL?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Nad stanjem na področju kariere se v začetku maja, ko boste z energijo Sonca v biku marljivi ter vztrajni ne boste mogli pritoževati. Potrebovali boste tudi svoj mir, da v njem premišljeno pridete do pravih zaključkov. Strinjali se boste s pogoji, ki vam jih bodo postavili, prav tako boste presenečali s tem, da boste sposobni sprejeti kritiko. V zadnjem delu maja, ko se bo Sonce nahajalo v znamenju dvojčkov boste intenzivno razmišljali o prihodnosti, usmerjali se boste v to, da bi v prihodnje živeli čim bolj razgibano. Začutili boste, da so okoliščine na vaši strani, prav tako pa tudi odnosi v domačem okolju, ki bodo skladni.

Smernica za mesec maj
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Preden prevzamete na področju kariere zahteven zalogaj, se po tihem vprašajte, kako boste vse skupaj izpeljali ter dokončali. Kljub Soncu v svojem znamenju, ki bo omogočilo, da delujete premišljeno, vas lahko presenetijo popolnoma drugačna pravila.  Spregovorite, ko boste jezni ali nasičeni o tistih temah, ki so moteče, saj ne boste sposobni zavihteti se mimo določenih stvari. Če se boste z morebitnimi zapleti spoprijeli diplomatsko, lahko pričakujete ugodne rešitve. V zadnjem delu maja, ko se bo Sonce nahajalo v dvojčkih, bodo okoliščine primerne, da se odločite za osebni napredek. Pogrešate nekaj, kar se bo pojavilo, ko boste najmanj pričakovali.

Smernica za mesec maj
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Nekdo vam bo v začetku maja pokvaril načrte, vendar se ne pritožujte preveč, saj se boste sčasoma prilagodili in ugotovili, da ta poteza niti ni bila tako zelo slaba.  Če boste vztrajni, se lahko zadeve, ki so nekako obtičale začno premikati. Želeli se boste znebiti tistih stvari, ki vam ne ustrezajo in vas notranje obremenjujejo, zato prisluhnite svojim nemirnim mislim in poiščite odgovore na pereča vprašanja. Do ugodnih rešitev na področju medsebojnih odnosov vam bo pomagal iskren pogovor. Tematika, ki vas je pred kratkim nervirala, ne bo več tako obremenjujoča. V zadnjih dneh maja, ko vam bo naklonjeno Sonce v vašem znamenju boste dinamični, hitri in spretni.

Smernica za mesec maj
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Z energijo Sonca v znamenju bika se boste v začetku maja pripravljeni spoprijeti z nečim, kar je velik zalogaj. Hrepeneli boste tudi po določenih novostih, s katerimi bi se lahko dokopali do boljšega zaslužka. Ne pozabite pa, kljub zagnanosti razrešiti tisto, kar vas vleče nazaj in vas čustveno duši. Priznali si boste, da resnično želite napredovanje, motivacijo, ter pot navzgor, ne pa občutljivosti in negativnih misli, ki razžirajo samozavest. Če po tihem že nekaj upate, da se vam bo na ljubezenskem področju nasmehnila sreča, le ta prihaja v zadnjem delu maja, razveselili pa se je boste predvsem samski raki in rakice. Vezani, povezovanje bo vključevalo globoke zaznave, zato ne hitite.

Smernica za mesec maj
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Skušajte si priznati, čeprav ste običajno vi tisti, ki vsem svetujete, da trenutno ne veste, kako določeno kompleksno situacijo rešiti ali se z njo soočiti. Najprej postavite sebe na prvo mesto, saj boste morali počasi stare navade zamenjati za nove, kar vas bo dolgoročno celo navdihnilo in razveselilo. Sprememba, ki se je boste lotili, bo prinesla zanimive odzive. Ko boste rešili sebe, pomagajte še drugim in odkrito delite svoje mnenje. Na čustvenem področju se vas bo v zadnjem delu maja, ko bo Sonce v znamenju dvojčkov držala smola, na vsak način boste želeli doseči nemogoče. Nikar preveč ne vztrajajte, saj se bodo zadeve rešile, ko bo čas naredil svoje.

Smernica za mesec maj
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

V začetku maja boste na vseh področjih prodirali z odlično komunikacijo. Čutili boste, da lahko bližnjim ter prijateljem zaupate in delite z njimi tudi bolj osebne stvari. Skratka, ker se bo dogajalo veliko lepega in razigranega bo spontano tudi na delovnem mestu. Napredek boste zaznali tudi na področju denarja, kjer niste bili čisto sigurni vase. Izkoristite dobro energijo tudi v zadnjem delu maja, ko vas bo Sonce v znamenju dvojčkov prepričalo, da se predate toku razigranosti in nagajivih misli. Tisti, ki ste v razmerjih boste v odnosu končno začutili, da sta na podobnih bregovih, za samske pa bo to čas usmerjanja vase in iskanja potrditev. Pomembno bo, da se začnete bolj intenzivno postavljati zase.

Smernica za mesec maj
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Čeprav bodo v začetku maja negativne pripombe prisotne na vsakem koraku, se boste sposobni iztrgati iz njihovega primeža, ter z energijo Sonca v biku poudariti pozitivne misli in prebuditi toplino. Ker se boste želeli imeti lepo in uživati, vam bo vsak izgovor prišel prav, da se obveznosti lotite pozneje, sredi meseca boste prednost dajali prostemu času. Glede zasebnih in čustvenih se lahko v zadnjem delu maja, ko bo Sonce v znamenju dvojčkov znajdete na razpotju. Ne pretiravajte s pametovanjem drugim, raje poskrbite za lastno zadovoljstvo. Ljubezenske sanje vas bodo spomnile, česa si zares želite v ljubezni. Prav tako boste prišli do pomembnega spoznanja.

Smernica za mesec maj
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Izogibati se odgovornosti bo v začetku maja, ko se bo Sonce nahajalo v znamenju bika zelo nesmiselno, saj se s tem zadeve samo oddaljujejo od vas. Ker ne boste dovolj zbrani, se boste nekoliko poigrali, kar vam lahko nekdo, ki je občutljiv zelo zameri. Pri poslovnih odločitvah se osredotočite predvsem na finance, saj z določenimi posamezniki nikakor ne boste našli skupnega jezika. Po tihem si boste v sredini meseca želeli, da se drugi prilagodijo vam, še posebej na poslovnem področju.  Nekaj novega vam bo v zadnjem delu maja, ko boste bolj spontani prineslo veliko veselja. Upali boste, da bo nekdo v domačem okolju takoj razumel, v kakšno smer se vrtijo vaše misli.

Smernica za mesec maj
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Stopite v začetku maja korak nazaj, globoko vdihnite in ne dovolite, da bi vas preveč počasen tempo spominjal na dolgčas. Namen energije Sonca v biku je, da vas upočasni ter da približa premišljene odločitve. Tokrat bo najslabša rešitev, če boste pomislili, da bi se brezglavo oddaljili od problema. Preden boste želeli uresničevati svoje želje na področju ljubezni, boste morali osebi nasprotnega spola pokazati, da vse kar govorite mislite resno. V nasprotnem primeru boste precej energije porabili za dokazovanje. Mikale vas bodo predvsem odločitve, ki ste se jim doslej spretno izmikali. V zadnji dneh maja bo zelo pestro, prav tako boste z energijo dvojčkov izredno iznajdljivi.

Smernica za mesec maj
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Če boste v začetku maja spremenili svoja načela, boste vse, kar vas čaka nadaljevali manj obremenjeni. Najprej si v mislih skicirajte natančno predstavo o tem, kako bi morala določena situacija potekati. Težko si boste privoščili počitek, saj boste prepričani, da je pomemben tudi časovni okvir.  V ljubezni ne pričakujte v sredini meseca hitrega napredka, saj se lahko komunikacija zaradi nejasnosti in raznih nasprotovanj zaustavi. V zadnjem delu maja bose neprestano razmišljali o naslednji čustveni potezi, s katero lahko dolgoročno uredite vse kar vas trenutno obremenjuje. Samski kozorogi in kozoroginje, nestrpnost, ki jo bo prebujala energija Venere v znamenju dvojčkov pustite pri miru.

Smernica za mesec maj
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

V maj se boste podali z nihajočim počutjem. Dokler bo vse tako kot si želite, boste nasmejani in prilagodljivi, vsaka stvar, ki se ne bo skladala z vašim načinom pa vas lahko hitro razjezi. Sporečete se lahko z nekom, s katerim sta karakterno zelo različna. V nevarnosti boste še posebej tisti, ki ste v notranjosti že dlje časa zaradi osebnih razlogov nezadovoljni. Premišljenost, potrpežljivost in pogum boste potrebovali predvsem v zadnjem delu maja, ko vas bo energija Sonca v znamenju dvojčkov večkrat naredila zmedene ali raztresene. Zaupajte vase in kmalu se bo tudi za vas odprlo obdobje notranjega zadovoljstva. Oseba iz preteklosti še ni pozabila na vas.

Smernica za mesec maj
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Če želite povečati samozavest, skušajte vztrajati pri tistih prepričanjih, ki so se že v preteklosti izkazala za najbolj učinkovita. Čeprav boste morali nekatere stvari podrediti željam drugih, se vas to ne bo preveč dotaknilo, saj boste z energijo bika prepričani, da je v slogi moč. Morebitne psihične in fizične spremembe boste znali v sredini meseca razrešiti hitreje kot običajno.  Marsikaj boste v zadnjem delu maja zaznavali v drugačni luči kot doslej. Na vseh področjih se boste želeli izogniti konfliktom, saj vam bo na kožo pisano umirjeno sodelovanje. Nekaj, kar ste želeli storiti že dalj časa, boste dokončno izpustili iz seznama ter se začeli počutiti razbremenjeno.

Smernica za mesec maj