KATERE ŽENSKE ZODIAKA TEŽKO NADZIRAJO SVOJO JEZO?

Spadate med ženske, ki težko nadzirajo svojo jezo?
Spadate med ženske, ki težko nadzirajo svojo jezo?

Spadate med ženske, ki težko nadzirajo svojo jezo?

Predviden čas branja 4 minute

Medtem ko se vsi kdaj jezimo zaradi določenih stvari, se nekatere ženske ob najmanjših nevšečnostih preprosto preveč vznemirijo in ponavadi izgubijo nadzor nad svojimi besedami in vedenjem. Imaš večkrat občutek, da bi najraje eksplodirala? Se težko umiriš, ko si jezna ali ko te kdo razjezi? V katerem astro znamenju ste rojene tiste ženske, ki svojo jezo težko nadzirate?

OVNICA

Ovnice ponavadi vedno izbruhnejo, ko se razjezijo, ko jih nekaj zmoti ali ko jim nekaj ni všeč. Ne morejo skriti svojih čustev in se brez slabe vesti jezijo kjerkoli so. Če si ovnica, ti obvladovanje jeze predstavlja veliko težavo. Nemirno delovanje je zapisano že v tvojih karakteristikah, zato ti marsikdo tvoj jezen izpad tudi spregleda in oprosti. Kljub temu, da ti je včasih dovoljeno biti jezna, se začni zavedati, da jeza negativno vpliva na tvojo samopodobo, ter te ovira pri možnostih iskanja rešitev.

BIKICA

Bikice so trmaste in zelo muhaste. Zlahka se vznemirijo in lahko postanejo glasne in agresivne, ko so jezne. Če si bikica te spremljajo izbruhi jeze zaradi vremena, prometa, gneče v trgovini, kadar se nekdo ne odziva po tvojih pričakovanjih, kadar starši nekaj pričakujejo od tebe, ti pa si z mislimi in dejanji drugje. Ko se razjeziš, si zelo impulzivna v besedah. Zate je značilno da takrat mahaš z rokami, brez da bi se zavedala. Ne razumeš ljudi, ki stisnejo zobe in jezo porinejo vase in se umaknejo.

Spadate med ženske, ki težko nadzirajo svojo jezo?

LEVINJA

Levinje so samozavestne in večkrat izbruhnejo z jeznimi izpadi, še posebej takrat, ko jih kdo ne upošteva, ali pa ko niso v središču dogajanja. Nikoli se ne bodo umaknile v prepiru. V jezi lahko izrečejo besede, ki bi lahko dolgoročno uničile odnose. Če si levinja, si morda celo prepričana, da te jeza na nek način zaščiti in ti pomaga preživeti. Nočeš pa si priznati, da ti lahko dolgoročno jeza zelo škoduje, če z njo ne znaš ravnati na pravi način.

DEVICA

Ker so device perfekcionistke, imajo velika pričakovanja in če jih drugi ne izpolnijo, se device lahko močno razjezijo. Ne oklevajo ko so jezne, čeprav se jim jezni izbruhi ne podajo najbolj. Če si devica, zelo nerada slišiš dejstva, da jeza škoduje tvojemu zdravju, saj vpliva na strukturo misli in na celoten živčni sistem, ter ti preprečuje, da bi se lahko umirila in prišla v stik s sabo. Jezna si tudi za volanom, še posebej če ti nekdo vzame prednost.

Spadate med ženske, ki težko nadzirajo svojo jezo?

Škorpijonke so ostre in vedno vedo, kaj hočejo. Če gre kaj narobe, jezno izbruhnejo, običajno s povzdignjenim glasom in jezno obrazno mimiko. Če si škorpijonka nočeš slišati, da jeza škoduje odnosom in to tistim odnosom, ki so zate morda najbolj dragoceni. Izbruhi jeze pri tebi nastanejo, kadar začneš izgubljati ravnotežje v čustvenem smislu. Najbolj si jezna, ko se zgodi nekaj, česar ne moreš obvladovati, saj imaš rada v rokah škarje in platno.

V katerih situacijah je popolnoma normalno, da smo jezni?

Če nas nekdo globoko prizadene ali poniža, je v naši naravi, da se želimo braniti, in to z vsemi tako telesnimi kot duševnimi sredstvi.

Na kakšen način jeza škoduje organizmu?

Zatrta jeza organizmu škodi podobno kot kronični stres. Količina adrenalina naraste, tesno mu sledi še kortizol.

Pripravljeno za Cosmopolitan.si

Preberite tudi OBLIKE V KATERIH SE IZRAŽA JEZA in ŽAN JE JEZEN NA BIVŠO, KI JE ZA HČER GROZEN VZGLED