LESTVICA OD NAJBOLJ DO NAJMANJ DUHOVNEGA ASTRO ZNAMENJA

Katero znamenje zodiaka je najbolj povezano z duhovnostjo in katero najmanj?
Katero znamenje zodiaka je najbolj povezano z duhovnostjo in katero najmanj?

Katero znamenje zodiaka je najbolj povezano z duhovnostjo in katero najmanj?

Predviden čas branja: 7 minut

Biti duhoven pomeni, da verjamemo v višjo silo od nas samih. Duhovnost spodbuja domišljijo ljudi, hkrati pa krepi njihov um. Nekateri ljudje so bolj duhovni kot drugi. Spoštujejo religije in verjamejo v ponovno rojstvo, karmo, angele in ostalo. Znamenja zodiaka smo razvrstili v lestvico, od najbolj duhovnih, ki izvajajo meditacijo, in druge tehnike ter verjamejo v nekaj višjega, do tistih astroloških znamenj, ki v duhovnost ne verjamejo in se z njo ne povezujejo. Kljub vsemu je v življenju vsakogar določen element duhovnosti. Preverite, na katerem mestu se nahaja vaše astrološko znamenje!

RIBI

Ribice so tesno povezane z duhovnostjo. Njihovo razmišljanje je zelo močno in intuitivno. Bolj kot ostala znamenja se ukvarjajo s samorazvojem in se skušajo povezovati z višjimi silami. Ribe ne razmišljajo o tem, da bi zaslužile več denarja, postale slavne in močne, ampak razmišljajo, kako svoje življenje duhovno obogatiti in postati še boljša različica sebe. Radi berejo in so osredotočeni na duhovne prijetem, še posebej na meditacijo, brez katere si ne predstavljajo življenja. Verjamejo v nebesa, pekel in višje vibracije.

STRELEC

Strelci so sproščena bitja, ki večino časa uživajo življenje. Njihova duša je trdno prepričana, da vesolje nadzoruje višja sila in da nas nekdo opazuje ter usmerja od tam zgoraj. Radi raziskujejo in poskušajo razumeti globlji pomen življenja. Spoštujejo vse tradicije, verovanja, svete obrede in religije. Sreča je edina stvar, ki si jo želijo v življenju. Njihov um je zelo močan, ne privlačijo jih velike hiše ali razkošje, raje živijo v majhni hiši, skromno in so zadovoljni v vsakem trenutku.

Katero znamenje zodiaka je najbolj povezano z duhovnostjo in katero najmanj?

VODNAR

Vodnarje spremlja globok občutek za to, kar jih obdaja, področje duhovnosti se tesno povezuje z njimi. Njihova inteligentna narava jim pomaga pri razumevanju duhovnosti. Radi skrbijo za druge in duhovnost jim omogoča, da so bolj odločni. Izjemno srečni so ne zaradi materialnega bogastva, ampak zato, ker lahko pomagajo tistim, ki so v stiski. Aktivni so v različnih dobrodelnih organizacijah. Vodnar velja za najbolj mistično znamenje, ki mu vera omogoča, da samozavestno potuje skozi življenje.

ŠKORPIJON

Škorpijoni se povežejo z duhovnostjo, ko čutijo, da so vsa druga vrata zaprta. Večkrat se obrnejo po pomoč k višjim vodnikom, v katere verjamejo. Njihove težave z jezo in nemirom, ki ga težko krotijo so razlog, da si pomagajo z duhovnostjo. So zelo intenzivni in verjamejo v dobra in slaba dejanja ter ponovno rojstvo. Verjamejo tudi v karmo, le potreba po moči in nadzoru jih lahko večkrat odvrne od duhovnosti. Škorpijoni so mistično znamenje, ki se zna poglobiti v najglobje kotičke.

TEHTNICA

Tehtnice so razdvojene med željo po razkošnem življenju in lepih stvareh, ter med duhovnostjo, s katero si rade pomagajo v težkih situacijah. Pogosto zaradi močnega neravnovesja trpijo zaradi duševnih bolezni. Ker so šibki in ranljivi, jih lahko že manjši spodrsljaji hitro zlomijo, zato se zatekajo v duhovnost, ki jih lahko pomaga popeljati na pravo pot. Samo meditacija zanje ni dovolj, posegajo po bolj zapletenih tehnikah.

Katero znamenje zodiaka je najbolj povezano z duhovnostjo in katero najmanj?

LEV

Levi so tako zelo prepričani vase, da ne dovolijo, da bi misli nadzorovale njihova dejanja ali mnenje. Dobri so pri doseganju veličine v svojem življenju, kar je rezultat močnega intelekta. Uporabljajo svoj um, vendar se povsem zavedajo nevarnosti predaje nadzoru uma. Zavedajo se dejavnikov, zaradi katerih so lahko najmočnejši ali najšibkejši. Skozi življenje trdo delajo na sebi, da bi se izboljšali. Z duhovnostjo lahko še dodatno okrepijo stopnjo mentalnega nadzora in moči.

DVOJČKA

Dvojčke bolj skrbijo finance in uspeh, kot pa to, kako bi lahko osebnostno napredovali. So izjemno tekmovalni in se težko osredotočajo ter poglabljajo. Pomembno jim je, da jih imajo vsi radi in jih občudujejo. Čeprav se iz radovednosti v življenju večkrat srečajo z duhovnostjo, jih le ta običajno ne prepriča, saj so premalo vztrajni, da bi okusili pozitivne vibracije, ki sledijo trdemu delu na sebi. V karmo običajno ne verjamejo, prav tako jih plašijo temne skrivnosti uma.

RAK

Glede na to, da je rak vodno znamenje, bi ga verjetno pričakovali višje na lestvici, vendar imajo raki težave, ko se je potrebno povezati ali zaupati v najvišje dobro. Nikoli od nikogar ničesar ne pričakujejo, ko se povežejo z ljudmi, jih težko izpustijo. Zato imajo običajno težave sami s sabo ter z odnosi. Ne zanimajo jih mnenja drugih ljudi, niti jih ne zanimajo možnosti, kako bi lahko osebnostno napredovali, saj ves čas dvomijo, z občutljivim priokusom.

KOZOROG

Kozorogi so zrelo in organizirano znamenje zodiaka, ki daje poudarek na dejstva in sprejema le realno sliko. Ko se soočijo s stisko, lahko postanejo krhki, vendar jih duhovne tehnike kljub temu ne prepričajo. Karkoli se jim zgodi, dobro ali slabo  verjamejo, da to nima nobene zveze z duhovnostjo. Prepričani so, da jih nič ne more poškodovati do te mere, da se ne morejo spet zbrati. V karmo in vodnike običajno ne verjamejo.

Katero znamenje zodiaka je najbolj povezano z duhovnostjo in katero najmanj?

BIK

Biki so zelo čustveno znamenje, njihovo pomanjkanje samozavesti in vere vase povzroča, da so v notranjosti krhki. Pomanjkanje povezave z duhovnostjo največkrat prispeva k njihovi negativni miselnosti. Materialne dobrine so zanje merilo uspeha, zato se ne obremenjujejo preveč z delom na sebi. Duhovne tehnike sicer proučijo, vendar se težko odločijo, katera bi bila zanje najbolj primerna, saj ne zaupajo popolnoma.

OVEN

Ovnovo hrepenenje po pozornosti povzroča duševne težave, vendar so kljub temu prepričani, da se zmorejo nad gladino vrniti sami, brez pomoči duhovnih prijemov in drugih ljudi. Občutek, da vedno vedo vse ter da zmorejo sami jih lahko pogosto naredi preveč samozavestne, zaradi česar verjamejo, da so boljši od drugih, čeprav morda niso. Ego je prevelik, da bi dovolil, da si pomagajo s kakšno tehniko v smeri osebnega napredka, zato se duhovnosti običajno izogibajo.

DEVICA

Device imajo močno željo po razkošju in materialni blaginji, zato jih bolj globok pogled na življenje v bistvu ne zanima. Z veseljem gradijo materialno usodo, namesto da bi skrbeli za osebno rast. Čeprav zaradi želje po popolnosti pogosto izvajajo velik pritisk nase, ter trpijo zaradi duševnih težav, so preveč prepričani v gola dejstva, da bi zaupali v višje dobro in se morda povezali na globlji ravni. Device se bolj kot z duhovnostjo ukvarjajo s svojim fizičnim zdravjem.

Pripravljeno za Sensa.si