LAŽJE KOT VAS JE ZMOTITI, KO NEKAJ POČNETE, SLABŠA JE MOČ VAŠE VOLJE

Volja torej vedno spodbuja naše delovanje, nam omogoči nadzor in določa smer.
Unsplash.com

Volja torej vedno spodbuja naše delovanje, nam omogoči nadzor in določa smer.

Predviden čas branja 4 minute

Nobene svoje moči ne moremo ustrezno uporabiti, če je prej ne usmerimo pozitivno. A ker je volja edini dejavnik v nas, s pomočjo katere svojo energijo nadziramo in usmerjamo, je nujno, da svojo voljo najprej temeljito izpopolnimo in se jo naučimo uporabljati različnim okoliščinam primerno. S pomočjo tega bomo potem tudi vse druge moči, ki so v nas, znali pozitivno uporabljati. Voljo je težko zelo natančno opredeliti, ker je treba prej dodobra spoznati njene lastnosti in funkcije. Volja torej vedno spodbuja naše delovanje, nam omogoči nadzor in določa smer.

Moč naše volje je posledica, ki prevzame pobudo ali nadzira in usmerja vsako naše dejanje potem, ko smo prve korake že naredili.

Med mnogimi funkcijami in nalogami naše volje so najpomembnejše naslednje; volja začeti, volja usmeriti se, volja nadzirati, volja misliti, volja zamisli, volja želeti si, volja delovati, volja pridobivanja izvirnih idej, volja sledenje izraziti, volja uresničiti, volja nadaljevati, volja vse svoje moči in zmožnosti uporabiti v celoti in čim bolj učinkovito. Lahko se zgodi, da bo vaša volja zelo šibka. Zaradi tega bo tudi glavni impulz, ki ga bodo vaše sposobnosti prejemale, enako šibek.

Volja torej vedno spodbuja naše delovanje, nam omogoči nadzor in določa smer.

Če namreč razumemo, da je nujno, da z voljo naše sposobnosti nenehno prebujamo oziroma jih neprestano spodbujamo, se nam razkrije, kako šibka, polovična in omejena bo moč vsega tistega, kar bomo počeli, če je že naša volja bolj šibka. Po drugi strani pa, če ste svojo voljo močno razvili, bo poglaviten impulz dan vašim sposobnostim izjemno močen, zaradi česar boste posledično tudi delovali z veliko večjo močjo in tudi širše ter učinkovitejše.

Če neko vašo sposobnost podpira vaša močna volja, se bo njen obseg in učinkovitost z lahko vsaj podvojil ali jo veliko bolj aktivira in požene na višje obrate ali nivoje delovanja.

Zaradi tega lahko vsi razumemo, kako pomembno je imeti močno voljo, ker vam takšna volja ne le omogoča hitreje in bolj v celoti razviti moč vaših sposobnosti, temveč slednjim tudi veča njihov obseg in učinkovitost. Enako velja za naše fizične in umske sposobnosti. A kakorkoli že, človekova močna volja ni nikoli dominantna ali nasilna. Tisti, ki hoče dominirati, je v resnici slabič. Medtem ko je tisti z močno voljo globok in vztrajen. Vaša močna volja  vas v celoti aktivira, zaradi tega jo boste občutili kot enormno notranjo moč, ki deluje umirjeno in je neprestano aktivna. Večina ljudi nima zadosti močne volje.

Volja torej vedno spodbuja naše delovanje, nam omogoči nadzor in določa smer.

Pa tudi večina tistih, ki jo sicer imajo, se ni nikoli naučila, kako jo naj pri svojih sedanjih in prihodnjih dejavnostih učinkovito uporabijo.

Lažje kot vas je zmotiti, ko karkoli že počnete, slabša je moč vaše volje. Medtem pa močnejša kot je, bolj poredkoma se bo zgodilo, da bi vaš um karkoli od zunaj vznemirilo. Ko je vaša volja močna, živite in izkušate samokontrolo vašega globljega oziroma notranjega miselnega sveta. Ob tem boste opazili zmedo zunaj vas, a ta na vas sploh ne bo vplivala, ker se v resnici nahaja zunaj in ni del vas. Kadarkoli boste svojo voljo vadili, jo skušajte aktivirati znotraj vas, znotraj vaših občutkov tako poglobljeno, kot le v tistem trenutku zmorete; to pomeni, da ne boste voljo aktivirali na nivoju površinskih občutkov in zaznav, temveč v globinah vaše vladajoče osebnosti.