KATERI SO NAJVEČJI UNIČEVALCI KONCENTRACIJE?

Ali veste kateri so največji uničevalci koncentracije?
Kaj uničuje koncentracijo?

Ali veste kateri so največji uničevalci koncentracije?

Zapravljanje časa je danes nekaj vsakdanjega in pogosto prepozno zaznamo, kdaj je nekaj za nas koristno in kdaj začnemo čas izgubljati. Internet je v današnjem času nujno potreben, vendar je ko govorimo o sproščenem življenju po vsem svetu postal moteča dejavnost. Težko se osredotočite na realnost, ko pa je s klikom vse tako zelo blizu.

V trenutku, ko brskate in hlastate po informacijah pozabljate na enostavne in manj enostavne stvari.

Ne ukvarjate se z vprašanji, ki so sicer zelo pomembna, saj je vaš um tako zelo zaposlen z raznimi v bistvu praznimi informacijami. Preden se zavedate, da izgubljate čas je ves dan mimo.

Ali veste kateri so največji uničevalci koncentracije?

Družabna omrežja so eden izmed največjih ubijalcev koncentracije

Preden se zopet za cel dan potopite v svojo najljubšo aplikacijo za družabna omrežja, razmislite o negativnih učinkih. Te hitre informacije, ki jih dobite na spletu prinesejo val evforije, vendar se vse skupaj ustavi, ko se začnete zavedati možnih posledic na vaše duševno zdravje. Naredite si uslugo, postavite si mejo za uporabo družabnih omrežij, ter se namesto drugim začnite bolj intenzivno posvečati sebi. Če samokontrola ni vaša močna stran, obstaja več aplikacij, ki vam pomagajo skriti aplikacije in spletna mesta, ki vam kradejo produktivni čas.

Prebiranje e- sporočil, ki niso nujna je lahko velika izguba časa ter osredotočenosti na ostale stvari

Če imate občutek, da vam venomer zmanjkuje časa, pomislite, koliko časa na dan se ukvarjate z e-mailom. V tem primeru se lahko osvobodite bremena motečih e- sporočil in se osredotočite na zadeve, ki bolj potrebujejo vašo pozornost. V delovnem dnevu določite čas za odgovarjanje na e-pošto.

Telefonski klepeti so simpatično opravilo, vendar pogosti telefonski klici zlahka postanejo velik ubijalec koncentracije.

Melodija zvonjenja lahko prekine čas, ki si ga rezervirate za koncentracijo in vam ukrade produktivnost. Preprosto lahko to situacijo rešite, tako da imate med pomembnimi opravili in časom zase telefon po tihem. Tako lahko ohranite svojo moč koncentracije v času, ko jo resnično potrebujete.

Nagradite se za uspehe

Odločite se, da si za izpolnitev naloge, ki se vam zdi dolgočasna, dodelite majhno nagrado. To je lahko petminutni odmor, zdrav prigrizek ali kratek sprehod za svež zrak. Karkoli vas motivira in ne zmanjša vaše pozornosti, deluje. Druga strategija je, da svojo dolgočasno nalogo naredite čim bolj zanimivo.

Vsakemu izmed nas kdaj v misli vdrejo neželene misli, ki pa lahko še posebej labilnim posameznikom povzročijo resne težave.

Lahko vas skrbi ljubljena oseba, ki je zdoma. Lahko pa vedno znova v mislih premlevate kakšen argument. Mogoče se ne morete otresti bremena pričakovanja stresnega dne v službi. Slabe misli vas ponavadi odvrnejo od pomembnih opravil in vsekakor zmanjšujejo vašo koncentracijo. Vsakomur se v misli vdirajo neželene misli, ki pa lahko, če ste bolj labilni povzročijo resne težave.

Ali veste kateri so največji uničevalci koncentracije?

Nikar samo ne razmišljajte, zapisujte si

Napišite si seznam stvari, ki jih želite doseči, in načrtujte čas, v katerem jih boste opravili. To velja tudi za neprijetne izkušnje. Če imate svoje misli na papirju, jih boste morda lažje odložili ter se soočili z njimi. Obvladovanje simptomov stresa lahko izboljša vašo koncentracijo.

Utrujenost zmanjšuje koncentracijo

Utrujenost je izjemen občutek izčrpanosti, zaradi katerega lahko mišice postanejo šibke. Utrujenost je lahko kratkotrajna ali pa traja in traja v stanju, znanem kot kronična utrujenost. Zaradi vsega tega vas utrujenost lahko oropa dobre koncentracije, odvzame vašo energijo in osredotočenost.

Če predolgo ne uživate hrane, se vam lahko razvije blaga hipoglikemija, znana tudi kot nizek krvni sladkor.

Z avtom se težko vozite brez goriva, zakaj bi torej trmasto vztrajali dlje časa brez hrane. Če preskočite prvi obrok v dnevu, si onemogočite oskrbo z gorivom, zaradi česar ste ranljivi, sledi tudi nejasno, zmedeno razmišljanje. Če želite dobro osredotočenost morate biti siti. Nekatera živila izboljšajo koncentracijo, še posebej tista z visoko vsebnostjo beljakovin. Izogibajte se sladkarijam, belemu kruhu ali testeninam, ki jih vaše telo hitro pokuri in vam prinašajo utrujenost. Namesto tega si privoščite polnovredno prehrano in vaša koncentracija bo boljša.

Katero živilo je znano po tem, da je “hrana za možgane”?

Orehi spadajo med najboljše oskrbovalce možganov z energijo. Vsebujejo visoko vredne proteine, pomembne vitamine B in številne rudninske snovi.

.